Başbakan Nehammer Birleşik Arap Emirlikleri’nde

 Tarih: 27-10-2022 23:29:27
Başbakan Nehammer Birleşik Arap Emirlikleri’nde
Avusturya, Rusya-Ukrayna geriliminin yarattığı jeopolitik riskler nedeniyle alternatif gaz tedariki arayışı için Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitti.

WELG - Nehammer, burada yerel idarecilerle bir araya gelecek. Başbakan’ın Şeyh Muhammed bin Zayed Alnahyan ile görüştüğü de açıklandı. Başbakan’ın gündeminde ise enerji görüşmeleri ilk sırada yer alıyor.

Başbakan Nehammer, Avusturya'ya yapılacak Doğalgaz arzını görüşmek üzere bu yıl ikinci kez Abu Dabi'ye gitti. Nehammer ve A. Ş.müzakerelerinin "uzun bir gününden" sonra. Birleşik Arap Emirlikleri temsilcileriyle 2023/24 Kışı için sıvılaştırılmış petrol gazı alımı için anlaşmaya vardı.

Başbakan 2. kez Körfez bölgesinde

Gelecekte Rus gazına daha az bağımlı hale gelmek için öncelikle Körfez Emirlikleri'nden Avusturya'ya LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) teslimatı ile ilgili görüşmeler yapılacak.
Rus gazına alternatif

ADNOC, Avusturya petrol ve gaz grubu OMV ile halihazırda yakından ilişkilidir. ADNOC, plastik ortak girişimi Borouge'u, OMV kimya yan kuruluşu Borealis ile birlikte işletiyor. Borealis'in yüzde 75'i OMV'ye ve yüzde 25'i devlete ait BAE yatırım şirketi Mubadala'ya aittir. Mubadala, OMV'deki hisselerin yüzde 24,9'una sahipken, ÖBAG'ı elinde bulunduran Avusturya devleti, OMV'deki hisselerin yüzde 31,5'ine sahip. Bu nedenle Viyana'dan gelecek hükümet heyetine OMV'den temsilciler de eşlik ediyor.

@welgmedya.com

 

  Bu haber 1255 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: welg medya haber

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım