Göz Altına alınan Taylan Kulaçoğlu yarın adliyeye çıkarılacak

Gazeteci Hakan Gülseven ve Sabah gazetesi tarafından hedef gösterilen Taylan Kulaçoğlu’nun Avukatı yarın adliyeye sevk edileceğini söyledi.
 Tarih: 17-05-2020 22:13:25   Güncelleme: 17-05-2020 22:22:25
Göz Altına alınan Taylan Kulaçoğlu yarın adliyeye çıkarılacak

Sosyal medyada “İsimsizler” adı altında platform kurduğu yönünde haberlerle hedef haline gelen Taylan Kulaçoğlu gözaltına alındığını duyurdu. Ayvalık’ta bulunduğu öğrenilen Kulaçoğlu, twitter hesabından “Gözaltına alınıyorum” diye paylaşımda bulundu.

Kulaçoğlu’nun avukat Dilara Kara, sosyal medya hesabında  “Taylan Kulaçoğlu, ifade işleminin tamamlanmasının ardından bırakılacaktı. Ancak, her ne olduysa bir anda savcının kara değiştirmesiyle yarın adliyeye sevk edileceğini öğrendim”  paylaşımı yaptı. 

2013’TE İKİ KEZ GÖZALTINA ALINDI

RedHack soruşturması kapsamında 2013 yılında iki kez gözaltına alınan Kulaçoğlu, delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldı. Kulaçoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın hacklenmesi sonrası gözaltına alınmıştı. Kulaçoğlu bir süredir yapılan haberler ve sosyal medya saldırıları ile hedef gösterildiğini ve düğmeye basıldığını söylemişti.

SABAH HEDEF GÖSTERDİ

Sabah gazetesinde çıkan haberde Kulaçoğlu hakkında şu ifadeler kullanılmıştı: “Terör örgütü DHKP-C’yi sosyal medyada destekleyen ve terör örgütü propagandası yaptığı belirtilen Kulaçoğlu ‘İsimsizler Hareketi’ adı altında Twitter’da bir hesap açtı. Telegram’da da bir kanal açarak örgütleme faaliyeti başlattı. Kulaçoğlu, ‘Bizden olanları İsimsizler Hareketi’ne üye yapın’ diyerek bunu takipçilerine duyurdu. İsimsizler Hareketi, TT listesi belirlemek, sosyal medyada düşüncelerine uygun olmayan hesapları hedef seçmek gibi faaliyetlerinin yanı sıra provokasyon içerikli tweet yani iletiler atarak Türkiye’de kargaşa çıkarmak ve manipülasyon yapmayı hedefleyen paylaşımlar yapıyor. Gezi Kalkışması’nda olduğu gibi sosyal medyadan ‘gezivari’ bir ayaklanma özlemi duyduğu yine paylaşımlarından ortaya çıkıyor.”

GAZETECİ GÜLSEVEN DE GÖZALTINDA

Öte yandan gazeteci Hakan Gülseven de Kulaçoğlu’nun gözaltına alınmasından bir saat sonra gözaltına alındı. Gülseven, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ve evet, ben de gözaltına gidiyorum! Utanç verici bir durum ama memleketin hali bu! Durumun ne olduğunu tam olarak bilemiyorum. Açıklama yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Gülseven’in gözaltına alınmasından yaklaşık bir saat önce Kulaçoğlu gözaltına alındığını duyurmuştu. Gülseven, gözaltına alınan Kulaçoğlu ile ilgili “Taylan’ı tutabilecekleri en ufak bir gerekçe yok; daha öncekiler gibi. Bırakmak zorunda kalacaklar. Ama şu an devlet bize diyor ki, “Ben Sevda Noyan’ın, Fatih Tezcan’ın devletiyim.” Mesaj tam olarak budur. Mesaj gözaltısıdır bu” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:MA

  Bu haber 1900 defa okunmuştur.   Editör: haber merkezi   Kaynak: Welg medya haber
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TÜRKİYE Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI