Kılıçdaroğlu'na Ağrıda büyük ilgi

 Tarih: 29-07-2022 06:03:20
Kılıçdaroğlu'na Ağrıda büyük ilgi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ağrı’da yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

WELG - Meydanda yapacağı konuşa için kurulan kürsüye vatandaşların arasından güçlükle sıyrılarak ulaşan Kılıçdaroğlu, 'Tek bir yolumuz var. Demokratik yollarla beyefendiyi emekli edeceğim. Allah’ın izni ve sizin takdirinizle, emekli edeceğim. Unutmayın benim dayanağım ve en büyük gücüm sizlersiniz. Beraber kol kola vererek, omuz omuza vererek Türkiye’yi düzelteceğiz. Türkiye üzerindeki karabulutları kaldıracağız. Türkiye’yi aydınlığa kavuşturacağız. Beraber yapacağız, birlikte yapacağız, inanın, güvenin' ifadeleriyle seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluAğrı’da yurttaşlarla bir araya geldi. Yoğun ilgiyle karşılanan Kılıçdaroğlu, meydanda kendisi için kurulan kürsüye güçlükle ulaştı. Yurttaşların bu sırada, “Adalet” sloganları attıkları duyuldu.

ANKA Haber Ajansı'ndan Tamer Arda Erşin ile Fatih Nazım Efe'nin aktardığına göre; “Aslında buraya esnaf ziyaretine geldim. Size sözüm söz, buraya çok daha kalabalık bir CHP grubuyla geleceğim” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

'BU KARDEŞİNİZ HAKTAN YANADIR. HUKUKTAN YANADIR. ADALETTEN YANADIR. ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ'

Pek çok sorununuz var. Son 12 yıldır geliri düşen il Ağrı. İşsizliğin en yüksek olduğu il, Ağrı. 24 yaşın altında genç nüfusun en çok olduğu il yine Ağrı. Ama işsizlik, yoksulluk, geçinememe dramı var. Bütün bunları biliyorum. Size bir tek sözüm var. Oy verirseniz, iktidara taşırsanız göreceksiniz, Ağrı’yı da göreceksiniz, Kars’ı da göreceksiniz, Iğdır’ı da göreceksiniz.

Bu ülke, bu insanlara benim sözüm var. Biz barışacağız, biz kucaklaşacağız. Biz helalleşeceğiz. Biz kul hakkı yemeyeceğiz. Biz herkesi kucaklayacağız. Hiçbir ayrım yapmadan herkes ile beraber olacağız.

Genç arkadaşlarım, derdinizi biliyorum. Hangi şartlarda işsiz kaldığınızı da çok iyi biliyorum. Atama bekleyen öğretmenlerimiz var, onları da çok iyi biliyorum. Hapishanede gencecik, fidan gibi evlatlarımız var. Onu da çok iyi biliyorum.

'KİMSEDEN KORKUM YOK'

Geçinemeyen, tuvalete gitmek için yardım alan ve bu nedenle de hapishanede zor koşullarda yaşayanları da biliyorum. Hiç endişe etmeyin. Bu kardeşiniz haktan yanadır. Hukuktan yanadır. Adaletten yanadır. Adaleti sağlayacağız. Devletin dini adaletse, adaleti sağlamak için hepimiz çalışmak zorundayız. Eğer siyaset yapıyorsanız önce adalet diyeceksiniz, hak diyeceksiniz, hukuk diyeceksiniz. Kimsenin bu hakkını yemeyeceksiniz. Gencecik pırlanta gibi evlatlarımız hapse atılırken uyuşturucu baronlarına dışarıda kol kanat gerilerek geziyorlar. Hiç endişe etmeyin, o uyuşturucu baronlarının da beşli çetelerin de hesabını soracağım. Benim kimseden korkum yok ve benim verilmeyecek hesabım da yok. Ben bu millet için, halkımız için çalışacağım. Sizin için mücadele edeceğim. Benim tek görevim budur, başka görevim yok.

