Hatay'ın Payas'ın ilçesinde jandarma uygulama noktasında silahlı saldırı

Hatay'ın Payas'ın ilçesinde jandarma uygulama noktasında silahlı saldırı düzenlenirken, saldırı da bir asker yaralandı. Yaşanan kovalamacada da İskenderun kent merkezinde bir kişinin üzerindeki bombayı patlattığı öğrenildi.
 Tarih: 26-10-2020 21:59:23   Güncelleme: 26-10-2020 22:31:23
Hatay'ın Payas'ın ilçesinde jandarma uygulama noktasında silahlı saldırı

Hatay'ın Payas ilçesinde kimlikleri belirlenemeyen şüpheliler jandarma uygulama noktasında silahlı saldırıda bulundu. Saldırıda bir astsubay yaralanırken; şüpheliler araçla olay yerinden kaçtı. Polis ve jandarmanın takip ettiği araç arasında İskenderun kent merkezine kadar çatışma yaşandığı; Fener Caddesi üzerine gelindiğinde üzerinde bomba olan kişinin kendisinin patlattığı belirtildi. Patlamada çok sayıda araç ve işyeri hasar görürken; patlamada ölü veya yaralı konusunda bilgi alınamadı.

Polis ve jandarmanın Payas ile İskenderun'da geniş güvenlik önlemleri alırken; geniş çaplı operasyon başlattı. Öte yandan saldırganlardan birinin gözaltına alındığı ve diğer şüphelinin kaçtığı  belirtildi.

HATAY VALİSİNDEN AÇIKLAMA 

Hatay Valisi Rahmi Doğan patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Doğan, İskenderun'daki patlamaya ilişkin sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Vali Doğan paylaşımında, "Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği  2 kişiden biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir. Kamuoyu bilgilendirilecektir" ifadelerini kullandı.

MA

 

 

  Bu haber 1294 defa okunmuştur.   Editör: Haber merkezi   Kaynak: welgmedya
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SON DAKİKA Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI