Erdem GÜNALP

KEMAL TÜRKLER İŞÇİ SINIFI SENİ UNUTMADI:

Erdem GÜNALP
  23-07-2020 00:23:00

İşçi sınıfın sınıf mücadelesinin mıhenk taşı, onurlu yürekli dik duruşun ile 15-16 1970 haziran direnişinin mimarı olarak yüreklerimizdeki kor ateşin sönmedi sönmeyecek. DİSK'in üç nolu işkolunu temsil eden Devrimci Maden İşçileri sendikası ( DEV. MADEN SEN ) Sendikacılık yaptığımda sizlerle beraber çalışmaktan onur duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Bir mayıs 1977 hazırlık komitesindeki çalışmalarımızı yürütürken, Bir mayıs taksim alanına toplanan beşyüz bin emekçinin bir bayram havasında alana girişi izlerken üreten bizleriz, yönetenlerde bizler olacağız solaganları dün gibi kulaklarımı çınlatıyor.

Emekçilerin birlikte onurlu mücadelesi, emperyalistlerin ve ülkemizdeki yerli işbirlikçilerinin korkulu rüyasının başlangiç noktasıydı. Üzülerek ifade etmeliymki, emekçi halkın üzerine Devletin karanlık güçleri, özelikle taksim sular idaresi üzerinden, ve muhtelif yerlerden yapılan silah atışları ile alanda insanlar panik havası yaratılarak, insanlar birbirini ezerken, atılan kursunlarla 37 emekçi arkadaşımız hayatlarının baharında, yaşamdan kopardılar.

Devletin karanlık güçleri, kontr gerillası devrimcilere, işçi sınıfına ezilen yoksul halk kitlelerine sizler birleşerek İşçi sınıfının birlik mücadele gününü böyle çoskuyla kutlarsanız, bende Devletim bölerim, parçalarım ve yönetmek her yolu mubah sayarım. Bir mayıs 1977 yılını kanlı bir gün olarak emekçilerin hayat defterine kayda düşürdüler. Bizlerde bu acılarımızı içimize gömerek yaşamaya devam ediyoruz.

Çünkü İnsanoğlu bir çinar ağacına benzer köklerimiz üzerinde yeşerip büyümemiz gerekirken, isçi sınıfı emeği en yüce değer olduğu ilkesinden hareketle ekonomik mücadelemizde dahi sendikal bütünlük sağlıyamıyoruz.. 1975 yıllarında 3 milyon çalışan emekçi sendika üyesiyken, bugün bu sayı bir milyon ikiyüzbin cıvarında. İşyerlerinde sendikal örgütlenme olmadığı için iş güvenlğinden yoksun, iş kazalarında ölümlerin yoğun olduğu ülkelerden birisiyiz. Kemal Türkler başkan senin sınıf sendikacığını, mücadeleni içlerine sindiremeyen katil sürüleri tarafından 40 yıl önce hayattan koparıldın.

Senin o kocaman yüreğin bizleri sınıfsal mücadeledeki duruşun bizlere yol göstermeye devam ediyor, bizlede nefer olarak çalışmalarımız devam ediyoruz, edeceğiz. Kurucusu olduğun DİSK sınıfsal mücadelesinde ülkemizi yönetenlerin çıkardıkları tüm zorluklarına rağmen sınıfsal yoluna devam ediyor. rahat uyu. Yürekli başkan; Seni yıldızlar toprağı ile sarsın sarmalasın, üşütmesin. ışıklar içinde uyu. Yürekli BAŞKAN. Erdem Günalp

 

  Bu yazı 5962 defa okunmuştur.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

Bu Yazı'ya ilk yorum yapan siz olun.

  FACEBOOK YORUM

Yorum

  YAZARIN DİĞER YAZILARI

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım