Avusturya'da CHP Graz Birliği İçin İlk Adımlar Atıldı
Tarih: 28-04-2024 15:24:48 Güncelleme: 28-04-2024 15:44:48WELG | Graz'da gerçekleşen toplantıya, Graz CHP sorumlusu Barış Yılmaz'ın liderliğinde bir araya gelen katılımcılar arasında Avusturya Federasyon Başkanı Enver Şahingöz, Viyana Birlik Başkanı İbrahim Aydın ve Viyana Birlik yöneticileri hazır bulundu.
Federasyon Başkanı Şahingöz, Toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik durumun değinerek, AKP'nin 21 yıllık iktidarında ülkenin geldiği durumu özetleyerek, ülkenin ekonomik bir çıkmaz içine sürüldüğü demokrasi ve insan haklarının gerilediği yargını siyasallaştığını belirterek, bunu değiştirmek için bugünden itibaren çalışmaya başlamalıyız dedi. Şahingöz, CHP'nin Türkiye genelindeki seçim başarısının sadece parti yönetiminin değil, aynı zamanda halkın tabanda oluşturduğu birliğin bir sonucu olduğunu bildiklerini dile getirdi.
Şahingöz, geçmiş Cumhur başkanlığı seçimlerinde Graz'da CHP'nin birinci parti çıkmasının önemine vurgu yaparak, emek veren herkese teşekkür etti ve Graz'da CHP birliğinin kurulmasının gerekliliğini belirtti.
Viyana Birlik Başkanı İbrahim Aydın ise, Graz'daki Alevi Derneği'ne teşekkür ederek başladığı konuşmasında, gelecek seçimler için şimdiden adım atmanın önemine değindi. Aydın, örgütlenmenin ve birlik olmanın önemini vurgulayarak, yurt dışında yaşayan Türkiyeliler olarak sorunların çözümünün örgütlü mücadelede olduğunu ifade etti.
Toplantının sonunda Barış Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederek belediyeleri kazandıkları gibi iktidarı da kazanacaklarını belirtti. Soru cevap bölümünden sonra katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi ve toplantı sona erdi.
.jpg)
@welgmedya.com




























