Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan doktor ve savcı arasında yaşananlara ilişkin açıklama

 Tarih: 13-04-2021 11:53:41
Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan doktor ve savcı arasında yaşananlara ilişkin açıklama
Osmaniye Devlet Hastanesi ortopedi bölümüne gelen cumhuriyet savcısının, sırası gelmeden girdiği doktorun odasında kendisini muayene etmeyen doktoru gözaltına aldırmıştı.

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Osmaniye Devlet Hastanesi'nde muayene olmak isteyen bir savcının, muayene için girdiği odada başka bir hasta olduğu için talebinin reddedilmesi üzerine, kendisini muayene etmeyi reddeden Ortopedi Uzmanı Doktor Kemal Gökhan Günel'in gözaltına alınmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Tekne, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaları reddederek şunları söyledi:

“Bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya hesaplarında Osmaniye Cumhuriyet Savcısının muayene talebini yerine getirmeyen doktorun gözaltına alındığı haberleriyle ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki basın açıklamasının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Cumhuriyet Başsavcılığımızda görev yapan Cumhuriyet Savcısı M.B’nin daha önce başlanılan ortopedik tedavisinin devamı olarak 12.04.2021 tarihindeki randevusu için hastaneye gittiğinde nöbetçi doktorun asıl doktorun izinli olduğunu gerekçe göstererek tedaviden kaçınması üzerine Cumhuriyet Savcısı M.B’nin kendisini tanıtarak randevusunu hatırlatmasına rağmen nöbetçi doktorun muayene odasından ayrılarak tedaviden kaçınıp güvenlik görevlilerine aşağılayıcı şekilde M.B’nin dışarı çıkarılması talimatını verdiği, tedavi olmaksızın hastaneden ayrılan Cumhuriyet Savcısı M.B’nin şikayeti üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca nöbetçi doktor hakkında hakaret suçundan soruşturmaya başlanılmıştır. Nöbetçi doktor, aynı gün Başsavcılığımızca şüpheli sıfatıyla ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır. Aksi yöndeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır."

WELG HABER

  Bu haber 1833 defa okunmuştur.   Editör: haber merkezi   Kaynak: welgmedya.com

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

ÇOK OKUNANLAR

  SON YORUMLAR

  BİZİ TAKİP EDİN