Yeşil Sol Parti Kongresi'nde Parti İsmi ve Eş Başkanlar Belirlendi

 Tarih: 15-10-2023 13:15:19
Yeşil Sol Parti Kongresi'nde Parti İsmi ve Eş Başkanlar Belirlendi
Yeşil Sol Parti'nin 4. Büyük Kongresi, Ankara'da düzenlendi. Kongreye binlerce kişi katıldı ve "Özgürlük İçin Yeniden / Ji bo Azadiyê" şiarıyla gerçekleşİ. Kongrenin iç mekanı dolu olduğu için dışarıda dev bir ekran kuruldu.

WELG | Kongre sırasında "Bijî berxwedana Rojava" sloganları atılırken hem içerde hem dışarda halaylar çekildi. Salon, Yeşil Sol Parti bayrakları ve kongre sloganlarının olduğu pankartlarla süslendi. "Kürt sorununa demokratik çözüm", "Tecride hayır barış hemen şimdi", "Demokratik Anayasa" ve "İklimi değil sistemi değiştir" yazılı pankartlar dikkat çekti.

Kongrede PM üyeleri ve Eş Genel Başkanları seçilirken, partinin yeni ismi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak belirlendi.

Çeşitli siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve emek örgütleri de kongreye yoğun katılım gösterdi. Bu isimler arasında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Cengiz Çiçek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Sultan Özcan ve Cahit Kırkızak seçildiler.

Kongre, özgürlük, demokrasi, Kürt sorununun çözümü gibi temel konuları ele alacak ve mücadele ruhunu yansıtacağı belirtildi.

@welgmedya.com

  Bu haber 1287 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: welgmedya haber

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım