Gergerlioğlu: "Yenidoğan Bebek Ölümlerinde Sorun Sağlık Sistemindedir, Sadece Birkaç Kişinin Üzerine Yıkılamaz!"
Tarih: 16-03-2025 17:05:46WELG | DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Yenidoğan Bebek Ölümlerinin Araştırılması Komisyonunda yaptığı konuşmada, sağlık sistemindeki sorunlara dikkat çekerek, "Tüm bu sıkıntıları birkaç kişinin üzerine yıkmak, intiharlara yol açacak büyük bir vebaldir." dedi.
"112, Üç Gün Boyunca 70 Hastanede Yer Aramış"
Komisyon toplantısında konuşan Gergerlioğlu, 112 acil servis ekiplerinin bir vakada üç gün boyunca 70 hastanede yer aramasına rağmen yoğun bakım yatağı bulamadığını belirterek, bu detayın neden iddianameye girmediğini sorguladı.
"Birtakım insanları suçlarken belgeler doğru dürüst toplanmıyor, önyargıyla hareket ediliyor. 112 kayıtları var ama bunlar neden iddianameye girmedi? Bunları sorgulamak lazım." dedi.
Gergerlioğlu, Opera bebek vakasında 112 ekibinin süreç dışında bırakıldığına dair iddiaların ortaya atıldığını, ancak son çıkan belgelerde "112’nin üç gün boyunca 70 hastaneyi aradığı ve yoğun bakım yeri bulamadığı" bilgisinin yer aldığını vurguladı.
"Belgeler Ortaya Çıkıyor, Suçlular Günah Keçisi Yapılıyor"
Sağlık sisteminde ciddi aksaklıklar olduğunu belirten Gergerlioğlu, "Sağlık sistemindeki tüm sıkıntıları 3-5 kişinin üzerine yıkmak, büyük bir adaletsizliktir. Suçluların yargılanması başka bir şey, sistemdeki çürümeyi görmezden gelmek başka bir şeydir." ifadelerini kullandı.
"Bazı konuların çok büyük abartı olduğu ortaya çıkıyor. Önceki haftalarda da 6 çocuğun ölüm raporunu getirmiştim. 5’inin ölüm raporunda ‘önlenemez’ tanısı var. Bu bebeklerin ölümünde sistemin ihmalini görmezden gelip, doktorları günah keçisi ilan etmek yanlış." dedi.
"Komisyon Gerçek Sistemi Tartışmalı"
Komisyonda dinlenen yenidoğan uzmanlarının, olayın sadece bireylerle değil, sağlık sistemindeki yapısal eksikliklerle ilgili olduğunu söylediğini hatırlatan Gergerlioğlu, "Burada bir sistem sorunu var, ancak bütün suç birkaç kişinin üstüne yıkılmak isteniyor." diye konuştu.
"Komisyon başlarken ‘Bu münferit bir olaydır, 3-5 sahtekârın işidir’ diyenler vardı ama görüyoruz ki sistem çürümüş. Tüm bunlar göz ardı edilmemeli." dedi.
Gergerlioğlu, "112’nin 70 hastaneyi araması nasıl gözden kaçar? Neden bu aramalar iddianameye alınmadı?" diyerek, önyargılı yargı süreçlerinin büyük adaletsizliklere yol açtığını ifade etti.
@welgmedya.com




























