Steiermarkta bir haftadır süren aralıksız yağışlar hayatı felç etti
Tarih: 05-08-2023 14:30:52WELG | Aşırı yağış ve fırtınanın neden olduğu hasarın boyutu tam olarak bilinmiyor. Bir haftadır aralıksız süren aşırı yağıştan dolayı suya doyan toprak nedeniyle meydana gelen sel birçok yol ve köprülerin kapanmasına neden oldu.
Deutschlandsberg, Leibnitz ve Güneydoğu Steiermark'ın bölgelerinde sele karşı çok sayıda barikat kuruldu. Bir çok bölge afet bölgesi ilan edildi iş yerleri kapatıldı. Ayrıca, B 74 Heimschuh Seggauberg'e yolu trafiğe kapatılırken Leibnitz'in Ana köprüsü de saatlerce trafiğe kapatıldı. ÖAMTC'den gelen açıklamaya gör, Fluttendorf ve Diepersdorf arasındaki Güney Steiermark sınır yolu B 69 da sel nedeniyle her iki yönde de kapalı. Ayrıca, Liebochtalstraße L336 sular altında kaldı. Seggau ile Leibnitz kavşağı arasındaki L669'da su baskını riski konusunda sürücüler uyarıldı.
Birçok bölge sakini otellere yerleştirilecek
.jpg)
Leibnitz ve Deutschlandsberg belediye ve itfaiye ekipleri sel ve su baskınlarıyla aralıksız mücadele ederken. Belediye başkanı Michael Schumacher, yaptığı açıklamada, evlerinden tahliye edilen vatandaşların kriz müdahale ekibinin, Kızıl Haç'ın yardımlarıyla bölgedeki spor salonlarına yerleştirildiğini söyledi.
Mevcut afet bölgeleri:
.jpg)
Güney Steiermark'ta, mevcut afet bölgeleri arasında Paldau, Bad Gleichenberg, Gnas, Straden, Mureck belediyesi (Gosdorf ve Fluttendorf bölgesi) belediyeleri bulunmaktadır. Leibnitz'de, güney Steiermark'taki Heimschuh, Kitzeck (Fresing bölgesi), St. Johann im Saggautal ve St. Veit sakinleri (Seibersdorf, Rabenhof ve Neutersdorf bölgeleri)en çok etkilenen bölgeler. Ama aynı zamanda Deutschlandsberg'de de aralıksız yağan şiddetli yağmur kaosa neden oldu. Eibiswald (Aibl, Großradl ve Pitschgau bölgeleri), Wies (Wies ve Wernersdorf bölgeleri) ve St. Peter im Sulmtal'daki diğerleri de aşırı yağıştan etkilendi.
Kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor
.jpg)
Steiermark'ın güneydoğusunda, 5 Ağustos 2023 Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren 41 heyelan meydana geldi. Bunların büyük bir kısmı Gnas, Fehring ve Feldbach bölgelerinde oluştu. Leibnitz ve Deutschlandsberg bölgelerinde altı toprak kayması yaşandı. Kızıl Haç şu anda Deutschlandsberg, Leibnitz ve Güneydoğu Steiermark bölgelerindeki afet yardım operasyonlarında 35 acil durum personeli, bir saha mutfağı ve altı KIT çalışanı ile konuşlandırılmış durumda. Avusturya Silahlı Kuvvetleri 120 acil durum personeli ile operasyon bölgesinde kurtarma çalışmalarına katıldı.
.jpg)
Yağmurun yarından sonra yavaşlaması ve yağısın sona ermesi bekleniyor.
@welgmedya.com


































