Rusların gaz akışını durdurulması gaz fiyatının patlamasına neden oldu

Nord Stream 1 boru hattı üzerinden Rus gaz dağıtımlarının durması, gaz fiyatlarında Avrupa’da taban yapmasına neden oldu. Avrupa'ya bugünden itibaren yüzde 30’luk bir artışla megavat saat başına 272 avroya yükseldi. OMV'ye şu anda sipariş edilenden yaklaşık yüzde 70 daha az gaz geliyor.
 Tarih: 05-09-2022 11:16:39   Güncelleme: 05-09-2022 11:37:39
Rusların gaz akışını durdurulması gaz fiyatının patlamasına neden oldu

WELG - Avrupa'da trend belirleyen bir gaz fiyatı olarak görülen Hollanda doğalgazı için TTF vadeli işlem sözleşmesinin fiyatı, ilk olarak Ağustos ayının sonunda keskin bir şekilde yükseldi. Ancak bundan sonra, yine aynı şekilde yokuş aşağı gitti ve tekrar 200 avronun biraz üzerine çıktı. Ancak hafta sonundan önceki son fiyat araştırması Cuma günü saat 15:59'da, yani Gazprom'un daha fazla gaz arzı kesintisi açıklaması öncesindeydi.

Hafta başında benzin fiyatı yeniden keskin bir şekilde yükseldi ve Pazartesi sabahı yüzde 30 civarında bir artışla megavat saat başına 272 avroya ulaştı.

OMV, sipariş edilenden yaklaşık yüzde 70 daha az gaz alıyor

Nord Stream 1 boru hattı üzerinden Rus teslimatlarının yeniden durdurulmasının ardından, Avusturya'ya biraz daha az gaz geliyor. Viyana petrol ve gaz grubu OMV'nin bir sözcüsü Pazartesi günü Reuters haber ajansı tarafından sorulduğunda, "Şu anda Baumgarten düğümünde belirtilen hacimlerin yaklaşık yüzde 30'unu alıyoruz" dedi. Önemli Baltık Denizi boru hattının bakımı öncesinde, sipariş edilen miktarların yaklaşık yüzde 40'ıydı.

Geçen hafta Nord Stream 1'in üç günlük bakımının ardından Gazprom teslimatları durdurdu. Bu, Portovaya kompresör istasyonundaki teknik bir kusurla doğrulandı. Bu düzeltilene kadar, daha fazla gaz akamaz.

@welgmedya.com

  Bu haber 1401 defa okunmuştur.   Editör: haber merkezi   Kaynak: Welg medya
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER AVUSTURYA Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI