Can Dündar’ın itirazına ret edildi

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin davada yargılanan eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın banka hesaplarına ve tüm mal varlıklarına el konulması yönünde verilen karara yapılan itiraz kabul edilmedi.
 Tarih: 21-10-2020 19:48:41
Can Dündar’ın itirazına ret edildi

Can Dündar’ın avukatı, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Dündar’a ait Ankara, İstanbul ve Muğla’da bulunan taşınmazlarına el konulması ve malların yönetimi için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) kayyım olarak atanmasını kararına itiraz etti.

Aynı zamanda Dündar’ın banka hesaplarının tespit edilerek el konulması sürecinin başlatılması yönündeki karara da itiraz edildi.

Mahkeme, 17 Eylül’de Can Dündar’ın 15 gün içinde mahkemeye gelmesi yönünde ilan verilmesine hükmetmişti. Aksi durumda “kaçak” sayılacağı belirtilmişti.

Ancak bir üst mahkemeye olan itiraz kabul edilmedi.

Gazeteci Can Dündar, MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladığı gerekçesiyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 6 Mayıs 2016 tarihinde “Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri temin etmek ve açıklamak” suçundan beş yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ancak Yargıtay 16. Ceza Dairesi, davada “Gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla temin etme” suçundan hüküm kurulması gerektiğine karar vermiş, Dündar’ın yeniden yargılanmasına hükmetmişti.

Geçtiğimiz günlerde yeniden yapılan yargılamada mütalaasını açıklayan savcı, gazeteci Can Dündar hakkında 35 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

 

  Bu haber 1069 defa okunmuştur.   Editör: Haber merkezi   Kaynak: welgmedya
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNCEL Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI