Başbakan Nehammer’den skandal sözler: Yemek bulamıyorlarsa McDonald's dan hamburger alsınlar (VİDEO)
Tarih: 28-09-2023 11:51:09 Güncelleme: 28-09-2023 11:56:09WELG | Avusturya Başbakanı Karl Nehammer'ın bir sosyal etkinlik sırasında yaptığı konuşma, sosyal medyada büyük yankı uyandırıyor. Viral olan bu video, Nehammer'ın yoksulluk, sosyal dezavantajlı çocuklar için McDonald's hamburgerlerini sıcak yemek olarak önermesi ve DDR (Doğu Almanya) ile karşılaştırmalarıyla dikkat çekiyor.
WELG | Nehammer, yarı zamanlı istihdam oranının neden artmadığını ve çocukların sıcak yemek alamadığı iddialarını sorguluyor ve bu konuların tartışılması gerektiğini savunuyor. Ayrıca, bu konuların medyada yeterince ele alınmadığını belirtiyor.
Konuşmasının devamında, Avusturya'da sıcak bir yemek almanın neden zor olmadığını ve ekonomik açıdan uygun bir seçenek olarak McDonald's hamburgerlerini örnek veriyor. Ayrıca, bu tür konuların devlet müdahalesine yol açabileceği ve bu durumun DDR'yi hatırlattığını ifade ediyor.
Başbakanın konuşması sırasında izleyiciler arasında yapılan yorumlar da tartışmalara neden oluyor. İzleyiciler, işsizlik ve çalışma koşulları hakkında görüşlerini paylaşıyor ve bazıları sosyal ortaklık ve ekonomik politikaları eleştiriyor.
Başbakan Nehammer, Avusturya'nın ekonomik durumu hakkında önemli bilgiler sunuyor ve halkın refahının korunduğunu vurguluyor. Ancak, argümanların duygusal olmamasının bir sorun olduğunu ifade ediyor ve sosyal ortaklığın önemine dikkat çekiyor.
Nehammer ayrıca, iş gücü piyasasının değişen ihtiyaçlara nasıl uygun hale getirilebileceği konusunu ele alıyor ve sendikaların bu konuda nasıl bir etkisi olduğunu tartışıyor.
Başbakanın konuşması, Avusturya'da gündemde olan ekonomik ve sosyal konuları ele alması ve tartışmalı açıklamaları nedeniyle büyük ilgi çekiyor.
@welgmedya.com
HABER VİDEOSU
Avusturya Başbakan Nehammer, skandal sözler: Yemek bulamıyorlarsa McDonald's dan hamburger alsınlar
? WELG TV (@welgmedya62) September 28, 2023
Başbakan Nehammer, yoksul aile çocuklarına sıcak yemek bulamıyorlar sözleri üzerine McDonald?s da bir buçuk euroya hamburgerler alsınlar dedi. pic.twitter.com/GsJxAXyINx
































