Naci Görür’den Kritik Uyarı: “Kumburgaz Fayı Yükleniyor!”

 Tarih: 23-04-2025 14:01:10
Naci Görür’den Kritik Uyarı: “Kumburgaz Fayı Yükleniyor!”

WELG | Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür bölge için dikkat çeken bir uyarı yaptı: “Kumburgaz Fayı enerji biriktiriyor, dikkatli olunmalı.”

Silivri açıklarında saat 12.49’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbul ve çevresinde büyük panik yaşandı. Deprem sonrası artçı sarsıntılar devam ederken, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya üzerinden kritik açıklamalarda bulundu.

“Fay Enerji Biriktiriyor, Yükleniyor”

Görür, gece saatlerinde yaşanan 4,0 büyüklüğündeki artçı sarsıntıya dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Silivri açıklarında 4,0 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem Kumburgaz Fay zonunda. Bu fay kilitli bir fay, enerji biriktiriyor. Zaman zaman da küçük depremler yapıyor. Yeri anlamlı, dikkatli olmak lazım. Kumburgaz Fayı yükleniyor.”

Bu açıklama, İstanbul ve çevresinde beklenen büyük Marmara depreminin habercisi olabileceği yönündeki kaygıları artırdı.

Depremler Zincir Halinde Geldi

AFAD verilerine göre, Silivri açıklarında önce 3,9, ardından 6,2 ve sonrasında 4,4 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Artçılar halen sürüyor. Uzmanlar, vatandaşları özellikle sahil şeridindeki riskli yapılardan uzak durmaları ve resmi uyarıları takip etmeleri konusunda uyarıyor.

İstanbul'da Panik, Sokaklar Doldu

Deprem sonrası İstanbul’un birçok ilçesinde vatandaşlar panik halinde sokaklara çıktı. Okullar ve kamu binaları tedbir amacıyla boşaltıldı. İstanbul Valiliği, şu ana kadar can kaybı ya da büyük bir yıkım ihbarı olmadığını bildirdi ancak riskli binalara girilmemesi yönünde uyarılarını sürdürüyor.

Görür Daha Önce Uyarmıştı

Naci Görür, Marmara Denizi’nde özellikle Kumburgaz ve Adalar fayı üzerinde uzun süredir uyarılarda bulunuyor ve bölgenin "en fazla enerji biriktiren alanlardan biri" olduğunu vurguluyordu. Bu son depremin de o riskli bölgede meydana gelmiş olması, büyük depreme bir adım daha yaklaşıldığı endişesini güçlendirdi.

@welgmedya.com

Gelişmeleri anlık olarak aktarmaya devam edeceğiz.

  Bu haber 557 defa okunmuştur.   Editör: welgmedya   Kaynak: welgmedya.com

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım