Irak Eski Başbakanı El-Ebadi'den Sert Çıkış: "Türkiye'nin Irak İçişlerine Karışmasına İzin Vermeyeceğiz"

 Tarih: 27-03-2024 08:47:47
Irak Eski Başbakanı El-Ebadi'den Sert Çıkış:
Haydar el-Ebadi, Rafideyin Araştırma Merkezi'nde Türkiye'nin müdahaleci politikalarını eleştirdi.

WELG | Irak'ın eski başbakanı ve Nasır Koalisyonu lideri Haydar el-Ebadi, Türkiye'nin Irak içişlerine müdahalesine karşı çıktı. Rafideyin Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Siyasi Bir Okuma" başlıklı oturumda konuşan El-Ebadi, Türkiye'nin PKK'ye karşı yürüttüğü operasyonlarda Irak'ın egemenlik haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

El-Ebadi, Irak'ta yaşanan siyasi krizlere de değinerek, halkın çeşitli siyasi partilerle diyalog içinde olması gerektiğini belirtti. Irak Federal Konseyi'nin kurulmamasının kabul edilemez olduğunu belirten El-Ebadi, Irak Anayasası'nda yer alan maddelerin uygulanmasının önemine dikkat çekti.

Bağdat ile Erbil arasındaki anlaşmazlıklara da temas eden El-Ebadi, Kürdistan Bölgesi'nin Irak'ın ayrılmaz bir parçası olduğunu ve haklarının korunması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani'ye verilen desteğin devam etmesi gerektiğini savundu.

El-Ebadi'nin açıklamaları, Türkiye'nin Irak'taki askeri operasyonları ve bölgesel ilişkiler açısından önem taşıyor. Irak'ın egemenlik haklarının korunması ve iç siyasi istikrarın sağlanması, bölgede barış ve istikrarın temelini oluşturuyor.

Kaynak:Rüdaw

@welgmedya.com

  Bu haber 10442 defa okunmuştur.   Editör: Haber Merkezi   Kaynak: welgmedya haber

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım