CHP’li Şahin isyan etti | Hatay’a kefen bile vermediniz! (VİDEO)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuştu.
 Tarih: 10-03-2023 09:44:45   Güncelleme: 10-03-2023 09:52:45
CHP’li Şahin isyan etti | Hatay’a kefen bile vermediniz! (VİDEO)

WELG | Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda bugün bir konuşma yaparak Maraş merkezli depremlerin ardından Hatay’da yaşananları anlattı. Şahin, “Hatay'ı ölüme terk ettiniz, Hatay'a kefen bile vermediniz” sözleriyle AKP’li milletvekillerine tepki gösterdi.

Meclis Genel Kurulu’nda bugün, cinsiyet perspektifinde afetlerde kadınların sorunlarıyla ilgili araştırma önergesinin gündemin önüne alınarak bugün görüşülmesine ilişkin, CHP bir grup önerisi verdi. Önerge, AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedilirken, öneri üzerine söz alan CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin dikkat çeken bir konuşma yaptı.

‘GÖÇÜK ALTINDAKİLER ‘BENİ DUYAN YOK MU’ DİYE BAĞIRDI’

Depreme İskenderun’daki evinde yakalanan ve bir yeğenini enkaz altına kaybettiğini ifade eden Şahin’in konuşmasından şu detaylar öne çıktı:

“Gittiğim her göçükte hilti, arama kurtarma ekibi, ışık, asker, polis, ne istersen; bir el gücü istiyorlardı ama yoktu. İkinci günün akşamına kadar hiç kimse gelmedi. Orada bekledim, 35 tane arama kurtarma ekibi gecenin 23.00’ünde geldi ama elinde alet edevat yoktu. ‘Neden yok’ diye sorduk ‘Havaalanında aldılar' dedi, ‘Niye' dedim, arkadan yollayacaklarmış.

Üçüncü gününe kadar yaprak kımıldamadı, bütün herkesin seslerini duyduk, ‘Can kurtarın' diye bağırdılar. Hani, böyle deprem sahnelerinde görürüz, göçüklere çıkar arama kurtarma ekipleri ‘Beni duyan var mı' diye bağırır ya, göçük altındakiler bağırdı ‘Beni duyan yok mu?' diye. Yoktu.

‘AFAD NEREDEYDİ, KIZILAY NEREDEYDİ, ASKER NEREDEYDİ’

Hatay… 10 ilin toplamından daha fazla can verdik. Buradan arkadaşım sayıyor ‘Falan yere şu kadar kurtarma, falan yere…' İskenderun'u saydın mı? İskenderun'a gelmedi. 400 göçük, 2 bin apartman yıkıldı. 35 kişi arama kurtarma ekibine soruyorum ‘Nasıl çalışmalısın', ‘Biz ekip çalışırız' diyor. 77, 100 olsun; 100 göçüğe gittiniz, 300'ünde kimse yok. Sekiz gün gelmedi, birçok göçüğe uğramadılar.

Sebep? Hani biz uzaya gidiyorduk, hani Avrupa bizi kıskanıyordu, hani. Neredeydiniz? ‘AFAD neredeydi, Kızılay neredeydi, asker neredeydi' deyince kızıyorsunuz. Ben askerime canımı veririm, asker benim kırmızı çizgim ama o askeri oraya yığmayan iradeye söylüyorum.”

‘HATAY’A KEFEN BİLE VERMEDİNİZ’

Konuşması sırasında AKP sıralarından seslerin yükselmesi üzerine, Şahin, “Bugüne kadar utanmadınız, tedbir almadınız, anlamadınız. Dinleyeceksiniz” sözleriyle tepki gösterdi. Suzan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hatay'a zamanında gelmediniz, Hatay'ı ölüme terk ettiniz, Hatay'a kefen bile vermediniz. Kırklı kırklı kıyafetleriyle battaniyelere, bazıları da sarılı olmayan bacaklarıyla gömüldüler, bazıları gömülemedi bile, uzun günler sıra beklediler.

Hataylılara ilk gün bir bardak su dahi vermediniz; insanları enkaz altında, yakınları enkaz altında, başlarında kederleriyle bıraktınız; ailemiz, yakınlarımız, sevdiklerimiz gitti. Siz gönüllü gelenlere AFAD yeleği giydirdiniz, siz gönüllü gelenlere asker kıyafeti giydirdiniz. Onları korumak mıydı maksadınız, acziyetinizi kapatmak mı?”

 

@welgmedya.com

  Bu haber 1181 defa okunmuştur.   Editör: Haber merkezi   Kaynak: Welg medya haber
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI