Avusturya’da küçük ve orta esnaf yılbaşı ikramiyesi vermekten zorlanıyor
Tarih: 29-11-2021 13:03:37 Güncelleme: 29-11-2021 13:11:37WELG - Avusturya artan vakalar nedeni ile yeniden zorlu bir karantina sürecine girdi. Bunun yıl sonuna denk gelmesi, Noel dolayısıyla yılın en yüksek cirolu mevsimine denk gelmesi birçok perakendeciyi bitirme noktasına getirdi. Ticaret odası bu konuda yurt içi bayiler arasında bir anket yaptı ve sonuçları kamuoyuna açıkladı.
Yapılan bir araştırmaya göre tüm katılımcıların yüzde 57'si şu anda var olma savası veriyor, birçok küçük esnaf iş yerini kapat ile yüz yüze geldi. Her dört şirketten biri (yüzde 25) artık gelen faturalara ödeyemez durumda bununla birlikte bu daralma işçileri de etkilemekte.
Çalışanlar "Noel ikramiyesi" için beklemek zorunda kalabilir
Araştırma sonucuna göre neredeyse her beş şirketten biri (yüzde 19) şu anda çift maaşı zamanında ödeyemez durumda olduğu ortaya çıktı.
Ankete katılanların yüzde 11'i bir ay içinde iflastan etkileneceklerini, yüzde 17'si için ise önümüzdeki üç ay içinde iflas durumuna geleceği söyleniyor.
Bir diğer rakam da sektörün şu anda ekonomik kayıplardan ne kadar ciddi şekilde etkilendiğini gösteriyor. Perakende şirketlerinin yaklaşık üçte biri (yüzde 32) şimdiden kendi personelini azaltmak zorunda kaldı.
Bu önemli rakamlar ışığında, ticaret birliğinin Genel Müdürü Rainer Will, sosyal ortakların da katılmasına izin verilen federal hükümetin bugünkü Corona zirvesinde bu durumu dile getirecek.
"Noel tatili sırasında kapalı kalınan her gün, perakendecilerin ölümünü hızlandıracak" denildi. Şirketler için planlama güvenliği "sıfır", ancak "sektörle uğraşmanın hayal kırıklığı yüksek". Politikacıların yoğun ticarethaneler için varsayılan bonus için 80.000 avrodan daha yüksek bir rakam veya 19 Aralık Pazar günü açılış gibi hedefli önlemler almasını bekliyor.
@welgmedya.com




