'SİZLER GİBİ MÜTEVAZİ YAŞAMAK İSTERİM'

(‘Adalet’ sloganlarının atılması üzerine) Adaleti sağlayacağım hiç endişe etmeyin. Benim saraylarda oturma merakım yoktur. Bunu herkesin çok iyi bilmesini isterim. Ben sizler gibi mütevazı yaşamak isterim. Sizlerin bir parçasıyım. Halkın bir parçasıyım. Benim saraylarda oturmak gibi bir merakım yok, saraylarda oturmayacağım. Bunun da sözünü veriyorum. Ağrı’da veriyorum sözünü.

'ADALET BU ÜLKEYE YA GELECEK YA GELECEK. ORTASI YOK'

Adalet demek, bağımsız yargı demektir. Ben onları çok iyi biliyorum. Siz hiç meraklanmayın. Sezgin Baran Korkmaz’ın tutuklama istemini yıldırım gibi kaldırıp, birisini Anayasa Mahkemesi’ne getirdiler, üye yaptılar. Diğerini Adalet Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı yaptılar. Bu kardeşiniz unutur mu bunu? Unutmaz. Adaletsizliği unutur mu? Unutmam. Hiç meraklanmayın. Hepsinin hesabını soracağım. Hakim vicdanına göre, adaletle karar verir. Hakim hukukun üstünlüğüne göre karar verir. Hakim saraydan gelen talimata göre karar verirse o Cumhuriyet’in hakimi değil o sarayın hakimidir. Sarayın hakimlerini de savcılarını da temizleyeceğim. Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek. Ortası yok. KYK’lıları da biliyorum, hiç endişe etmeyin.

'SABAHIN KÖRÜNDE GELEN POLİS DEĞİL SÜTÇÜ OLACAKTIR'

Doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi. Tamamı kucaklaşacak. Göreceksiniz. Haksız yere eşi, çocuğu öldürülen anneyi de biliyorum. Haksız yere, insanların katledildiğini de biliyorum. Haksız yere insanların tutuklanıp hapse atıldığını da biliyorum. Haksız yere efendim saraya niye yan baktın diye gece yarısı, sabaha karşı evlerinin kapısı kırılıp içeri girilen tabloları da çok iyi biliyorum. Bizim iktidarımızda sabahın köründe eğer kapınız çalınıyorsa bilin ki gelen polis değil, bilin ki gelen sütçü olacaktır.

21'inci yüzyılın Türkiye’sinde yaşıyoruz, ne doğru dürüst hastane var, ne de doğru dürüst doktor yok. Siz hastaları Erzurum’a sevk ediyorsunuz. Bunların da farkındayım. Sorunları biliyorum.

Sizden sadece bir şey istiyorum. Sandığa gittiğinizde elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanın. Ağrı’nın sorunlarını dile getirin diye bana söylüyorlar. Ağrı’ya milletvekili seçtiniz, gönderdiniz. Allah aşkına AK Parti’den birisi çıkıp da Meclis’in kürsüsünde Ağrı’nın şu soruları var diye bir konuşma yaptı mı? Yuh yok, sizden isteğim ne? ‘Eğer sen Ağrı’nın sorunlarını dile getirmiyorsan Ağrı’ya uğrama, çünkü Ağrı sana oy vermeyecek’ diyeceksiniz.

'İRAN SINIRINA KADAR OLAN BÖLGEYİ TARIM BÖLGESİ İLAN EDECEĞİZ'

Erzurum’dan başlayıp İran sınırına kadar olan bölgeyi tarım bölgesi ilan edeceğiz. Üretici bölgesi, hayvancılık bölgesi ilan edeceğiz. Bu bölgenin yönetimi sadece Türkiye’yi değil Orta Doğu ve Kafkasya’yı da besleyecek. Hiçbir çiftçinin zarar etmeyeceği bir modeli hayata geçireceğiz. Her çiftçi üretecek ama hiçbir çiftçi zarar etmeyecek.

'DEMOKRATİK YOLLARLA BEYEFENDİYİ EMEKLİ EDECEĞİM'

Ağrı’da şeker fabrikası var, biliyorum. Erciş’te şeker fabrikası var, biliyorum. Her bir fabrika bir kaledir, bunu biliyorum. Şeker fabrikalarını özelleştirdiler, 34 yıl sonra Türkiye şeker ithal etti. Bunu da biliyorum. Tek bir yolumuz var. Demokratik yollarla beyefendiyi emekli edeceğim. Allah’ın izni ve sizin takdirinizle, emekli edeceğim. Unutmayın benim dayanağım ve en büyük gücüm sizlersiniz. Beraber kol kola vererek, omuz omuza vererek Türkiye’yi düzelteceğiz. Türkiye üzerindeki karabulutları kaldıracağız. Türkiye’yi aydınlığa kavuşturacağız. Beraber yapacağız, birlikte yapacağız, inanın, güvenin.

Ağrı’dan beklediğimiz oyu alamadık. Kabahat Ağrılılarda değil, bizde. Gelmedik, sofranıza oturmadık, çayınızı kahvenizi içmedik. Ankara’da oturduk, nutukları attık, dedik ki ‘Ağrı’dan niye bize oy çıkmıyor.’ Geleceğiz, oturacağız, konuşacağız, derdinizi dinleyeceğiz. Hatamız vardı bunların tamamını bitireceğiz. Benim tek bir amacım var, her evde, her mahallede, her şehirde huzur olsun.

Buraya bir değil, onlarca fabrika yapılması lazım. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır… Hiç endişe etmeyin, emin olun, sandık gelecek, büyük bir sabırla sandığı bekleyeceğiz. Söz veriyorum beraber o beyefendiyi emekli edeceğiz.

@welgmedya.com

 

Okuyucu Tepkileri

Bu habere tepkinizi seçin

0 tepki

Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.

  Bu haber 956 defa okunmuştur.   Editör: haber merkezi   Kaynak: welg medya

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

☁️
--°

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    # Takım O G B M A Y AV P
    1Galatasaray1321--05
    2Gençlerbirliği S.K.2321--02
    3Kocaelispor3320--11
    4Rizespor4320--10
    5Samsunspor5211--02
    6Trabzonspor6211--01
    7Alanyaspor7211--01
    8Kasımpaşa8211--01
    9Gaziantep FK9311--10
    10Fenerbahçe10210--11
    11Amed11210--11
    12Başakşehir12210--11
    13Beşiktaş13210--10
    14Çorum FK14201--1-1
    15Göztepe15301--2-2
    16Erzurumspor FK16301--2-7
    17Eyüpspor17200--2-2
    18Konyaspor18300--3-4
    Tarih Ev Sahibi Saat / Skor Konuk Takım
    28 Ağustos, CumaGençlerbirliği S.K.1-1Erzurumspor FK
    DünKonyaspor1-2Kocaelispor
    DünGalatasaray3-2Göztepe
    DünGaziantep FK1-2Rizespor
    BugünEyüpspor19:00Alanyaspor
    BugünBaşakşehir21:30Kasımpaşa
    BugünSamsunspor21:30Fenerbahçe
    31 Ağustos, PazartesiBeşiktaş21:30Çorum FK
    31 Ağustos, PazartesiAmed21:30Trabzonspor
    # Takım O G B M A Y AV P
    1Batman Petrolspor1431--04
    2Kayserispor2430--14
    3Bursaspor3430--13
    4Mardin 19694422--05
    5Manisa F.K.5321--04
    6Sarıyer6421--12
    7Fatih Karagümrük7421--10
    8Bandırmaspor8413--03
    9Keçiörengücü9412--12
    10Muğlaspor10412--10
    11Pendikspor11412--1-2
    12Vanspor FK12411--2-4
    13Esenler Erokspor13303--00
    14Iğdır FK14310--20
    15Ümraniyespor15403--1-1
    16Antalyaspor16410--3-3
    17Bodrum FK17302--1-2
    18Sivasspor18402--2-3
    19İstanbulspor19402--2-4
    20Boluspor20400--4-8
    Tarih Ev Sahibi Saat / Skor Konuk Takım
    28 Ağustos, CumaKeçiörengücü2-2Ümraniyespor
    28 Ağustos, CumaPendikspor1-1Bandırmaspor
    28 Ağustos, CumaAntalyaspor1-2Sarıyer
    28 Ağustos, CumaMuğlaspor2-0Boluspor
    DünKayserispor1-2Bursaspor
    Dünİstanbulspor1-1Fatih Karagümrük
    DünMardin 19691-1Vanspor FK
    DünBatman Petrolspor2-1Sivasspor
    BugünEsenler Erokspor19:00Iğdır FK
    BugünManisa F.K.21:30Bodrum FK
    # Takım O G B M A Y AV P
    1Adana Demirspor1000--00
    2Elazığspor2000--00
    3Hatayspor3000--00
    4Ankaraspor4000--00
    5Şanlıurfaspor5000--00
    6Kastamonuspor6000--00
    7Menemen FK7000--00
    8Çorluspor 19478000--00
    9Erbaaspor9000--00
    10Muş Sport Klübü10000--00
    11Isparta 32 Spor11000--00
    1268 Aksaray Belediyespor12000--00
    13Güzide Gebzespor13000--00
    14Somaspor14000--00
    15Arnavutköy Belediyespor15000--00
    16Aliağa FAŞ16000--00
    17İnegöl Kafkas Gençlik17000--00
    18Sebat Gençlikspor18000--00
    Tarih Ev Sahibi Saat / Skor Konuk Takım
    Güncel fikstür verisi şu anda alınamadı.
    # Takım O G B M A Y AV P
    1Adanaspor1000--00
    2Niğde Belediyesispor2000--00
    3Ağrı 19703000--00
    4Talasgücü Belediyespor4000--00
    5Bitlis Özgüzelderespor5000--00
    6Silifke Belediyespor6000--00
    7Diyarbekirspor7000--00
    8Yeşilyurt Belediyespor8000--00
    9Kırıkkale Büyük Anadolu9000--00
    10Karaköprü Belediyespor10000--00
    11Osmaniyespor11000--00
    12Adana Adaletgucu12000--00
    13Yeni Malatyaspor13000--00
    14Karaman FK14000--00
    15Yeni Mersin Idmanyurdu15000--00
    16Mazıdağı Fosfatspor16000--00
    17Yozgat Bld Bozokspor17000--00
    18Kırşehir Belediyespor18000--00
    Tarih Ev Sahibi Saat / Skor Konuk Takım
    6 Eylül, PazarYeni Malatyaspor16:00Karaman FK
    6 Eylül, PazarAğrı 197016:00Talasgücü Belediyespor
    6 Eylül, PazarBitlis Özgüzelderespor16:00Silifke Belediyespor
    6 Eylül, PazarDiyarbekirspor16:00Yeşilyurt Belediyespor
    6 Eylül, PazarOsmaniyespor16:00Adana Adaletgucu
    6 Eylül, PazarAdanaspor16:30Niğde Belediyesispor
    6 Eylül, PazarKırıkkale Büyük Anadolu16:30Karaköprü Belediyespor
    6 Eylül, PazarYeni Mersin Idmanyurdu19:00Mazıdağı Fosfatspor
    6 Eylül, PazarYozgat Bld Bozokspor19:00Kırşehir Belediyespor
    Son güncelleme: 30.08.2026 20:00:14