SOL Parti’den Laiklik İçin Suç Duyurusu: 11 Kişi Ve Kurum Hakkında Başvuru
Tarih: 23-02-2026 21:51:45WELG | Ankara – SOL Parti, laikliğe yönelik saldırılar olduğu gerekçesiyle aralarında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın da bulunduğu 11 kişi ve kurum hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Başvuruda laiklik ilkesinin Anayasa’nın 2. maddesinde Cumhuriyetin temel nitelikleri arasında yer aldığı vurgulandı.
“Laiklik Anayasal güvence altında”
Suç duyurusu dilekçesinde laikliğin anayasal bir ilke olduğu hatırlatılarak, ilgili kişi ve kurumlar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 106, 114, 214, 216 ve 257. maddeleri kapsamında işlem yapılması talep edildi. Ayrıca söz konusu yapıların olası örgüt bağlantılarının araştırılması istendi.
“Tüm inançlara eşit mesafedeyiz”
Dilekçede SOL Parti’nin herhangi bir dini inanca karşı faaliyet yürütmediği belirtilerek, tüm yurttaşların inançlarına saygılı ve eşit mesafede olunduğu ifade edildi.
“Demokratik düzene saldırıdır”
Parti tarafından yapılan açıklamada laikliğe yönelik saldırıların Türkiye’deki demokratik düzene yöneldiği savunularak, “Anayasal güvence altındaki laikliğe ve demokratik düzene saldıranlardan hesap soruyoruz” denildi.
“Ev hapsi kararına tepki”
Laikliği savundukları gerekçesiyle 6 parti üyesine ev hapsi cezası verildiği belirtilen açıklamada, bu kararın anayasanın fiilen askıya alınması anlamına geldiği öne sürüldü.
“Hakkında suç duyurusunda bulunulan isimler”
Başvuruda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanı sıra Daily Islamist, Misvak Caps, Yeni Akit, TVNET, Haber7, Baran Dergisi, Köklü Değişim, Akın-Güç ve Büyük Doğu Akıncıları Derneği’nin sorumluları da yer aldı.
@welgmedya.com




























