Bahçeli’nin Öcalan Davetinin Perde Arkası

 Tarih: 23-10-2024 00:45:44   Güncelleme: 23-10-2024 07:24:44
Bahçeli’nin Öcalan Davetinin Perde Arkası
WELG | Bahçeli, geçmişte elindeki ipi Erdoğan’a atarak idamını istediği Öcalan’ı Meclis’e davet etti. Peki, bu davetin arkasında nasıl bir tablo var?

WELG ANALİZ  |  MHP Lideri Devlet Bahçeli, kimileri için sürpriz kabul edilen bir açıklama ile Abdullah Öcalan’ın, önce 'Terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etmesini istedi.

Salı günü partisinin grup toplantısındaki açıklamasında ise el yükselten Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin Meclis’te DEM Parti’nin grup toplantısından hitap etsin" sözleri ile İmralı Cezaevi'ndeki  Kürdistan İşçi Partisi (PKK) lideri Abdullah Öcalan'a ikinci bir çağrı daha yaptı.

Öcalan’ın, terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini duyurmasını isteyen Bahçeli, umut hakkının kullanımı ile ilgili yasal düzenleme tesis edilmesinin önünün ardına kadar açılacağını ifade etti.

Öcalan’a örgütü lağvet, serbest kal, diyordu…

Siyasetin terörsüz yapılması için sorumluluk aldıklarını belirten MHP Lideri,

"Adres, İmralı’dan DEM’e uzansın, terör problemi Türkiye gündeminden tamamen kalksın," sözlerini sarf etti.

“ÖCALAN ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPACAK”

DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık ise, Bahçeli'nin sözlerini T24'e değerlendirirken, gidişatın konuşarak çözülebileceğini belirterek, önümüzdeki günlerde Öcalan’ın önemli açıklamalar yapacağını ifade etti.

Anlaşılan o ki, Öcalan tarafı, Bahçeli’nin teklifine teşne!..

İDAM SEHPASINDAN, MECLİS’E GİDEN SÜREÇ…

2007 yılında elinde salladığı idam sehpalarındaki ipi Erdoğan’a atarak, Öcalan’ın idamını isteyen Bahçeli’nin 17 yıl sonra Meclis daveti, Demirel’in, “Dün dündür, bugün bugündür!” veciz sözünü anımsattı.

PARLAMENTER REJİME GEÇİŞ SİNYALİ!

Bahçeli’nin, Öcalan’ı Külliye’ye özel bir görüşmeye değil de, parlamenter sistemin kabesi TBMM’ye daveti, Cumhur ittifakının parlamenter rejime geçme niyetinin de sinyaliydi…

19 yıl önce, yani Bahçeli Erdoğan’a ip atmadan iki yıl önce, 2005’te, Kürdistan Bölgesi federal Irak devleti içinde federe bir devlet olarak tanınmıştı.

Bahçeli’nin attığı ipten 9 yıl sonra, 2016’da ise PYD ve birçok siyasi parti tarafından de facto statüsünde federasyon ilan edildi. Kurulan federasyon Suriye'deki Kürt kantonların ittifakla kararı ile deklare edilerek kuruldu.

Ortadoğu’yu sürekli kanatan İsrail ile kuzeyimizde bitmeyen Rusya Ukrayna savaşı, emperyal güçlerce Türkiye’nin gözüne sokuldu.

ERDOĞAN KÜLLERİNDEN DOĞMAYI PLANLIYOR!

Son yerel seçimlerde tahtını CHP’ye bırakan, AKP, Erdoğan’a tarihi bir başarı yazarak, cumhurbaşkanlığını kazanma hesapları yapıyor.

ÖZEL BİR KASETLE İKİ KUŞU VURMAK

Kulislere sızdırılan bilgilere göre, ellerindeki “Özel bir kasetle,” Meclis’e girdiğinde CHP’yi ayağa kaldıran projeyle, ana muhalefeti Cumhur ittifakına memur kılarken, başkanlık hayalleri kuran Ekrem İmamoğlu’na da yol yaparak, bir taşla iki kuş vurmaya çalışıyor.

@welgmedya.com

  Bu haber 706 defa okunmuştur.   Editör: Murat Bayar   Kaynak: Welg Medya

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım