Başbakan Karl Nehammer, Ukrayna'ya gidiyor

 Tarih: 08-04-2022 20:44:38
Başbakan Karl Nehammer, Ukrayna'ya gidiyor
Avusturya Başbakan Karl Nehammer, görüşmeler ve incemeler yapmak için Ukrayna’yı ziyarete edecek. Başbakan ayrıca katliamın yaşandığı Butscha'yı da gidecek.

WELG - Birkaç gün önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy ile  Görüsen Başbakan Karl Nehammer görüşmenin ardından önümüzdeki birkaç gün içinde Ukraynayı ziyaret edeceği karara bağlanmıştı.

Başbakanlık, Nehammer'in Cuma akşamı bir heyet ve medya temsilcileriyle Ukrayna ziyaret edeceğini duyurdu. Cumartesi sabahı Kiev'de Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky ile bir toplantı düzenlenecek, ardından bir basın toplantısı ve Başbakan Denys Schmyhal ile bir görüşme planlanıyor.

Nehammer, daha sonra katliamın yaşandığı Bucha'yı ziyaret edecek, ardından, Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko ile bir araya geleçek. Avusturya heyeti ve yerel medya temsilcileri, Cumartesi akşamı erken saatlerde Avusturya’ya geri dönecek.

Ziyaretin amacı, Ukrayna'ya mümkün olan en iyi insani ve siyasi desteği sağlamak olduğu duyruldu. Avusturya, Dış Afet Fonu'ndan şimdiden 17,5 milyon avrodan fazla kaynak sağladı ve sivil kullanım için 10.000 kask ve 9.100'ün üzerinde koruyucu yelek teslim edildi.

@welgmedya.com  

  Bu haber 922 defa okunmuştur.   Editör: haber merkezi   Kaynak: welg medya

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım