“ZAMLAR HALKA AÇIKÇA AÇILAN SAVAŞTIR”

 Tarih: 08-01-2022 00:29:15   Güncelleme: 08-01-2022 00:35:15
“ZAMLAR HALKA AÇIKÇA AÇILAN SAVAŞTIR”
Sol Parti’den Mahir Ulutaş, halkın nefesini kesen zamların arkasında yüzde 500 karla elektrik satan özel sektörün olduğu tespitini yaparak, “Bu halka açıkça savaş ilanıdır” dedi.

WELG ÖZEL HABER- Sol Parti Enerji Çalışma Grubu Üyesi ve Elektrik Mühendisi Başkanı Mahir Ulutaş elektrik enerjisinin yüzde 80’inin devlet eliyle özel sektöre “ucuzlayacak” hedefiyle verildiğini, buna karşın şirketlerin yüzde 500 karla satmasının, bugünkü gıda zamlarını getirdiği tespitini yaptı.

Ulutaş, elektriğe bir yılda yüzde 114’lük zammın toplumun emekçi halklarına açılan savaş ilanı olduğunu ifade etti.

ELEKTRİĞE YÜZDE 159 ARTIŞ

Ulutaş, 1 Ocak 2021 ile 1 Ocak 2022 arasında hanelerde yüzde 108, tarımsal sulamada yüzde 121, ticarethanelerde yüzde 159 gibi inanılmaz zamlar yapıldığına işaret etti.

DOĞALGAZDA YÜZDE 345 ZAM!

Ulutaş, yine doğalgazdaki fahiş artışa dikkat çekti. “Konutlarda yüzde 47, ticarethanelerde yüzde 176, sanayide yüzde 345, enerji santrallerinde yüzde 290 gibi büyük zamlar yapıldı.”

Bu zamların devamının da geleceğini belirten, Mahir Ulutaş bundan hareketle gıdaya da yine çok büyük zamların geldiğini ve daha da geleceğini vurguladı.

“MECLİS’TEKİ MUHALEFET DE İŞBİRLİKÇİ!”

Ulutaş, 31 Aralık’ta gelen zamma, 21 Aralık’ta TRT katkı payını bitiren halkın desteğini de alabilecek, zamlara yasal dayanağı oluşturan maddenin torba yasaya konduğunu belirterek,

“Ne yazık ki, parlamenter sistemi savunan İyi Parti ile CHP’nin de bu yasayı desteklerken, HDP’de ancak çekimser kalabildi. Aslında muhalefetiyle de buna açıktan ya da gizli destek verildiğini gördük.”

Ulutaş, enerji dağıtım şirketlerinin devletten, vatandaşa sattığı elektrik enerji fiyatının üç ile beş katı kadar daha ucuz fiyattan elektrik aldıkları tespitini yaptı. “Yüzde 500’e varan karla vatandaşa satılan enerjiyle bir kez daha görüldü ki, özelleştirmelerin verimlilik, ucuzluk getireceği sözlerinin ne kadar dayanaktan yoksun olduğu görüldü.”

Türkiye’deki elektrik enerjisinin yüzde 80’ini özel sektörün elinde tuttuğuna işaret eden Mahir Ulutaş, halkın artık soluğunu kesen zamların arkasında da, yine yüzde 500 karla satış yapan bu özel sektörün ve politik yapının olduğunu sözlerine ekledi.

  Bu haber 1032 defa okunmuştur.   Editör: Murat Bayar   Kaynak: Welg Medya

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım