5 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde Sokak ortasında kadına şiddet

Samsun’da İbrahim Zarap isimli bir erkek, sokak ortasında bir kadını şiddete maruz bıraktı. Olayın ardından sosyal medya üzerinden kadının kardeşi olduğunu belirten Rümeysa isimli kullanıcı bir paylaşım yaparak, "Yüzlerce kez şikayetçi olduk hiç ceza almadı" dedi. Sosyal medya kullanıcıları "#ibrahimzaraptutuklansın" etiketi ile tepki gösterdi. Adalet Bakanı Gül, İbrahim Zarap'ın gözaltına alındığını bildirdi.
 Tarih: 07-03-2021 08:53:18
5 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde Sokak ortasında kadına şiddet

Samsun’da İbrahim Zarap isimli bir erkek, sokak ortasında bir kadını şiddete maruz bıraktı.

Olayın ardından sosyal medya üzerinden kadının kardeşi bir paylaşım yaparak, defalarca kez İbrahim Zarap isimli erkekten şikayetçi olduklarını ancak bir şey olmadığını ifade etti.

Rümeysa isimli kullanıcı, paylaşımında, "Evet bu kez çok yakınımızda bu videodaki kişi benim ablam.O çığlık atan küçücük çocuk benim yeğenim.Ne olur yardım edin.İlk defa değil yüzlerce kez şikayetçi olduk hiç ceza almadı.Videoda sokak ortasında küçücük bi çocuğun önünde öldüresiye dövülen kişi benim ABLAM” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya kullanıcıları "#ibrahimzaraptutuklansın" etiketi ile tepki gösterdi.

GÖZALTINA ALINDI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İbrahim Zarap isimli erkeğin gözaltına alındığını bildirdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Gül, "Samsun’da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak" ifadelerini kullandı.  

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI SELÇUK'TAN OLAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Samsun'da bir kadına, bir anneye uygulanan insanlık dışı şiddet vakasının Bakanlık olarak takipçisiyiz. Failin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağız. Anneye ve çocuğumuza gereken tüm sosyal hizmet modelleri ve psikososyal destek sağlanacaktır." 

 

SAMSUN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye'yi ayağa kaldıran kadına şiddet olayıyla ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "Samsun ili Canik ilçesinde 06 Mart 2021 tarihinde E.M.'nin boşandığı eski eşi İ.Z. tarafından darp edilmesi olayı haber alınır alınmaz derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli İ.Z. savcılık talimatıyla yakalanarak gözaltına alınmıştır. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

'UTANÇ VESİKASI'

CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil yaşanan olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kadıgil, “Samsun’daki görüntüleri izledim. Bu darp falan değil düpedüz öldürmeye teşebbüs! Üstelik kadının defalarca şikayetçi olduğu söyleniyor! #İbrahimZarapTutuklansın etiketinin varlığı bile yargı için utanç vesikasıdır!” dedi.  

 

  Bu haber 946 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: Welg medya haber
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TÜRKİYE Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI