Tekirdağ Cezaevi'nde Ölümle Tehdit Edilen Abdülkadir Bozkurt'tan Haber Alınamıyor: Ailesi Hayatından Endişe Ediyor

 Tarih: 22-08-2024 20:40:31
Tekirdağ Cezaevi'nde Ölümle Tehdit Edilen Abdülkadir Bozkurt'tan Haber Alınamıyor: Ailesi Hayatından Endişe Ediyor
WELG | Türkiye- Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Abdülkadir Bozkurt, cezaevi müdürü, başgardiyan ve psikolog tarafından ölümle tehdit edildiğini ve "kuş kafesi" olarak adlandırılan bir hücrede çıplak işkenceye maruz kaldığını ailesine aktardı. Son görüşmesinde ailesine, "Beni öldürebilirler, başıma bir şey gelirse sorumluları müdür, başgardiyan ve psikologdur" diyen Bozkurt’tan o günden beri haber alınamıyor.

Ağabeyi Serdal Bozkurt: "Kardeşimin Hayatından Endişeliyiz"

Abdülkadir Bozkurt'un ağabeyi Serdal Bozkurt, kardeşinin geçen hafta ailesinden helallik istediğini belirterek, "Kardeşim, başına bir şey gelirse diye bizden helallik istedi. Şimdi ise ondan haber alamıyoruz, hayatından endişeliyiz" dedi. Cezaevi yetkililerinin iddialarına göre Bozkurt, haftalık telefon görüşmesine çıkmak istemedi. Ancak ailesi bu gerekçeye inanmıyor ve kardeşlerinin başına bir şey gelmiş olabileceğinden korkuyor.

İşkence ve Tehdit İddiaları: "Yalancı Şahitlik Yapmadığı İçin Hedef Alındı"

Ağabeyi Serdal Bozkurt, kardeşinin daha önce başka bir mahpusa yapılan işkenceye yalancı şahitlik yapmayı reddettiği için cezaevi yönetimi tarafından hedef alındığını ifade etti. "Geçmişte kardeşimin gözü önünde başka bir mahpusa işkence edildi. Bu işkenceden dolayı soruşturma açılınca cezaevi yönetimi, kardeşimden yalancı şahitlik yapmasını istedi. Kardeşim bunu kabul etmediği için onunla uğraşıyorlar," dedi.

Aile: "Kardeşimin İyi Olduğunu Bilmek İstiyoruz"

Aile, Bozkurt’un kendilerine aktardığına göre, cezaevi psikoloğuna gidip psikolojik sorunlarını dile getirdiğinde, psikologun kendisini küçümseyerek, "Kendini asıyor musun, açlık grevi mi yapıyorsun, ne yaparsan yap" diyerek geri çevirdiğini belirtti. Serdal Bozkurt, "Kardeşimizin iyi olduğunu bilmek ve ona yapılan işkencelerin son bulmasını istiyoruz," diyerek, yetkililerin bu konuda adım atmasını talep etti.

Ciddi Endişeler: "Neden Ailesiyle Görüşmek İstemesin?"

Bozkurt ailesi, haftalık telefon görüşmesinde Abdülkadir’in onları aramaması üzerine cezaevini aradıklarını, ancak çelişkili cevaplar aldıklarını ifade etti. Aile, kardeşlerinin sistematik işkenceye uğradığını ve hayatından endişe ettiğini belirterek, "Sistematik bir şekilde işkenceye uğrayan, her an öldürülebilirim diye kaygılanan ve sorumluları dahi işaret eden bir insan neden ailesiyle görüşmek istemesin?" sorusunu sordu.

Yetkililere Çağrı: "İşkencelere Son Verilsin"

Aile, yetkililere seslenerek, Abdülkadir Bozkurt’un sağlık durumu ve güvenliği konusunda acil bilgi talep ediyor. İşkencelerin derhal son bulması ve Bozkurt’un güvenliğinin sağlanması için yetkililerin harekete geçmesini bekliyorlar.

@welgmedya.com

  Bu haber 493 defa okunmuştur.   Editör: welgmedya.com   Kaynak: WELG MEDYA

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

ÇOK OKUNANLAR

  SON YORUMLAR

  BİZİ TAKİP EDİN