Erdal YILDIRIM
  Güncelleme: 07-04-2020 12:57:00   06-04-2020 22:56:00

KORONA GÜNLERİ

Dünyadaki milyarlarca insanın neredeyse tamamına yakınını, gelecekle ilgili büyük bir endişe, kaygı içinde evlere hapsettiren, ülkeleri, hastaneleri, sahra çadırlarını, stadyumları, binaları yarı açık cezaevine dönüştüren Korona virüsü, yani Covid-19 veya Modi-Sars denile virüsle yatıp kalktığımız bir süreçten geçiyoruz. 

 

Korona virüsünden önce de insanlık tarihi, çeşitli salgınları yaşadı. Bu salgınlarda 100 binlerden 100 milyonlara varan sayıda insan yaşamını yitiriyor. Tarih sayfalarına geçen ve bilinen en eski salgın Milattan önce (MÖ) 429 – 425 yıllarında Atina Vebası adıyla anılıyor ve yaklaşık 100 bin kişinin ölümüne sebep oluyor.

 

Milattan sonra (MS) 165 – 180 yıllarındaki Antoninus salgınında 5 milyon, 541’de Konstantinopol (İstanbul) Jüstinyen Vebasında 25 milyon, 1346-53’te Kara Vebada 75 milyon, 1520-76 yıllarında İspanya Cocolizti salgınında 15 milyon, 1852-60 yıllarında Rus Vebasında 1 milyon ve 1889-90 Grip salgınında da 1 milyon kişi yaşamını yitiriyor. 1.Emperyalist Paylaşım Savaşı (1914-18) yıllarında 75 milyon insan, 1957’deki Asya gribi salgınında 2 milyon kişi, 1959’da ilk olarak Kongo’da başlayan AIDS (Hiv) salgınında bugüne kadar 30 milyon, 1968 – 69’da Hong Kong gribinden de 1 milyon kişi yaşamını yitiriyor. Yakın tarihlerde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Domuz Gribi, Kuş Gribi, Deli Dana ve Ebola salgınlarında binlerce insanın yaşamını yitirdiğini biliyoruz. 

 

Bu salgınla birlikte öğrendiğimiz öyle bir olgu var ki, o da belki de bugüne kadar öğrendiklerimizin, gelecekle ilgili hayal ve ümit ettiğimiz tüm düşünceleri, ezberleri bozacak olan, “Korona virüsünden sonra dünyada hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı” gerçeğidir. Zira yaklaşık 5 aydır dünyanın neredeyse tamamında görülüp çabuk yayılan ve sıradan bir gripten daha az sayıda ölüme yol açan Covid-19’un insanların yaşamını nasıl olumsuz etkilediğini, değiştirdiğini görüyoruz. Hatta bu virüsün dünyada “mali, askeri, teknoloji ve siyasal büyük güçleri, süper güçleri denilen ülkeleri ve odakları dahi nasıl çaresiz(!) bıraktığını da görüyoruz.

 

İşte bu “çaresiz bırakma,” yani “aşının”, “ilacın bulunamadığı”, bulunsa bile en erken 1 yıl, belki de daha uzun bir süre sonra bulunabileceği söylemi ister istemez, bizi Covid-19 la ilgili karşı teorileri, gerçekleri ve tarihi süreçleri incelemek zorunda bırakıyor.  

 

Bilmeliyiz ki, kapitalist sistem, yıllardır insana değil, sadece daha fazla kâr, ve tüketime dayalı, çalışma yaşamında insan yerine robotları, uzaktan alışverişi, uzaktan eğitimi, dijital kontrolü, biyometrik bilezikler ve deri üstüne yerleştirilecek çipler, telefonlarda 5G teknolojisi ile insanın 24 saat vücut ısısını, kalp atışını, hızını ölçerek her duygusunu, zevkini, nelerden hoşlanıp hoşlanmadığını kontrol altına almayı planladığı konuşuluyor. Bu bağlamda insan, canlı ve çevre düşmanı projeleri, haksız savaşları, yeni silahları, yeni düzene uygun projeleri devreye sokan bu kapitalist sistemle bu hükümetleri yöneten üst odaklar, kartel ve tröstler bu virüslerin tüm ülkelere yayılmasının da birinci derecede sorumlusudur. Üstelik kapitalist emperyalist sistem ortaya çıkan bu panik halini de bilinçli bir şekilde körüklemeye devam ediyor.

 

Öyle ki, Covid-19’un iddia edildiği gibi 2019 Kasımında ortaya çıkan yeni bir virüs olmadığı, 2012’den beri konuyla ilgili araştırmalar yapıldığı, hatta Alman Robert Koch Enstitüsünün(1) olası senaryoları hükümete rapor ettiği, raporun Bundestag’a sunulduğu, hükümetin de bu rapora ilişkin bazı tedbirler aldığı da iddia ediliyor.  

 

Yine 2011’de Wuhan Teknoloji Üniversitesinde “Stratejik Bilim İnsanı” seçilen Prof. Charles Lieber’in “nano doku, nano bilim, süper ajan virüs” çalışmaları yaptığı, bu çalışmalarda laboratuarda virüs genleriyle oynandığı iddiaları da dikkat çekicidir.

 

29 Nisan 2018 tarihinde Massachussets Tıp Derneği ve New England Tıp Dergisinin düzenlediği toplantıda Bill Gates: “Tarihten bildiğimiz bir şey varsa, ölümcül bir hastalık olacak ve hızla dünyaya yayılacak. Bu pandemik hastalık 6 ay içinde 30 milyon insanı öldürebilecek. Ayrıca bazı insanlar ve küçük gruplar, bir gün gelecek ve silah olarak hastalıkları kullanacak.”(2) sözleri sırandan bir konuşma olamaz..

 

18 Ekim 2019’da “Melinda ve Bill Gates Vakfı”, “John Hopkins Bloomberg Sağlık Okulu” ve “Dünya Ekonomik Forumu” ile ortak yapılan “Event 201” adlı toplantıda Corona virüsünün Çin-Wuhan eyaletinden dünyaya yayılacağı, Gates’in de bu virüsle ilgili çalışmaların patentini satın aldığı iddiası da yabana atılabilir mi?        

 

Önemli iddialardan biri de virüsün daha çok yaşlı, bağışıklık sistemi zayıf kişilerin ölümüne sebep olduğu, bu “yaşlı nüfusun” azaltılması düşüncesi ki, bu düşünce kapitalist sistemin de örnek aldığı Malthusçuluk(3) ideolojisinden esinlenir. Thomas Robert Malthus, nüfus artışı ile besin kaynakları arasındaki farkın dengelenmesini önerip yoksulların üremesinin yaşanan açlığın ve sefaletin sebebi olduğunu iddia eder. Dünyada yaşanan sefaletin, sorumlusunun fakirlerinin nüfus artışı olduğunu, devletin bunlara yardım etmesinin de sisteme zarar vereceğini savunur.  

 

Son yıllarda “Kuş Gribi, Domuz Gribi, Ebola Gribi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Deli Dana gribi” gibi salgınlarının da binlerce insanın ölümüne yol açtığı, küresel güçlerin güdümündeki Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)‘nün kısa sürede aşı ve ilaçları buldu. Ardından ilaç kartelleri bundan büyük ticari gelirler elde etti. Üstelik “aşı” ve “tedavi edici ilaçlarının” bulunmasından kısa süre sonra da salgınların sona erdiğini, şimdilerde ise bu salgınların anımsanmadığını, hatta dillendirilmediğini de unutmamalıyız. 

 

Roche ilaç firması eski CEO’su Roland Diggelman’ın: “İlaç firmaları için iyileşen her hasta kaybedilmiş bir müşteridir(4,çeşitli ölümcül hastalıkların ilaçları bulundu”, ve “Çoğu ilaç firmasının felsefesi, Öldürmeyin, ama sakın iyileştirmeyin.” “Kanser, Şeker, Tansiyon, Kalp, Kemik Erimesi gibi hastalıklar şirketler için altın yumurtlayan tavuklardır. İlaç firmaları kansere tedavi falan aramıyor. İnsanları kanserli bir şekilde daha uzun süre yaşatıp sömürmeyi hedefliyorlar, dünyanın bunu bilmeye hakkı vardır” sözleri son derece çarpıcıdır.  

 

Kapitalist güç odaklarının güdümündeki hükümetlerle bakanlıkların, sağlık örgütlerinin söylemlerine itibar etmeyen kesimlerin öne sürdükleri her düşünceyi ve her açıklamayı “Komplo Teorisi” olarak niteleyenlere, bu teorileri incelemelerini ve araştırmaya değer bulmalarını öneriyorum. İnsan nüfusunu azaltmaya yönelik düşüncelerden birisi de ABD Georgia eyaletindeki George Guidestones Anıtındaki (5) kaidelerin biri üzerinde (her ne kadar kim(ler)in hangi amaçla inşa ettirdiği belli olmasa da) şöyle yazıyor: “Dünya nüfusunu 500 milyonun altında tut.”

 

Gelelim, Kasım 2019 ‘da Wuhan Hubei kentindeki bir hayvan pazarında ortaya çıkan ve şaşırtıcı bir şekilde kısa sürede tüm dünyaya yayılan Korona virüsüne karşı çeşitli ülke hükümetlerinin tedbir ve önlemlerine…  

 

Çin, cep telefon üzerinden herkesin genel ve anlık sağlık bilgilerini kaydedip karantina çalışması yaptığını ve virüsü kontrol edilebilir hale getirdiğini açıkladı. Güney Kore, Biometrik bilezikler aracılığıyla bireylerin tüm bilgilerini kontrolü altına aldı.

 

Alman hükümeti, her alanda vatandaşlarının maddi kayıplarını karşılayacağını, çeşitli ekonomik, sosyal, toplumsal ve sağlık tedbirlerini devreye sokacağını açıkladığı gibi ilk vakayı ve yeri açıklayarak şeffaflık politikasıyla güven de sağlamaya çalıştı.   

 

İngiltere ilk günlerde “sürü bağışıklığı” tedbiri kararı almasına rağmen, kısa sürede bu yöntemden vazgeçti ve onlar da bir dizi ekonomik, sosyal tedbirler aldı. 

 

İtalya ve İspanya, Korona virüs salgınını başlarda ciddiye almadılar. Çok sayıda hasta nedeniyle de adeta sağlık sistemleri çökme noktasına gelmiş oldu..

 

Bu ülke hükümetlerinin tamamı oluşacak olan maddi kayıplar, üretim kayıpları ile ilgili özel sektörü, işletmeleri rahatlatacak bir dizi ekonomik önlemleri, ayrıca kimsenin işten çıkartılmayacağını, çalışmayan insanların maaşlarının, sosyal güvencelerinin devlet tarafından karşılanacağını ilan ettiler.

 

Ülkemiz yönetimi ise korona virüsüyle ilgili karantina, sosyal izolasyon önlemlerini alma konusunda da duyarlı davranmadığı gibi yurtdışından ve özellikle de ‘oy deposu’ gibi gördükleri için Umre’den dönen yaklaşık 25 bin kişiyi karantinaya alınmadan, gerekli tıbbi tetkiklerini yapmadan evlerine gönderdiler. Böylece virüsün kısa sürede 81 il, ilçe ve köylere kadar yayılmasına da sebep oldular.

 

Ekonomik yönden salt sanayici kesime yönelik bazı rahatlatıcı tedbirler, borç ve vergi ertelemeleri kararları alan Başbakan, en düşük emekli maaşını 1.500 TL’ye çıkardığını, ekonomik durumları düşük 2 milyon aileye biner TL yardım yapılacağını açıkladı.

 

Ancak kapılarına kilit vurulan yüzlerce işyeri, atölye ve dükkân sahipleri ve çalışanlar için de gerekli önlemler görülmedi. Çalışanlar, işçiler evlerine gönderildi. İşlerini kaybeden yüz binlerce işçi, emekçi ve dar gelirli resmi olmasa da, fiili olarak uygulanan sokağa çıkma tedbiriyle evlerine hapsedildi. Sosyal güvenceden yoksun, işsiz kalan dar gelirlilerin ev kiralarının, elektrik, su, doğalgaz faturalarının, muhtelif taksitlerinin, banka kredi kartlarının ve beslenme giderlerinin nasıl karşılanacağıyla ilgili bir tedbir ve önlem getirilmediği gibi insanlara bol bol sabır ve dua etmeleri önerildi. Her akşam cami minarelerinden yaşamını yitirenler için selâ okunması yetmezmiş gibi, halktan bağış kampanyasına destek olmalarının istenmesi de özellikle trajikomik bir uygulama olarak tarih sayfalarına geçecek.

 

Gelecekte “küresel, biyolojik, robotlaşmış ve dijital yeni bir yaşamı, yeni sömürü sistemlerini”, öngören emperyalist kapitalist sistemin temsilcileri, 200 yılı aşkın süredir uyguladıkları gelenekselleşmiş ekonomik, sosyal, hukuksal, siyasal kurallarla, artık kitleleri yönetemeyeceklerini anladıkları için yeni bir dünya düzeni tesis etmek istiyorlar.  Bunun ön denemelerini de laboratuarlarda yarattıkları bu Korona (Covid-19) vb türlerle de yapabiliyorlar. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu çabaların süreceğinden kimsenin endişesi olmamalıdır.

 

Görünen o ki, bu salgının ve başkaca salgınların da gösterdiği önemli gerçeklik, azgın, doyumsuz sömürü ve kâr hırsı sahibi emperyalist kapitalist sistemin çökmeye yüz tuttuğu, insanı, doğayı, çevreyi talan eden, sömürüyü katmerleştiren, eko sistemi tahrip ettiği ve bu sistemin artık böyle devam edemeyeceği ve can çekiştiğidir.  

 

Dünyanın dört bir yanında insanı, doğayı, tüm canlıları, çevreyi yok sayıp tahrip eden, canlıların, bitkilerin, tohumların DNA’sı ve genetiğiyle oynayan, değiştiren, gelecekte robotlarla, dijitalleşme ile yeni bir dünya düzeni kurmak isteyen bu sömürücü kapitalist emperyalist sisteme ve temsilcilerine karşı bir insanlık savaşı sürdürmek zorundayız. 

 

Bu salgınlardan, felaketlerden doğru dersler çıkartmalı, insana, doğya, canlıya, çevreye, bilime ve emeğe gereken değeri vermeli, kolektif bir akıl, bilinç, dayanışma ve güçlü bir irade birliğiyle hareket etmeliyiz. 

 

Erdal YILDIRIM

04.04. 2020

İstanbul

 

Kaynaklar:

1-) Robert Koch Enstitüsü Raporu …   dipbt.bundestag.de
http://dipbt.bundestag.de/doc/btd/17/120/1712051.pdf?fbclid=IwAR3EPFqP5gUs6G44xPWXQHueumFSjlTLWxBDopRX99qEubW8gy-d5OgGXbI
2-) Bill Gates, William Henry “Bill Gates III” –  28 Ekim 1955, Seattle) Amerikalı yazar, yazılımcı, girişimci, yatırımcı ve iş adamı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/bill-gates-6-ay-icinde-milyonlarca-kisi-olebilir-sebebi-966515
3-) Malthusçuluk, Thomas Robert Malthus (doğ,1766 – ölüm 1834)  İngiliz ekonomisti Thomas Malthus tarafından ortaya atılan ekonomik doktrin. 
4-)  Roland Diggelmann, İsviçre 1967 – Roche ilaç firması CEO’su 
https://www.roche.com/about/governance/ec_bod_former/executive_commitee-roland-diggelmann.htm
5-)  George Guidestones Anıtı (Georgia Rehber Taşları),  ABD’nin Georgia eyaletinin Elbert County şehrinde kim oldukları bilinmeyen ve takma adları “R.C.Christian” olan bir topluluk tarafından 1979 yılında inşa edilmiş bir anıttır.  6 granit taştan oluşan anıtın yüzeylerinde, 8 modern dil ve 4 antik dilde yazılmış 10 ilke bulunur. 4 granit taş birbirine ayrı yönlere bakarken ortalarındaki ince bir granit sütun tepeye yerleştirilmiş kapağı tutar. 5.47 metre yüksekliğindeki yapının ağırlığı
  Bu yazı 9565 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 30 26 1 3 68 20 81 +48
2 Fenerbahçe 30 25 1 4 79 25 79 +54
3 Trabzonspor 30 15 11 4 51 40 49 +11
4 Beşiktaş 30 14 12 4 40 36 46 +4
5 Kasımpaşa 30 12 11 7 53 55 43 -2
6 Başakşehir FK 30 12 12 6 38 35 42 +3
7 Çaykur Rizespor 30 12 12 6 36 47 42 -11
8 Antalyaspor 30 10 9 11 35 33 41 +2
9 Adana Demirspor 30 9 9 12 46 39 39 +7
10 Alanyaspor 30 9 9 12 38 42 39 -4
11 Sivasspor 30 9 10 11 36 43 38 -7
12 Samsunspor 30 10 14 6 35 41 36 -6
13 Kayserispor 30 10 11 9 36 43 36 -7
14 MKE Ankaragücü 30 7 11 12 36 39 33 -3
15 Hatayspor 30 7 11 12 36 40 33 -4
16 Konyaspor 30 7 11 12 31 42 33 -11
17 Gaziantep FK 30 8 15 7 34 44 31 -10
18 Fatih Karagümrük 30 7 14 9 34 38 30 -4
19 Pendikspor 30 7 15 8 34 61 29 -27
20 İstanbulspor 30 3 20 7 22 55 13 -33
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 27 21 5 1 64 23 64 +41
2 Göztepe 27 17 5 5 45 15 56 +30
3 Sakaryaspor 27 13 6 8 41 28 47 +13
4 Çorum FK 27 13 8 6 44 28 45 +16
5 Kocaelispor 27 13 8 6 39 31 45 +8
6 Bodrumspor 27 12 7 8 35 19 44 +16
7 Boluspor 27 12 8 7 26 28 43 -2
8 Bandırmaspor 27 11 8 8 37 24 41 +13
9 Gençlerbirliği 27 10 7 10 31 26 40 +5
10 Erzurumspor FK 27 10 7 10 26 21 37 +5
11 Ümraniyespor 27 9 12 6 32 39 33 -7
12 Keçiörengücü 27 8 11 8 24 33 32 -9
13 Manisa FK 27 7 10 10 33 33 31 0
14 Şanlıurfaspor 27 6 12 9 23 30 27 -7
15 Tuzlaspor 27 7 14 6 26 43 27 -17
16 Adanaspor 27 8 16 3 21 40 27 -19
17 Altay 27 5 19 3 12 55 15 -43
18 Giresunspor 27 2 21 4 12 55 7 -43
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 30 21 5 4 67 26 67 +41
2 Bucaspor 1928 30 18 3 9 46 19 63 +27
3 Van Spor FK 30 19 5 6 50 31 63 +19
4 1461 Trabzon FK 30 16 6 8 56 32 56 +24
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 30 15 6 9 42 25 54 +17
6 Ankaraspor 31 14 6 11 39 26 53 +13
7 Ankara Demirspor 30 13 12 5 35 32 44 +3
8 Karacabey Belediye Spor 31 11 10 10 32 29 43 +3
9 Beyoğlu Yeniçarşıspor 30 12 13 5 35 31 41 +4
10 Diyarbekir Spor 30 11 12 7 32 30 40 +2
11 Kırklarelispor 31 9 12 10 24 34 37 -10
12 Hes İlaç Afyonspor 30 8 11 11 18 28 35 -10
13 Nazilli Belediyespor 31 10 13 8 35 49 35 -14
14 Altınordu 30 8 12 10 34 31 34 +3
15 Serik Belediyespor 31 8 13 10 25 34 34 -9
16 Zonguldak Kömürspor 30 7 15 8 29 49 26 -20
17 Kırşehir Futbol SK 31 5 20 6 28 61 21 -33
18 Bursaspor 30 5 17 8 22 50 20 -28
19 Adıyaman FK 30 3 22 5 20 52 14 -32
Takım O G M B A Y P AV
1 Aliağa Futbol A.Ş. 24 17 0 7 50 12 58 +38
2 Kepezspor FAŞ 23 18 1 4 47 11 58 +36
3 52 Orduspor FK 24 12 7 5 30 22 41 +8
4 Ayvalıkgücü Belediyespor 23 11 6 6 28 19 39 +9
5 Edirnespor 23 11 8 4 37 22 37 +15
6 İnegöl Kafkas GK 23 9 6 8 24 23 35 +1
7 Mardin 1969 Spor 23 10 9 4 31 26 34 +5
8 K.Çekmece Sinopspor 24 9 9 6 33 25 33 +8
9 Artvin Hopaspor 23 8 8 7 30 22 31 +8
10 Karabük İdmanyurdu Spor 23 9 10 4 21 31 31 -10
11 Talasgücü Belediyespor 24 8 14 2 24 37 26 -13
12 Kırıkkalegücü FK 23 6 12 5 18 29 23 -11
13 Gümüşhanespor 24 4 11 9 18 37 21 -19
14 Malatya Arguvanspor 23 2 17 4 9 40 10 -31
15 Tarsus İdman Yurdu 23 2 18 3 16 60 9 -44
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 02/04/2024 İstanbulspor vs Çaykur Rizespor
 02/04/2024 Antalyaspor vs MKE Ankaragücü
 02/04/2024 Galatasaray vs Hatayspor
 02/04/2024 Gaziantep FK vs Alanyaspor
 03/04/2024 Sivasspor vs Fatih Karagümrük
 03/04/2024 Fenerbahçe vs Adana Demirspor
 03/04/2024 Kayserispor vs Kasımpaşa
 03/04/2024 Konyaspor vs Trabzonspor
 04/04/2024 Başakşehir FK vs Beşiktaş
 04/04/2024 Samsunspor vs Pendikspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 02/04/2024 Keçiörengücü vs Çorum FK
 02/04/2024 Şanlıurfaspor vs Sakaryaspor
 02/04/2024 Boluspor vs Gençlerbirliği
 02/04/2024 Manisa FK vs Bodrum FK
 03/04/2024 Tuzlaspor vs Ümraniyespor
 03/04/2024 Adanaspor vs Eyüpspor
 03/04/2024 Altay vs Bandırmaspor
 03/04/2024 Kocaelispor vs Göztepe
 04/04/2024 Erzurumspor FK vs Giresunspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 03/04/2024 Diyarbekir Spor vs Nazilli Belediyespor
 03/04/2024 Esenler Erokspor vs Beyoğlu Yeniçarşıspor
 03/04/2024 Hes İlaç Afyonspor vs Altınordu
 03/04/2024 Kırklarelispor vs Bucaspor 1928
 03/04/2024 Kırşehir Futbol SK vs Adıyaman FK
 03/04/2024 Van Spor FK vs Ankaraspor
 03/04/2024 Yeni Mersin İdman Yurdu vs Karacabey Belediye Spor
 03/04/2024 Zonguldak Kömürspor vs Bursaspor
 03/04/2024 1461 Trabzon FK vs Ankara Demirspor
 03/04/2024 Kırklarelispor - Bucaspor 1928 Kırklarelispor ligde evindeki son 5 maçında hiç kaybetmedi  Kırklarelispor yenilmez
 03/04/2024 Diyarbekir Spor - Nazilli Belediyespor Diyarbekir Spor ligdeki son 5 maçında hiç kazanamadı  Nazilli Belediyespor yenilmez
 03/04/2024 Van Spor FK - Ankaraspor Van Spor FK ligde evindeki son 7 maçını kazandı  Van Spor FK kazanır
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 03/04/2024 Artvin Hopaspor vs Edirnespor
 03/04/2024 Ayvalıkgücü Belediyespor vs Gümüşhanespor
 03/04/2024 K.Çekmece Sinopspor vs İnegöl Kafkas GK
 03/04/2024 Malatya Arguvanspor vs Kepezspor FAŞ
 03/04/2024 Mardin 1969 Spor vs Aliağa Futbol A.Ş.
 03/04/2024 Tarsus İdman Yurdu vs Kırıkkalegücü FK
 03/04/2024 52 Orduspor FK vs Karabük İdmanyurdu Spor
 03/04/2024 52 Orduspor FK - Karabük İdmanyurdu Spor 52 Orduspor FK ligde evindeki son 5 maçını kazandı  52 Orduspor FK kazanır
 03/04/2024 Tarsus İdman Yurdu - Kırıkkalegücü FK Kırıkkalegücü FK ligde deplasmandaki son 8 maçında hiç kazanamadı  Tarsus İdman Yurdu yenilmez
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI