Selçuk Kozağaçlı’nın Yeniden Tutuklanmasına Tepki

 Tarih: 18-04-2025 08:38:52
Selçuk Kozağaçlı’nın Yeniden Tutuklanmasına Tepki

WELG | Tahliye edildikten yalnızca bir gün sonra yeniden tutuklanan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Onursal Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı için Türkiye’nin birçok kentinde protesto eylemleri düzenlendi. İzmir’de Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla yapılan açıklamada, “Bu yaşam Kozağaçlı ve nice Kozağaçlılara sahip çıkılarak, yalnız bırakılmayarak kurulacaktır” denilirken; İstanbul’da avukatlar, “Yine bir direnişin ortasındayız, hukuksuzluğa teslim olmayacağız” mesajı verdi.

İzmir Barosu Önünde Geniş Katılımlı Protesto

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla İzmir Barosu önünde yapılan basın açıklamasına Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda hukukçu katıldı. “Av. Selçuk Kozağaçlı’ya özgürlük” dövizlerinin taşındığı açıklamada sık sık “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları atıldı.

İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz: “Bu Ülkede Hukuki Güvence Kalmamıştır”

Basın açıklamasını okuyan İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, Türkiye’nin uzun süredir hukukun değil, keyfiyetin egemen olduğu bir coğrafya haline geldiğini belirtti. Yılmaz, daha önce ÇHD davasında da benzer hukuksuzlukların yaşandığını hatırlatarak şöyle konuştu:

“Hiçbir kaçma şüphesi olmayan sanıklar hakkında verilen tahliye kararı jet hızıyla kaldırılmış, kararı veren hakimler başka görevlere getirilmiş ve sanıklar cezaevinden salıverildikten hemen sonra yeniden tutuklanmıştır. Bu ülkede en temel hakların bile bir keyfiyete tabi olduğunu, kimsenin hukuki güvencesinin kalmadığını gösteren vahim bir tablodur.”

“Bu Yaşam Korkarak Kurulamaz”

Sefa Yılmaz konuşmasında, Kozağaçlı’nın adalet mücadelesi verdiği Soma Katliamı sonrası söylediklerini hatırlatarak şunları söyledi:

“Kozağaçlı’nın Soma’ya sahip çıkması, halk sevgisinin ne demek olduğunu bize göstermiştir. Bu yaşam, hukuku bir sopa gibi kullananlara sessiz kalınarak kurulamaz. Bu yaşam, demokrasiye, özgürlüğe, kardeşliğe, barışa sarılarak; Kozağaçlı ve nice Kozağaçlılara sahip çıkılarak kurulacaktır.”

İstanbul'da da Avukatlardan Tepki: “Bu Keyfi Kararlarınıza Geçit Vermiyoruz”

İstanbul’da ise avukatlar İstanbul Barosu önünde bir araya gelerek Selçuk Kozağaçlı’nın tutuklanmasını protesto etti. “Selçuk Kozağaçlı’ya özgürlük” pankartının açıldığı açıklamada, avukatlar şu ifadeleri kullandı:

“Dün onu serbest bırakan hakimlik, bugün çeşitli bahanelerle özgürlüğünden mahrum bıraktı. Bu keyfi kararlarınıza geçit vermiyoruz. Biz kimin neden esir alındığını biliyoruz. Selçuk Kozağaçlı sermayenin canını sıktığı için, Can Atalay Gezi’yi savunduğu için tutuklandı. Biz bu hukuksuzluğun karşısında susmayacağız.”

“Yalnız Değilsin Selçuk Ağabey!”

İzmir ve İstanbul’un yanı sıra birçok kentte yapılan açıklamalarda ortak mesaj şuydu: “Selçuk Kozağaçlı yalnız değildir.”
Toplumun farklı kesimlerinden gelen bu tepkiler, hukuk adına yaşanan çöküşe karşı sesini yükseltenlerin artmakta olduğunu gösteriyor.

@welgmedya.com

  Bu haber 357 defa okunmuştur.   Editör: welgmedya   Kaynak: welgmedya.com

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım