Brüksel Bölgesin’de Sosyalistlerin hükümdarlığı

Brüksel Bölgesin’de Sosyalistlerin hükümdarlığı
 Tarih: 26-10-2018 09:02:20
Brüksel Bölgesin’de Sosyalistlerin hükümdarlığı

14 ekim seçimlerinden sonra Brüksel Bölgesin’de sosyalist parti üç belediye’de mutlak çoğunluğu kazandı. Bu üç belediyenin arasında sadece Saint-Josse tek bir parti tarafından idare edilecek. Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır’ın koalisyon yapmamasının nedeni ise diğer üç partinin (Ecolo, MR ve CDH)  gelecek altı yıl boyunca sosyalist partisi ile çalışmak istememeleridir. “Çoğunluğu sağlamış olmama rağmen bir parti ile koalisyon çalışması yapmayı denedim ama, olumlu yanıtlar alamadım. Mesela MR partisinin Genel Başkanı Geoffroy Clerckx ile bu konu hakkında görüşme talebinde bulundum. Bu görüşme her iki taraf için de verimli olmadı. Koalisyon olmayacak, bu noktada çoğunlukta tek başımıza çalışacağız.” Emir Kır seçim sonrası düşüncelerini bu sözler ile ifade etti.

 

Sosyalist Partisinin ardından, bu belediye’de en çok oy alan parti Ecolo iken Emir Kır neden onlarla birlikte çalışmak istemedi? İşte Emir Kır’ın cevabı: “Bu parti seçim kampanyaları sırasında çoğunluk ile bana ve seçim listemde ki diğer arkadaşlarıma kişisel saldırılarda bulundu. Yaşananların ardından bu parti ile aynı yolda ilerlememiz mümkün değil.” Saint-Josse’te üç seçmenden ikisi Emir Kır’a oy verdi. Emir Kır bu sükseyi sürekli halkın yanında olup onlara yardımcı olmasına ve 2012-2018 yılları arasında Belediye Başkanı olarak gerçekleştirmiş olduğu bilançonun  başarılı bir şekilde tamamlanmış olmasına bağlıyor. Emir Kır’a karşı düşmanca bir kampanya yürütmüş olan muhaliflerinin onu sürekli suçladıklarını lakin ellerinde hiç kanıt olmadığını belirtiyor.

 

Diğerlerine karşı PS tek… Önümüzdeki altı yıl boyunca Emir Kır ve onun listesinden seçilmiş olan 16 aday diğer partilerin karşı çıkmaları ile mücadele etmek zorunda kalacaklar. Karşılarında 12 kişilik zorlu bir muhalefet ile meclis toplantıları sert geçecek. Emir Kır ekliyor: “Altı yıl boyunca tanık olduklarımı bir bilseniz… Cehennem gibiydi! Bu yüzden böyle olmasına alıştım ve kendimi sakin tutmaya çalışıyorum. Beni neyin beklediğini biliyorum.

 

 

Etiketler sony xperia
  Bu haber 1923 defa okunmuştur.   Editör: Haber merkezi   Kaynak: welgmedya
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER BELÇİKA Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI