Hrant Dink, Katledişinin 17. Yılında Sevgi ve Özlemle Anıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 17. yılında, vurulduğu yer olan İstanbul Şişli'deki Sebat Apartmanı önünde anıldı. Dink'in anma törenine çok sayıda siyasi isim ve yurttaş katılırken, apartmanın önüne "Cinayet 17 yaşında" yazılı dev bir pankart asıldı.
 Tarih: 20-01-2024 10:52:26
Hrant Dink, Katledişinin 17. Yılında Sevgi ve Özlemle Anıldı

WELG | Anma törenine DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik gibi birçok siyasi isim ve yurttaş katıldı. Etkinlikte, apartmanın önüne asılan dev pankartın yanı sıra "Faşizme inat, kardeşimsin Hrant", "Biz bitti demeden bu dava bitmez" ve "Hepimiz Hrantız, hepimiz Ermeni'yiz" sloganları atıldı.

Açıklamayı okuyan gazeteci ve yazar Oya Baydar, "Hrant’ın Arkadaşları" grubu adına, "Ne var ki sana iyi haberlerim yok ahparig. Ülkemizin üstüne çöken karanlık yıl be yıl, gün be gün yoğunlaşıyor. Bebeklerden katiller, masum gençlerden kindar nesiller yetiştirenlerin iktidarını alt etmeyi başaramadık. Uğruna can verdiğin insanlık değerleri, ırkçı faşist odakların saldırısıyla karşı karşıya. Ülkeye hükmedenler, kendi bekalarını ve iktidarlarını halkları birbirine düşman ederek koruyup perçinliyorlar" ifadelerini kullandı.

Hrant Dink, 19 Ocak 2007'de Agos Gazetesi'nin binası önünde Ogün Samast tarafından suikaste uğramış ve yaşamını yitirmişti. Katil Ogün Samast, geçen yıl kasım ayında koşullu salıverilme kapsamında tahliye edilmişti. Dink'in ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenleri, Türkiye'de gazetecilere yönelik tehditlere ve basın özgürlüğüne dikkat çekiyor.

@welgmedya.com

  Bu haber 444 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: welgmedya haber
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TÜRKİYE Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI