Ajan Perinçek’in Aydınlığı Alevilere saldırıyor

Her dönemin fırıldağı Doğu Perinçek ve onun yayın organı "karanlığın gazetesi" Aydınlık, son yıllarda Alevi kurumlarına saldırmayı kendine görev seçti.
 Tarih: 28-12-2022 18:13:25   Güncelleme: 28-12-2022 18:29:25
Ajan Perinçek’in Aydınlığı Alevilere saldırıyor

WELG | Geçmişleri karanlık ve pisliklerle dolu olan bu yaratıkların ellerinde devrimci geçlerin kanı var.

Pensilvanyalı’nın ya da Tayyip’in sol versiyonu olan Doğu Perinçek’in, eski ihbarlarıyla ilgili eski bir taraftarının kendisiyle yaptığı röportajda sorduğu soruya Perinçek’in verdiği cevap ibretliktir.

“5 Mayıs 2002 tarihli Hürriyet’te yayımlanan eski bir yandaşının kendisiyle yaptığı söyleşide şu soruluyor D. Perinçek’e:

“Geçmişinizin muhasebesini yaparken vicdanınızı rahatsız eden şeyler var mı? Mesela Aydınlık gazetesinde ihbar edilen sol adresler, isimler?”

“D. Perinçek’in yanıtı şu:

“Az bile yapmışız. O konuda daha cesur olmalıymışız.”

“Dikkat edelim; 1976’dan 1991’e kadar CIA Sosyalizmi dediğimiz bu hareketin içinde yer almış, ama bugün hiçbir devrimcilik iddiası olmayan ve bir Finans-Kapital organında sermayeye hizmet eden bir insan bile, Doğu Perinçek’e yaptığınız ihbarlardan dolayı vicdanınız rahatsız olmuyor mu? demek ihtiyacını duyuyor.

 Böyle durumlarda duraksarız. Ne diyeceğimizi bilemeyiz. Vicdansızlığın, hayasızlığın, gaddarlığın, kindarlığın bu denlisi karşısında sarsılırız bir anda. Yahu bir insan nasıl bu hale gelebilir, nasıl böyle insanlıktan çıkabilir, diye düşünürüz. Öfkeleniriz, acırız sonra. Neylersiniz, insan soyunda işte böyle bir arıza görülüyor, tek tük de olsa.

Muhbirlik, gammazlık, ispiyonculuk, insanları, hasımları arkadan vurma, İlkel Komünal Toplumlardan tutun da Antika Tarihi kapsayan dönemde yaşamış toplumlara ve günümüz Burjuva Toplumuna kadar bütün toplumlarda ve onların bütün ahlâk sistemlerinde aşağılık, iğrenç, namussuzca bir iş sayılmıştır. Ve bunu yapanlara hep en kalitesiz, en bayağı insanlar gözüyle bakılmıştır.

Eski MİT'çiden Perinçek' İngiliz istihbaratının adamıdır demişti.

Eski MİT'çi Mehmet Eymür‘ün "Bana kalırsa Perinçek, tamamen, İngiliz istihbaratıyla Amerikalıların adamıdır" demişti.

Mehmet Eymür, t24’ten Gökçer Tahincioğlu’na verdiği röportajda, Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek hakkında “Perinçek’in hem ordu içinde yüzbaşılıktan başlayıp generalliğe kadar uzanan adamları var hem de MİT’te. Bana kalırsa Perinçek, tamamen, İngiliz istihbaratıyla Amerikalıların adamıdır. Kesinlikle öyledir” demişti.

Perinçek neden kelime oyunları yaparak tarihi gizliyor?

"Doğu Perinçek gençliğinde sağcıydı.

 



Babası Sadık Perinçek Süleyman Demirel’in sağ koluydu.

Yani, Perinçek “dün dündür bugün ise bugün” çizgisine sahip politik bir gelenekten gelmektedir.
Bu yakınlık öylesine sıcak dialoglara döküldü ki, Aydınlıkçılar yayın organları 2000’e Doğru’da, “gerillalar komutan kaçırdı” gibi propağanda kokan yalan haberler bile yaptılar.

DEMİREL’İN EN HAS ADAMININ OĞLU

Şimdi buyurun hep beraber ‘Perinçek kimdir?’ kısmına geçelim bakalım neler çıkacak karşımıza.

Doğu Perinçek 1942 Gaziantep doğumlu. Yok Antepli değil kendisi. Erzincanlı baba Sadık Perinçek, Yargıtay Başsavcı Yardımcılığı yapmış bir isim. Baba Perinçek, Yargıtay’daki görevinin ardından tam 4 dönem Adalet Partisi’nde mebusluk yapmış. Yani aile kökenden Adalet Partili. Üstelik baba, Demirel’in en yakınındaki 3-4 adamdan bir olarak biliniyor. Anne Lebibe hanım ise Malatya Darendeli. Yani Doğu Perinçek dünyaya sağ görüşlü hem de sağ görüşün tam ortasından bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş.

İlk orta ve liseyi babasının görevi dolayısıyla Ankara’da okuyan Doğu Perinçek, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanmış. Ancak ne hikmetse, üniversitede okurken, ‘Ben çalışmaya gidiyorum’ diyerek Almanya’nın yolunu tutmuş. Almanya’da 10 ay kalan Perinçek, hatırı sayılır bir Almanca öğrenerek dönmüş.

ALMANYA’DA SOSYALİZME MERAK SALDI

Perinçek Almanya’da sadece Almanca öğrenmemiş. Hakkındaki iddialara göre ‘sosyalizm’le de tanışmış. Adalet Partili Sadık beyin oğlu Almanya’dan ‘sola kayarak’ dönmiş anlayacağınız. 1964’te üniversiteyi bitiren Perinçek, yüksek lisansını yaparken sosyalizm konusuna iyice dalmiş ve kendine görüş olarak bilimsel sosyalizmi benimsediğini açıklamıi. Almanya’da kimlerle görüştü, sosyalizme nasıl kaydı internette onlarca iddia var. Biz ilk dönüş olarak bunu kaydedip yolumuza devam edelim.

FKF’NİN KURUCULARI ARASINDA

1968’de doktorasını da tamamlayan Perinçek, ‘Fikir Kulüpleri Federasyonu’ adında bir öğrenci örgütünün kurucuları arasına adını yazdırarak genel başkanlığa kadar yükseldi. Bugünden sonra Perinçek’i hem hareket olarak hem de siyasi olarak daldan dala sıçrarken izleyeceğiz hazırlıklı olun. Kurucusu olduğu Fikir Kulüpleri Federasyonu’nda devleti ele geçirmekten, orduya sızmaktan falan bahseden Perinçek, aynı yıl yapılan bir olağanüstü seçimle kulüpten atıldı. Perinçek, hiç ara vermeden kulüpten arkadaşlarıyla Aydınlık Hareketi ve Aydınlık Dergisi’ni kurdu hemencecik.

20 YIL CEZA ALDI 2,5 YILDA YIRTTI

Bir yıl sonra yani 1969’da bu kez Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi ile çıktı ortaya. Devlet partiyi illegal ilan etti ama Perinçek’i durdurmak ne mümkün. Faaliyetlerine devam etti. 1971 muhtırasında partisi kapatıldı. 20 yıl hapis cezası alan Perinçek, 1974’teki genel affa kadar hapiste kaldı.  Şimdi azıcık başa dönelim. 1960 darbesinin ardından 1961 Anayasası, kısmen de olsa bir fikri rahatlık verdi memlekete. Dünya üzerinde sol hareket dalgası ve gençlik örgütlenmeleri deyim yerindeyse ‘top’ noktadaydı. Perinçek’in Ankara Hukuk’ta okula başlaması ve sürpriz bir kararla Almanya’ya gitmesi tam da bu günlere denk geliyordu. Üstelik dönemin rüzgarına uygun olarak 1961’de Türkiye İşçi Partisi kurulmuş ve o günlerde çok popülerdi haliyle.

SOL’U BÖLEN ADAM PERİNÇEK

Az önce bahsettim ya. 1967’de kurulan ve Perinçek’in 1968’de genel başkanı seçildiği, kısa süre sonra da olağanüstü seçimle indirildiği Fikir Kulüpleri Federasyonu içinde iki görüş çarpışıyordu. Perinçek’in başını çektiği grup Milli Demokratik Devrim diye dayatıyor, karşı grup ise Sosyalist Devrim istiyordu. Sonuçta Perinçek ve arkadaşları seçimi kaybedince kulüpten ayrıldı. 1961’de kurulan Türkiye İşçi Partisi de ilk bölünmeyi yaşadı. Perinçek’in adı solcular arasında daha o günden ‘bölücü’ olarak yazılacaktı. Ancak nereden bilsinler bu hareket Perinçek’in ne ilk ne de son ‘bölüşü’ olacaktı.

SSCB’NİN EN BÜYÜK MUHALİFİYDİ

Biraz uzattım biliyorum ama Perinçek’in gençliğinden biraz uzun bahsedelim ki bugünü anlayalım istiyorum. O dönemde Fikir Kulüpleri Federasyonu TİP’in kontrolü altında faaliyet gösteriyordu. Dedik ya iki karşıt görüş vardı diye. İşte o görüşlerden biri Sovyet sisteminin hakim olması gerektiğini savunuyor, diğerleri de Mao’nun izlediği yolun rehber edinilmesi gerektiğini söylüyordu. Perinçek’imiz canımız tabii ki Mao’cuydu o zaman. Ek bilgi olarak sunayım. Perinçek ayrılınca Fikir Kulüpleri Federasyonu adını değiştirerek bildiğiniz Dev-Genç adını aldı. Mihri Belli ve Mahir Çayan Aydınlık Sosyalist Dergi, Perinçek ve arkadaşları ise Proleter Devrimci Aydınlık Dergi’yi kurarak yoluna devam etti. O dönemde Perinçek’in dergisinde SSCB ve yanlıları için yazdıklarını okusanız küçük dilinizi yutarsınız. Hatta Sovyet sınırına gidip gösteri düzenlemişliği bile var.

Doğu Perinçek ve Feyza Perinçek Şafak Davasında tutuklandı.

1971’DE ‘ORDUYA SIZMAK’ SUÇUYLA TUTUKLANDI

Şimdi dikkatinizi bir noktaya çekeyim. Perinçek 1971’de yasa dışı ilan edilen partisi yüzünden tutuklanıp hapse atıldı ya. Perinçek’e yöneltilen suçlamalar neydi biliyor musunuz? ‘Orduya Sızmak’ Perinçek’in hapse gönderilmesinin sebebi Kara Kuvvetleri Devrimci Subaylar Örgütü ve Şafak Subaylar Grubu adında iki oluşum adına Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ‘Mao’cu oluşum kurmak’tı. Yıllardı her önüne gelene ‘Falanlar orduya sızdı, filancalar orduyu ele geçirdi’ diye yaygara kopartan Perinçek, daha 1970’li yıllarda orduya sızma faaliyetleri içindeydi. Genel afla hapisten kurtulan Perinçek, çıkar çıkmaz Aydınlık Dergisi’ni yeniden çıkarttı. Dergi kapatılınca bu kez da Halkın Sesi ismiyle devam etti.

‘İŞGALCİ TÜRK ASKERİ KIBRIS’TAN DEFOL’ MANŞETİ ATTI

Şimdi izninizle araya bir kez daha gireyim. Perinçek hapisten çıktıktan kısa süre sonra malumunuz Türk askeri Kıbrıs’a müdahale etti. Türkiye’ye ambargolar uygulanır, içte ve dışta büyük tartışmalar yaşanırken Perinçek’in çıkardığı dergi, ‘İşgalci Türk ordusu Kıbrıs’tan defol’ manşetiyle çıktı. Normal olarak böyle bir dava da böyle bir manşetin atılması kıyametleri koparttı. Ama Perinçek’ti bu ve o dönemde öyle demesi gerekiyordu.  Doğu Perinçek, 1978’de Türkiye İşçi Köylü Partisi’ni kurup genel başkanlığına seçildi.

DEVRİMCİ İSİMLERİN ADRESİNİ YAYINLADI

Şimdi bir ‘es’ daha verelim. Portre için Perinçek’le ilgili Mihri Belli’den Yalçın Küçük’e oradan Halil Berktay’a kadar birçok röportaj okudum. Sanırım hepsinin ortak kanaati Perinçek’in hapis yattığı dönemde ‘derin devlet’ tarafından devşirildiği. Ne demek istediğimi anladınız siz. Neden öyle diyorum. Tam da bu dönemde Perinçek’in ‘sol’ kesimde ‘ihbarcı’ yaftasını yediği dönemin öncesine geliyor.  1978’de TİKP’i kuran Perinçek, Aydınlık Gazetesi’ni de çıkarmaya başladı. Ardından Aydınlık Gazetesi, ‘Sol örgütler arasındaki cinayetleri ve sol adına emekçi halka kurşun sıkılmasını’ açıklayacağı anonsuyla çıktı. Gazetede ‘Bilinmeyen Sol’ diye bir yazı dizisi başlatıldı. Yazarı tabii ki Perinçek’ti.  Yazı dizisinde Perinçek’le ters düşen ya da karşı çıkan ‘devrimciler’, isim isim, adres adres ve hatta evinin krokisine varıncaya kadar yayınlandı. Yayının üzerinden tutuklamalar da başlayınca Perinçek hain ve ihbarcı ilan edildi.

YAŞASIN 1980 DARBESİ!

Aradan zaman geçti 12 Eylül darbesi yaşandı. Allah’ın hikmeti Doğu Perinçek ve Aydınlıkçılar, darbenin ilk günlerinde sıkıyönetimi ve komutanları alkışlayan yayınlar yaptı. Ancak memlekette kanın gövdeyi götürdüğünden falan dem vuran ve darbenin gerekli olduğunu savunan Perinçek de yandaşları da darbecilerin elinden kurtulamadı. (Aydınlık’ta çıkan yazılar için internete müracaat edebilirsiniz. Hepsi orada duruyor.)  Perinçek tutuklandı ve 8 sene hapse mahkum edildi. 1985’e kadar hapiste kaldı. Perinçek bu durur mu çıkar çıkmaz bu kez haftalık 2000’e Doğru dergisini çıkardı. Dergide özellikle Güneydoğu’daki terör olayları ile ilgili devletin en gizli sırlarından, yapılan operasyonlara kadar onlarca haber yayınlandı. Ancak ne hikmetse devletin ‘gık’ı çıkmadı.

ESKİ MİT’Çİ EYMÜR: PERİNÇEK ABD AJANI

Anlaşılan Perinçek ve ekibi ‘iyi besleniyordu’ ve su içene yılan bile dokunmuyordu. Mehmet Eymür’ün yazdığı MİT raporu da Perinçek’in eline geçmişti mesela. Seneler 1987’yi gösteriyordu. Neler yoktu ki raporda. Devlet-mafya-siyaset üçgeni en ince ayrıntılarına kadar anlatılıyordu mesela. Ancak burada ilginç bir durum var. Perinçek’in 1987’de raporunu yayınladığı Mehmet Eymür, Perinçek’le ilgili ilginç iddialarda bulunuyor. Eski MİT yöneticisi Eymür, Perinçek hakkında, “Perinçek İngiliz istihbaratıyla Amerikalıların adamıdır; ordu ve MİT’te adamları var” iddiasında bulunuyor.

‘HİRAM ABAS’I PERİNÇEK HEDEF GÖSTERDİ”

Hiram Abas suikastının Perinçek’in hedef göstermesi sonucu gerçekleştiğini söyleyen Eymür, ‘’Bugün MİT’çinin adını yazana hapis cezası veriyorlar. O tarihte her şeyini, plakasını, telefonunu, evini, adresini hepsini verdiler. Bir nevi “öldürün” denildi. Hiram Bey de hissetmişti zaten. Arkasından felaket oldu’ diyor. Bitti mi bitmedi tabii ki. Aynı Eymür aynı röportajda, ‘’Perinçek’in hem ordu içinde yüzbaşılıktan başlayıp generalliğe kadar uzanan adamları var hem de MİT’te. Bana kalırsa Perinçek, tamamen, İngiliz istihbaratıyla Amerikalıların adamıdır. Kesinlikle öyledir. 68 kuşağından, öğrenci hareketinden gelen bir isim olması paravan. Solun gelişmesini Türkiye’de engellemek için kurulan bir yapının elemanı’’ diye bitiriyor Perinçek’le ilgili sözlerini.

70’LERDE KÜRT DÜŞMANIYDI

Geldik mi şimdi Perinçek-PKK ilişkisi kısmına. TİKP ilk kurulduğunda, kendisine ‘düşman’ olarak ‘ayrılıkçı Kürtler’i’ de koymuştu. Hatta o kadar düşmanlardı ki birbirlerine, Güney ve  Güneydoğu bölgelerinde onlarca TİKP yöneticisine ‘ayrılıkçı Kürtler’ tarafından suikast düzenlenmişti. Aydınlık 70’li yıllarda Kürt bölücülüğüne dikkat çeken onlarca haber yayınladı. Hadi Uğur Mumcu’nun ortaya attığı bir iddiayı da ekleyeyim. Mumcu’ya göre Abdullah Öcalan, sokaklarda Aydınlık dergisi dağıtırken yakalanıp MİT tarafından devşirilmişti.

80’LERDE ÖCALAN İLE YAKINLAŞTI

1980’li yılların sonunda Aydınlıkçılar ve Öcalan yakınlaştı. Yine Uğur Mumcu’nun iddiasına göre o kadar yakınlaştılar ki, Öcalan 1991 seçimlerinde Perinçek ve 3 arkadaşının HEP listesinden Meclis’e girmesini teklif etti. Ancak Perinçek daha fazla vekillik isteyince anlaşma suya düştü. 1991’de Doğu Perinçek 2000’e Doğru dergisi adına Bekaa Vadisi’ne gidip Öcalan’la röportaj yaptı. Hani şu Abdullah Öcalan’ın Perinçek’e kırmızı gül verip beraber PKK militanlarını denetledikleri meşhur fotonun çekildiği dönem. İşte bu dönemde Perinçek’in yönettiği 2000’e Doğru dergisinin attığı manşetlerden bir demet sunayım da fikriniz açılsın:

‘’Türk askerleri Cudi de kimyasal silah kullanıyor. PKK ordulaşıyor: Doktor Baran, komando taburuna meydan okuyor: “Gelin buradayız” diyor. “Dağlarda Gerilla barınmasın” diye Ordu, orman yakıyor. Öldürülen PKK gerillaları efsaneleşiyor, kimse öldüklerine inanmıyor. Nusaybin’de Kürt intifadası. Gerillalar Onbaşı’yı dağa kaldırdı.’’

Perinçek çok vekil isteyip Öcalan da kabul etmeyince birleşme suya düştü. Düşünce de Perinçek ani bir manevrayla önce PKK ardından da Kürt düşmanlığı moduna geçti. Öcalan ve PKK aleyhtarı haberler derginin manşetlerini süslemeye başladı.

HEP’le birleşme olmayınca 1988’de kurulan Sosyalist Parti’nin genel başkanlığına seçilen Perinçek, burada fazla barınamadı. Parti kapatılınca bu kez de İşçi Partisi’nin genel başkanı oldu.

PERİNÇEK HARİÇ HERKES CIA AJANI!

Perinçek’e göre sağcı, solcu, muhafazakar, milliyetçi herkes Amerika’nın adamıydı ve CIA ajanıydı. 28 Şubat sürecine doğru Perinçek yine en yaygaracı isimdi. Türkiye’nin en gergin günleri yaşanırken kameraların karşısına geçiyor ve ‘TSK o tankları garajda beklesin diye almadı’ diyordu. Askerin Refah-Yol hükümetine müdahale etmesi gerektiğini bağıra çağıra söylüyordu. 28 Şubat öncesi Çiller’in ABD ajanı olduğunu iddia eden Perinçek, İkinci MİT Raporu denilen raporu da ele geçirdi ve yayınladı. Tam Türkçesiyle rapor Perinçek’e yayınlatıldı.

‘PERİNÇEK’İ DİYARBAKIR’DA SAHTE KİMLİKLE YAKALADIM’

Peki Susurluk skandalından sonra patlayan derin devlet tartışmalarının odağındaki isimlerden özel harekatçı Ayhan Çarkın’ın ifadelerini nereye koyacağız. Çarkın 1997’de Susurluk Komisyonu’ne verdiği ifadede, ‘Biz harcandık, kullanıldık. Ben 1990’de Doğu Perinçek’i sahte kimlikle Diyarbakır sokaklarında yakaladım. Üstlerimize teslim ettik. Hiçbir şey çıkmadı o dosyadan’ diyor.

2000’Lİ YILLARDA DUGİN’LE TANIŞTI

2000’li yılların başında Perinçek, yeni fikirdaşı ile tanıştı. Avrasyacı görüşleri ile tanınan Rus Alexander Dugin ve Perinçek bir araya geldi. (Hani şu 15 Temmuz’u günler önce haber veren malum Dugin.) Dugin İşçi Partisi’nin toplantılarına katıldı, Perinçek, Rusya’da Avrasya toplantılarına gitti. Gençliğine sıkı bir Mao’cu olan ve SSCB’ye demediğini bırakmayan Perinçek, Dugin’le ilişkisi başlayınca birden Rusçu kesildi. Birkaç yıl sesi soluğu çıkmayan Perinçek, 2005’te İsviçre’de kameraların önünde boy gösterdi. Ermeni soykırımının olmadığını iddia eden Perinçek, İsviçre hükümetine meydan okuyordu (!) Soykırımı inkar suçuyla İsviçre’de ceza alan Perinçek, davası AİHM’den dönünce kahraman edasıyla Türkiye’ye döndü. ‘Ulusalcı’ akımın popülaritesinin artmaya başladığı günler de böylece başlamış oldu.

2006’da Rus uçağının düşürülmesinde Perinçek rol çalma peşindeydi mesela. Suriye’ye gidip Esad’la görüşen Perinçek, dönüşte ‘Türk-Rus geriliminin çabaları sonucu sakinleştiğini’ açıklayabiliyordu.

CUMHURİYET MİTİNGLERİNİN ORGANİZATÖRÜ

Perinçek bu hızla ‘Cumhuriyet Mitingleri’ adı verilen AKP karşıtı mitinglerin organizatörlüğüne soyundu. AKP hükümetinin Türkiye’ye şeriat getirmeye çalıştığını iddia eden on binler günlerce meydan meydan gösteri yaptı. O zaman Tuncay Özkan’ın sahibi olduğu Kanaltürk TV tarafından canlı yayınlanan gösteriler büyük ses getirdi. Sonradan Tuncay Özkan’ın Perinçek’in direktifiyle mitingleri organize ettiği ortaya çıktı.

2008’de Ergenekon davasından bir kez daha tutuklanan Perinçek’in kirli çamaşırları döküldü. Kemal Kerinçsiz’den Veli Küçük’e kadar onlarca şaibeli ismin ortak noktası Doğu Perinçek’ti. Müebbet cezası alan Perinçek, operasyonlardan Gülen cemaatini sorumlu tutuyordu. Silivri’ye hapse girişi mitinge dönüştürülen Perinçek, ‘Bizi buraya tıkanları bir gün gelecek bizim yattığımız hücrelere tıkacağız’ diyordu.

17-25 ARALIK OPERAYONU VE AKP İLE İTTİFAK GÜNLERİ

Sonra ne mi oldu? 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarıyla sıkışan AKP hükümeti, kurtuluşu yargıya dağıtmakta buldu. Ardından 2014’te Özel Yetkili Mahkemeleri kapattı. 117 yıl ceza alan Doğu Perinçek, aynı yıl tahliye oldu.

Peki Perinçek ve Ergenekon sanıklarını salıverme kararı nasıl alındı? Onu da yazayım. AKP’li bir üst düzey yöneticinin ağzından yazayım da anlaşılsın. 17-25’ten sonra Gülen cemaatine savaş açan AKP hükümeti, başa çıkmakta zorlanıyordu. O AKP’linin deyişiyle, ‘Biz siyaseti biliyoruz ama bürokrasiden anlamıyoruz. Yetişmiş adamımız yok. Gülen cemaati çok kaliteli bürokratlar yetiştirdi. Başa çıkamıyoruz. Üstelik çoğu tanıdık. Nasıl yapacağız bilmiyoruz.’’ durumundaydı. Sonra akıllarına yeni müttefik olarak Ergenekon sanıkları geldi. Ergenekon sanıklarının ileri gelenlerine haber gönderip, ‘Biz cemaatle başa çıkamıyoruz. Sizi çıkartalım siz savaşın. Zaten sizi içeri tıkan biz değiliz onlardı’ dediler. Perinçek ve tayfasının canına minnetti bu teklif. Plan uygulamaya konuldu. 2014’te Özel Yetkili Mahkemeler kapatıldı. Bürokraside büyük kıyım yapıldı. Ulusalcılar kritik görevlere getirildi. Gerisini, biliyorsunuz zaten. Ergenekon mağduru birçok isimle birlikte ANAP, DYP dönemlerinde bakanlık yapmış isimlerin partiye katılımı sonrası Şubat 2015’te İşçi Partisi’nin adı Vatan Partisi olarak değiştirildi. Orada başlayan yeni ittifak 15 Temmuz’da da sahnedeydi. Perinçek binde 0,26 oyuyla iktidarın bir parçasıydı artık. 50 yıllık hayali gerçekleşmişti kısmen de olsa.

Erdoğan ve Perinçek aileleri.

‘BİZ AKP’Lİ OLMADIK, AKP BİZİM ÇİZGİMİZE GELDİ”

O yüzden kendilerini yandaş olmakla suçlayanlara, ‘Biz AKP’li olmadık, AKP bizim çizgimize geldi’ diyordu rahatça. ‘’Gülen örgütü Amerika’ya bağlıdır ve bu temizlenmelidir’’ diyoruz. Biz kendi programımıza sahip çıkıyoruz. Burada Tayyip Erdoğanlar bizim yanımıza geldi, biz onların yanına gitmedik’’ diye demeç veriyordu.

Uzun zamandır yandaşlığa devam ediyor Perinçek. Zira Doğu Perinçek’tir bu. Her devrin adamıdır kendisi. Girmediği kılık, takmadığı maske yoktur. Sosyalist olur, komünist olur, milliyetçi olur, Kemalist olur, dinci olur, ittihatçı olur, Osmanlıcı olur. Ne olması gerekirse o olur. Zamanında hem devlete hem de istihbarata yuvalanmıştır. Şimdi yuvaları büyütmenin peşindedir. Delil mi istiyorsunuz? Genelkurmay’da istihbaratın başında yıllarca çalışmış isimlerin emekli olur olmaz Perinçek’in yanında saf tutması nedendir?

Hükümetin ‘görüntüsü küçük ama etkisi’ büyük ortağı olmayı başaran Perinçek, şimdilerde mevcut konumunu muhafaza edebilme telaşında. Erdoğan’ı çok ürkütmeden işlerini yürütmenin peşinde. Ancak Ankara’dan gelen haberler, Erdoğan’ın ‘işini gördürdüğü’ Perinçek ve ekibinden artık kurtulmak istediği yönünde. Ne diyelim, Perinçek’le başa çıkmak eline silah almamış masumları terörist ilan etmeye benzemez. Hodri meydan. Ben bu kavgada ‘kavga’yı tutuyorum diyeyim de safım belli olsun.(Yardımcı kayna:kronos-hkp)

@welgmedya.com

 

  Bu haber 2343 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: welg medya haber
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER WELG - ÖZEL Haberleri
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 30 26 1 3 68 20 81 +48
2 Fenerbahçe 30 25 1 4 79 25 79 +54
3 Trabzonspor 30 15 11 4 51 40 49 +11
4 Beşiktaş 30 14 12 4 40 36 46 +4
5 Kasımpaşa 30 12 11 7 53 55 43 -2
6 Başakşehir FK 30 12 12 6 38 35 42 +3
7 Çaykur Rizespor 30 12 12 6 36 47 42 -11
8 Antalyaspor 30 10 9 11 35 33 41 +2
9 Adana Demirspor 30 9 9 12 46 39 39 +7
10 Alanyaspor 30 9 9 12 38 42 39 -4
11 Sivasspor 30 9 10 11 36 43 38 -7
12 Samsunspor 30 10 14 6 35 41 36 -6
13 Kayserispor 30 10 11 9 36 43 36 -7
14 MKE Ankaragücü 30 7 11 12 36 39 33 -3
15 Hatayspor 30 7 11 12 36 40 33 -4
16 Konyaspor 30 7 11 12 31 42 33 -11
17 Gaziantep FK 30 8 15 7 34 44 31 -10
18 Fatih Karagümrük 30 7 14 9 34 38 30 -4
19 Pendikspor 30 7 15 8 34 61 29 -27
20 İstanbulspor 30 3 20 7 22 55 13 -33
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 27 21 5 1 64 23 64 +41
2 Göztepe 27 17 5 5 45 15 56 +30
3 Sakaryaspor 27 13 6 8 41 28 47 +13
4 Çorum FK 27 13 8 6 44 28 45 +16
5 Kocaelispor 27 13 8 6 39 31 45 +8
6 Bodrumspor 27 12 7 8 35 19 44 +16
7 Boluspor 27 12 8 7 26 28 43 -2
8 Bandırmaspor 27 11 8 8 37 24 41 +13
9 Gençlerbirliği 27 10 7 10 31 26 40 +5
10 Erzurumspor FK 27 10 7 10 26 21 37 +5
11 Ümraniyespor 27 9 12 6 32 39 33 -7
12 Keçiörengücü 27 8 11 8 24 33 32 -9
13 Manisa FK 27 7 10 10 33 33 31 0
14 Şanlıurfaspor 27 6 12 9 23 30 27 -7
15 Tuzlaspor 27 7 14 6 26 43 27 -17
16 Adanaspor 27 8 16 3 21 40 27 -19
17 Altay 27 5 19 3 12 55 15 -43
18 Giresunspor 27 2 21 4 12 55 7 -43
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 30 21 5 4 67 26 67 +41
2 Bucaspor 1928 30 18 3 9 46 19 63 +27
3 Van Spor FK 30 19 5 6 50 31 63 +19
4 1461 Trabzon FK 30 16 6 8 56 32 56 +24
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 30 15 6 9 42 25 54 +17
6 Ankaraspor 31 14 6 11 39 26 53 +13
7 Ankara Demirspor 30 13 12 5 35 32 44 +3
8 Karacabey Belediye Spor 31 11 10 10 32 29 43 +3
9 Beyoğlu Yeniçarşıspor 30 12 13 5 35 31 41 +4
10 Diyarbekir Spor 30 11 12 7 32 30 40 +2
11 Kırklarelispor 31 9 12 10 24 34 37 -10
12 Hes İlaç Afyonspor 30 8 11 11 18 28 35 -10
13 Nazilli Belediyespor 31 10 13 8 35 49 35 -14
14 Altınordu 30 8 12 10 34 31 34 +3
15 Serik Belediyespor 31 8 13 10 25 34 34 -9
16 Zonguldak Kömürspor 30 7 15 8 29 49 26 -20
17 Kırşehir Futbol SK 31 5 20 6 28 61 21 -33
18 Bursaspor 30 5 17 8 22 50 20 -28
19 Adıyaman FK 30 3 22 5 20 52 14 -32
Takım O G M B A Y P AV
1 Aliağa Futbol A.Ş. 24 17 0 7 50 12 58 +38
2 Kepezspor FAŞ 23 18 1 4 47 11 58 +36
3 52 Orduspor FK 24 12 7 5 30 22 41 +8
4 Ayvalıkgücü Belediyespor 23 11 6 6 28 19 39 +9
5 Edirnespor 23 11 8 4 37 22 37 +15
6 İnegöl Kafkas GK 23 9 6 8 24 23 35 +1
7 Mardin 1969 Spor 23 10 9 4 31 26 34 +5
8 K.Çekmece Sinopspor 24 9 9 6 33 25 33 +8
9 Artvin Hopaspor 23 8 8 7 30 22 31 +8
10 Karabük İdmanyurdu Spor 23 9 10 4 21 31 31 -10
11 Talasgücü Belediyespor 24 8 14 2 24 37 26 -13
12 Kırıkkalegücü FK 23 6 12 5 18 29 23 -11
13 Gümüşhanespor 24 4 11 9 18 37 21 -19
14 Malatya Arguvanspor 23 2 17 4 9 40 10 -31
15 Tarsus İdman Yurdu 23 2 18 3 16 60 9 -44
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 02/04/2024 İstanbulspor vs Çaykur Rizespor
 02/04/2024 Antalyaspor vs MKE Ankaragücü
 02/04/2024 Galatasaray vs Hatayspor
 02/04/2024 Gaziantep FK vs Alanyaspor
 03/04/2024 Sivasspor vs Fatih Karagümrük
 03/04/2024 Fenerbahçe vs Adana Demirspor
 03/04/2024 Kayserispor vs Kasımpaşa
 03/04/2024 Konyaspor vs Trabzonspor
 04/04/2024 Başakşehir FK vs Beşiktaş
 04/04/2024 Samsunspor vs Pendikspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 02/04/2024 Keçiörengücü vs Çorum FK
 02/04/2024 Şanlıurfaspor vs Sakaryaspor
 02/04/2024 Boluspor vs Gençlerbirliği
 02/04/2024 Manisa FK vs Bodrum FK
 03/04/2024 Tuzlaspor vs Ümraniyespor
 03/04/2024 Adanaspor vs Eyüpspor
 03/04/2024 Altay vs Bandırmaspor
 03/04/2024 Kocaelispor vs Göztepe
 04/04/2024 Erzurumspor FK vs Giresunspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 03/04/2024 Diyarbekir Spor vs Nazilli Belediyespor
 03/04/2024 Esenler Erokspor vs Beyoğlu Yeniçarşıspor
 03/04/2024 Hes İlaç Afyonspor vs Altınordu
 03/04/2024 Kırklarelispor vs Bucaspor 1928
 03/04/2024 Kırşehir Futbol SK vs Adıyaman FK
 03/04/2024 Van Spor FK vs Ankaraspor
 03/04/2024 Yeni Mersin İdman Yurdu vs Karacabey Belediye Spor
 03/04/2024 Zonguldak Kömürspor vs Bursaspor
 03/04/2024 1461 Trabzon FK vs Ankara Demirspor
 03/04/2024 Kırklarelispor - Bucaspor 1928 Kırklarelispor ligde evindeki son 5 maçında hiç kaybetmedi  Kırklarelispor yenilmez
 03/04/2024 Diyarbekir Spor - Nazilli Belediyespor Diyarbekir Spor ligdeki son 5 maçında hiç kazanamadı  Nazilli Belediyespor yenilmez
 03/04/2024 Van Spor FK - Ankaraspor Van Spor FK ligde evindeki son 7 maçını kazandı  Van Spor FK kazanır
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 03/04/2024 Artvin Hopaspor vs Edirnespor
 03/04/2024 Ayvalıkgücü Belediyespor vs Gümüşhanespor
 03/04/2024 K.Çekmece Sinopspor vs İnegöl Kafkas GK
 03/04/2024 Malatya Arguvanspor vs Kepezspor FAŞ
 03/04/2024 Mardin 1969 Spor vs Aliağa Futbol A.Ş.
 03/04/2024 Tarsus İdman Yurdu vs Kırıkkalegücü FK
 03/04/2024 52 Orduspor FK vs Karabük İdmanyurdu Spor
 03/04/2024 52 Orduspor FK - Karabük İdmanyurdu Spor 52 Orduspor FK ligde evindeki son 5 maçını kazandı  52 Orduspor FK kazanır
 03/04/2024 Tarsus İdman Yurdu - Kırıkkalegücü FK Kırıkkalegücü FK ligde deplasmandaki son 8 maçında hiç kazanamadı  Tarsus İdman Yurdu yenilmez
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI