“Bunalımdayız, geçinemiyoruz, memnun değiliz, yönetim değişmeli!”

 Tarih: 17-01-2022 15:18:48
“Bunalımdayız, geçinemiyoruz, memnun değiliz, yönetim değişmeli!”
WELG MEDYA HABER olarak bu hafta ki sokak röportajımızda yurttaşlara, hayatın akışı içinde kendilerini nasıl hissettiklerini sorduk.

WELG- Asgari ücrete yapılan zam daha cebe girmeden zamlar karşısında eridi. Artan işsizlik ve hayat pahalılığından yakınan yurttaşlar, üst üste gelen zamlardan dolayı zorlandıklarını, gençlerin birçoğu ise hayatlarından memnun olmadıklarını dile getirdi.

Konuyla ilgili mikrofonlarımıza konuşan yurttaşların açıklamaları şöyle:

HAYAT KOŞULARI ŞU ANDA GEÇİMLE BİRLİKTE ÇOK ZOR

Mahmut Söylemez: 56 yaşında 6 çocuk babasıyım. Ekonomik sıkıntılardan dolayı yaşadığım hayattan memnun değilim. Evin geçimini kendim sağlıyorum, hayat koşuları şu anda geçimle birlikte çok zor.

BUNALIMDAYIZ

Ahmet Soysal: Biz yaşarken bir ölüyüz aslında, her gün her şeye zam. 57 yaşında 5 çocuk babasıyım. Kirada oturuyoruz. Yaşadığımız bu hayattan hiç de memnun değilim. Zamlardan bıktık artık. Bunalımdayız resmen.

BU ŞARTLARDA YÖNETİM DEĞİŞMELİ

İsmail Çelik: 54 yaşında 8 çocuk babasıyım, çocuklarımdan dördü üniversite okuyor. İşsizlik almış başını gidiyor. Aldığım ev bana ait 50 yıl önce babam almıştı. Şu an olsa çadırda kalırdık. Türkiye’de yaşadığım hayattan kesinlikle memnun değilim. Zam üstüne zam geliyor her gün. Vatandaş olarak şaşırdık artık. Pazara gittiğim de çocuklarıma istedikleri meyveleri alamıyorum. Bu şartlarda yönetim değişmeli.

BU ÜLKEDE Kİ HER ŞEY BİZE NORMALLEŞTİRİLDİ

Zeynep D., Kendim öğrenciyim, yaşadığım hayattan hiç memnun değilim. Ülkenin gidişatı, ekonomik, siyaset, kadın cinayetleri almış başını gidiyor. Haberleri izleyemiyorum artık çünkü izleyince psikolojim bozuluyor. Bu ülkede ki her şey bize normalleştirildi. Eskiden şaşırdığımız bir durumu şimdi normal karşılıyoruz. Dışarıda bir can öldüğü zaman sanki insan değilmiş gibi algılanılıyor. Toplumun gidişatı çok kötü. İnsanlar bunun farkında değiller çünkü okumuyoruz, eleştirmiyoruz bazı şeyleri. Düşünce ve ifade özgürlüğü denilen bir şey de kalmadı.

EMEKLİYİM ÇOK DA İYİ GEÇİNİYORUM

Yusuf Açık: Yaşadığım hayattan memnunum. Evim de var, çocuklarımın hepsine de birer ev almışım. Emekliyim çok da iyi geçiniyorum. Allah devletimize zeval vermesin.

HAYAT PAHALI

İlhan Yanmaz: Kendim bekarım ve çalışmıyorum. Yaşadığım bu hayattan çalıştığım işten kaynaklı memnun değilim. Aldığım maaş ihtiyaçlarımı bekar olmama rağmen karşılamıyor. Hayat pahalı, ailemle kirada oturuyoruz.

Orhan Yalçın: Yaşadığım bu hayattan memnun olmam için hiçbir sebep yok. Asgari ücrete zam yapıldı diye sevindik ama her şeye de zam yapıldı. Genç bir yurttaş olarak gelecek kaygılarım çok. Geleceği göremiyoruz. Hayal dahi kuramıyoruz artık.

@welgmedya.com

 

  Bu haber 1379 defa okunmuştur.   Editör: Tuğba Gök   Kaynak: welgmedya.com

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım