CHP Lideri Özgür Özel, DEM Partisini Ziyaret Ederek Yerel Seçim İşbirliği İçin Nabız Yokladı

 Tarih: 14-12-2023 09:31:59
CHP Lideri Özgür Özel, DEM Partisini Ziyaret Ederek Yerel Seçim İşbirliği İçin Nabız Yokladı
Bu haberde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları'nı ziyaret ederek yerel seçim işbirliği konusunda nabız yokladığına dair bilgiler yer alıyor.

WELG | Özel'in DEM Parti ziyaretinde, resmi bir işbirliği teklifi sunmadığı ancak yaklaşan yerel seçim sürecini masaya yatırdığı belirtiliyor. DEM Parti, muhalefet partileriyle yapılacak görüşmelerin ardından bölgesel işbirliklerinin değerlendirilebileceğini ifade etti.

Özel, görüşme sonrasında, "çok verimli ve yapıcı bir görüşme" gerçekleştiklerini ifade ederek, karşılıklı diyalog ve görüşmelerin devam edeceğini belirtti.

DEM Parti Eş Genel Başkanları ise görüşmenin olumlu geçtiğini ve Türkiye'nin önemli sorunlarını ele aldıklarını belirtti. Özel'in CHP Genel Başkanı olduğu için ziyaretin gerçekleştiğini aktaran DEM Parti kaynakları, bu görüşmenin alışılmışın ötesinde olduğunu belirtti.

Özel'in DEM Parti ziyareti, yerel seçimler öncesinde siyasi partiler arasındaki işbirliği ve mümkün ortak adaylıkların tartışıldığı bir dönemde gerçekleşti. Bu görüşme, DEM Parti'nin tutum belirleyeceği PM toplantısına yönelik bir ön görüşme olarak değerlendirildi.

DEM Parti'nin PM toplantısında, seçim stratejisi ve işbirliği seçenekleri üzerindeki tartışmalar belirleyici olacak. Özellikle, DEM Parti'nin kendi adaylarını çıkaracağı yerler ile kent uzlaşısı ve muhalefet partileriyle ortak adaylık gibi seçeneklerin değerlendirileceği belirtiliyor.

Parti kaynakları, CHP dışındaki muhalefet partileriyle, Cumhur İttifakı ve İYİ Parti dışındaki partilerle görüşmeler yapılacağını belirtti ve bu kapsamda bölgesel işbirliklerinin değerlendirilebileceğini ifade etti.

Bu görüşme ve sonrasında yapılacak olan PM toplantısının DEM Parti'nin yerel seçim stratejisine etki edebileceği ve hangi yönde bir tutum sergileneceği merak konusu. Önümüzdeki süreçte DEM Parti'nin alacağı kararlar, Türkiye'deki yerel seçimlerin seyrini etkileyebilir.

@welgmedya.com

  Bu haber 1179 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: welgmedya haber

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım