Yeşil Sol Parti Kongresi'nde Parti İsmi ve Eş Başkanlar Belirlendi
Tarih: 15-10-2023 13:15:19WELG | Kongre sırasında "Bijî berxwedana Rojava" sloganları atılırken hem içerde hem dışarda halaylar çekildi. Salon, Yeşil Sol Parti bayrakları ve kongre sloganlarının olduğu pankartlarla süslendi. "Kürt sorununa demokratik çözüm", "Tecride hayır barış hemen şimdi", "Demokratik Anayasa" ve "İklimi değil sistemi değiştir" yazılı pankartlar dikkat çekti.
Kongrede PM üyeleri ve Eş Genel Başkanları seçilirken, partinin yeni ismi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak belirlendi.
Çeşitli siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve emek örgütleri de kongreye yoğun katılım gösterdi. Bu isimler arasında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Cengiz Çiçek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Sultan Özcan ve Cahit Kırkızak seçildiler.
Kongre, özgürlük, demokrasi, Kürt sorununun çözümü gibi temel konuları ele alacak ve mücadele ruhunu yansıtacağı belirtildi.
@welgmedya.com




























