HDP’li Oya Ersoy’un konuşmasına partinden tepki

 Tarih: 05-02-2022 20:45:33
HDP’li Oya Ersoy’un konuşmasına partinden tepki
HDP’li vekil Oya Ersoy’un Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmeleri sırasında yaptığı konuşma HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından tepkiyle karşılandı.

WELG- HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy’un TBMM’de Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmeleri sırasında AKP’ye yönelik sarf ettiği “Size neden gerici diyoruz biliyor musunuz? Çünkü sizler 500 yıl geride kalmış Osmanlı’yı, 1500 yıl geride kalmış din esaslı toplum düzenini yeniden hortlatmaya çalışıyorsunuz. Biz kadınlar özgür olabileceğimizi öğrendik ve ne 500 yıl ne de 1500 yıl öncesine gitmeye niyetimiz yok. Götüremezsiniz” sözlerine partisinden tepkiler geldi.

Konuyla ilgili HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, yaptığı açıklamada Oya Ersoy’un sözlerinin HDP tabanını incittiğini söyleyerek, “Coğrafyamızın tarihinde inançlara Adalet ve Kalkınma Partisi kadar düşmanlık etmiş, yozlaştırmış, milyonlarca insanı inançlardan uzaklaştırmış ve inanç değerlerini istismar etmiş başka bir iktidar yoktur. Diğer yandan yüz elli yıl geriye gitmekle ‘ilerici’ olunuyorsa pekala bin beş yüz yıl geriden de ilham alınarak daha ‘ilerici’ olunabilir. Hiç kimse şahsi düşüncelerini inançlar kaynağı ve mozaiği olan kadınlar ve topluluklar üzerinden yapamaz. Kaldı ki ‘gericilik’ salt din ile ilişkili değildir İdeolojik gericilik, mezhepsel gericilik vd. de toplumların bir gerçekliğidir” dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da yaptığı açıklamada şu paylaşımı yaptı:

“Oya Ersoy’un sözlerini yanlış buluyorum. Müslümanlar için incitici sözlerdir. Dini inançta ve ifadede herkes özgürdür lakin gericilik tanımlaması rahatsız edicidir. Birliktelik, aynîlik değildir. Herkesin görüşüne, inancına saygı duyarım lakin yanlışı eleştiririm. HDP, farklılıkların bir arada olduğu bir partidir. Bu yaşadıklarımız, farklılıklarımızı ve hassasiyetlerimizi daha çok birbirimizle konuşmamız gerektiğini gösterir. Birlikte toplumsal barışı sağlamak zor lakin imkansız değil.”

@welgmedya.com

  Bu haber 2510 defa okunmuştur.   Editör: habermerkezi   Kaynak: welgmedyahaber

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım