Halkın Hukuk Bürosu Avukatlarının ölüm orucu kritik aşamada

Halkın Hukuk Bürosu (HHB) avukatlarından Ebru Timtik: 137. Aytaç Ünsal: 106. Gününde ve kritik aşamadalar.
 Tarih: 18-05-2020 12:37:44   Güncelleme: 18-05-2020 16:27:44
Halkın Hukuk Bürosu Avukatlarının ölüm orucu kritik aşamada

Açlık grevindeki HHB avukatlarından Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal eylemlerini 5 Şubat'ta ölüm orucuna çevirmişti.

Adil Yargılanma Talebi ile ölüm orucuna başlayan Avukat Aytaç Ünsal’ın annesi emekli Ceza hakimi Nermin Ünsal 16 Mayıs da oğlu için çağrıda bulundu. Çağrısında oğlunun ölüm orucunun 104. Gününde ve Avukat Ebru Timtikin 135. Gününde olduğu söyledi. “Risk hergeçen gün artmaktadır. “YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR. SESİMİZİ DUYUN.” Diyerek oğlunun adil yargılanma talebine vurgu yaptı.

Cezaevinde bulunan 8 avukattan, Avukat Ebru Timtik ve Avukat Aytaç Ünsal başlatılan açlık grevini ölüm orucuna dönüştürdü. Avukatların talebi ise “Gizli tanık aldatmacası, itirafçılık, SEGBİS dayatması, delilsiz, soyut iddialara dayalı hüküm kurma, ceza yargılama ilkelerinin yök sayılması ile görünüşte bile adil olmayan yargılama oyunları son bulsun” yani “ADİL YARGILAMA”.

Emekli ceza hakimi Nermin Ünsallın çağırısını yayımlıyoruz.

“Tahliye edilmelerinden tam 10 saat sonra yeni bir delil olmaksızın, tahliye eden heyetçe tekrar tutuklandılar. Bu heyet 2 gün içinde değiştirildi. Yeni gelen heyet ise emekli ceza hakimi pratiği ile söylüyorum, yargılama yapmaksızın bu avukatları 159 yıl cezalandırdı. Oğlum Aytaç Ünsal ve Av. Ebru Timtik adil yargılanma talebi ile ölüm orucuna başladılar. Av. Ebru Timtik 137. Gününde, o

Geçtiğimiz yıl açılan bir davada ÇHD ve HHB üyesi 20 avukat için toplamda 159 yıl hapis cezası verilmesi üzerine ÇHD ve HHB üyesi avukatlardan 8’i, “Gizli tanık aldatmacası, itirafçılık/iftiracılık, SEGBİS dayatması, delilsiz, varsayımlara, soyut iddialara dayalı hüküm kurma, ceza yargılama ilkelerinin yok sayılması ile görünüşte bile adil olmayan yargılama oyunları son bulsun” talepleriyle açlık grevine başlamıştı.

 

  Bu haber 5702 defa okunmuştur.   Editör: haber merkezi   Kaynak: Welg medya haber
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI