Kanser Hastası Ayten Sarıkaya Kesler Facebook Paylaşımı Nedeniyle Tutuklandı

Yaşadığı İsviçre’den İstanbul’a gelen 53 yaşındaki kanser hastası Ayten Sarıkaya Kesler, Facebook paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklandı.
 Tarih: 12-02-2020 08:39:20   Güncelleme: 12-02-2020 09:00:20
Kanser Hastası Ayten Sarıkaya Kesler Facebook Paylaşımı Nedeniyle Tutuklandı

Bugün öğle saatlerinde yaşadığı İsviçre’den İstanbul’a gelen Ayten Sarıkaya Kesler, hakkında Facebook paylaşımları üzerinden yürütülen “örgüt propagandası” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla gözaltına alınarak Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. Avukatı Gülizar Tuncer, Kesler’in ağır kanser hastası olduğunu ve buna ilişkin bilgilendirme yaptı. Tuncer, Kesler’in İsviçre’den Türkiye’ye geldiğini, kaçma şüphesinin olmadığını belirterek yargılamanın tutuksuz yapılmasını talep etti. 

Ancak Sulh Ceza Hakimi Alper Önal, Kesler hakkında tutuklama kararı verdi. Avukatın ısrarı üzerine hakim “tutuklamanın hakimin takdir hakkı olduğunu ve hakkını bu şekilde kullandığını” ifade etti.

Yeni1mecra'dan Yağmur Kaya'nın haberine göre, hakimin kararını bekleyen Ayten Sarıkaya Kesler, adliye koridorunda fenalaşarak bayıldı. Bu arada Kesler’e tutanak imzalatılmak istendi. Av. Gülizar Tuncer, “Bu insanlık dışı bir uygulama, insanlık açıkça yerlerde sürünüyor. Tutuklama yetmediği gibi kendinden geçmiş bir kişiye bir de tutanak imzalatılmaya çalışılıyor” şeklinde tepki gösterdi. 

Tutuklanan Kesler, Bakırköy Adliyesi’nden cezaevi yerine Bahçelievler Medical Park Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. 

‘TUTUKLAMA YAŞAMINA MAL OLABİLECEK' 

Av. Tuncer, “Müvekkilimin tutuklanmayı gerektirecek bir durumu yoktu. Kaçma tehlikesi ve delilleri karartma riski söz konusu değildi. Zaten kendisi İsviçre’den Türkiye’ye geldi. Dava dosyasında her türlü delil var. Toplanması gereken delil bulunmuyor. Müvekkilim ağır kanser hastası, yıllardır tedavi görüyor. Böylesi bir tutuklama sağlığı için son derecede tehlikeli, yaşamına mal olabilecek bir uygulama” şeklinde konuştu.

‘YERDE YATARKEN SORGU TUTANAĞI İMZALATILMAYA ÇALIŞILDI’

Kesler'in avukatı Gülizar Tuncer yaptığı açıklamada hastanede olduklarını ve müvekkilinin durumunun ağır olduğunu belirterek, "Kanser hastalığı metastaz yapmış durumda. İstanbul'dan aktarmalı uçakla Erzincan'a gidecekti. Ağır hasta olduğu raporlarla görülüyor olmasına rağmen hakkında tutuklama kararı verildi. Adliyede düşüp bayıldı ve yerde yatarken sorgu tutanağı imzalatılmaya çalışıldı. Tedavisi yurtdışında sürüyor kaçacak bir yeri yok. Biz şu an hastanedeyiz" dedi.

"Yerde yatarken kimse ilgilenmedi" diyen Tuncer, "Şu an hastanede ve durumu ağır olduğu için cezaevine götürülemiyor. Bu halde bir insan tutuklanabilir mi? Yarın itiraz edeceğim karara" diye konuştu.

 

  Bu haber 4145 defa okunmuştur.   Editör: Haber merkezi   Kaynak: Welg medya haber
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI