Diyarbakır'ın içinde olduğu 4 ilde eylem etkinlik yasağı

Diyarbakır Valiliği kentte bir hafta boyunca eylem ve etkinlikleri yasakladı.
 Tarih: 22-11-2022 10:20:22
Diyarbakır'ın içinde olduğu 4 ilde eylem etkinlik yasağı

WELG - Valilikten yasak kararı hakkında yapılan yazılı açıklamada, PKK’nin kuruluş yıldönümü olan 27 Kasım’da çeşitli eylemlerin yapılacağının öngörüldüğü belirtilerek buna karşı önlem alındığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada, ‘"Ülkemizin sınır ötesinde terörle mücadele kapsamında yürüttüğü operasyonlar aleyhinde ayrıştırıcı ve yanıltıcı kamuoyu oluşturmak amacıyla çağrılar yapılarak" kamu düzeninin bozulmasının hedeflendiği ve “27 Kasım” tarihinin PKK/KCK terör örgütü açısından -sözde- kuruluş yıldönümü olarak örgütsel anlam taşıdığı hususları göz önüne alındığında, Devletimizin yurt içi ve yurt dışında yürütmekte olduğu başarılı operasyonlara karşı misilleme yapmak ve varlığını göstermek amacıyla terör örgütü tarafından belirtilen tarih ve öncesinin eylem amacıyla seçilebileceği öngörülmüş olup…” ifadeleri yer aldı.

Diyarbakır Barosu: Telafisi imkansız sonuçlar doğurabilir

Diyarbakır Barosu da 7 günlük yasak kararına karşı yürütmenin durdurulması talebiyle İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

Baro, Nöbetçi İdare Mahkemesine başvurarak, yasak kararına itiraz etti. Baronun itiraz dilekçesinde, “Dava konusu idari işlemle, toplantı ve gösteri hakkının ihlal edilmesi, uygulanması durumunda telafisi imkansız sonuçlar taşımaktadır. Açıkça hukuka aykırı olan ve temel hakların kullanımı hususunda telafisi imkansız zararlara sebebiyet verebileceği gözetildiğinde, davalı idarenin cevap dilekçesini beklemeden ve ivedi olarak yürütmenin durdurulması kararı verilmelidir” denildi.

Urfa, Van ve Bitlis'te de yasak

Benzer gerekçelerle Urfa'da 15 gün, Van'da 9 gün, Bitlis'te ise 15 gün süreyle tüm eylem ve etkinlikler yasaklandı. Valilikler tarafından duyurulan yasak kararlarının Diyarbakır için alınan kararla aynı gerekçelere dayandığı belirtildi.

@welgmedya.com

  Bu haber 604 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: welg medya haber
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TÜRKİYE Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI