Barınamıyoruz hareketiyle Ankara'ya giden öğrencilerine gözaltı

 Tarih: 12-12-2021 18:02:53
Barınamıyoruz hareketiyle Ankara'ya giden öğrencilerine gözaltı
'Barınamıyoruz' öğrenci hareketine mensup olan ve Ankara'ya seslerini duyurmak için giden gençlerin bir kısmı gözaltına alındı.

WELG - 'Barınamıyoruz' öğrenci hareketine mensup olan ve Ankara'ya seslerini duyurmak için giden gençlerin bir kısmı gözaltına alındı.

Farklı şehirlerden protesto için Ankara'ya giden öğrencilerin bulunduğu bazı otobüsler Ankara girişinde durdurularak gözaltılar gerçekleşti.

Kimi öğrencilere ise Ankara'nın Ulus Meydanı'nda basın açıklaması yaparken müdahale gerçekleşti.

Barınamıyoruz hareketinin sosyal medya hesabından polislerin Ankara girişinde ve Ulus'ta öğrencilere müdahale ettiği ve gözaltına aldığı anlar paylaşıldı.

Hareketin sosyal medya hesabından, "Ankara'ya alınmayan borçlu, barınamayan öğrenciler olarak gözaltına alınıyoruz. Bu mu Ankara Valiliği'nin öğrencilere reva gördüğü barınma koşulu, bizi nezarethanede mi barındıracak?" açıklamasında bulunuldu.

ANKARA VALİLİĞİ İSE EYLEME 'UYGUN GÖRÜLMEDİĞİ' GEREKÇESİYLE İZİN VERMEDİ

Hesaptan ayrıca, "2022 yılının bütçe taslağı Meclis'e gelmeden 'Biz buradayız, bundan sonra biz yokmuşuz gibi davranamayacaksınız' demek için geldik" ve "Barınamıyoruz, geçinemiyoruz demek için geldik, bizi Ankara'ya sokmadılar ve gözaltına aldılar" ifadelerine yer verildi.

Ankara girişinde yaşananları kayıt altına alan gazeteci Nebiye Arı da Twitter'dan yaptığı açıklamada gözaltına alındığını belirtti.

Ankara Valiliği ise eyleme 'uygun görülmediği' gerekçesiyle izin verilmeyeceğini açıklamıştı:

"Çeşitli basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan haberlerde, '12 Aralık 2021 Pazar Günü Bütün Gençler Ankara'ya/Barınamıyoruz Hareketi 12 Aralıkta Ankara'ya Gidiyor' çağrısıyla protesto eylemi düzenlemek amacıyla Ankara'ya gelinerek düzenlenecek etkinler 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 17'nci ve 22'nci maddeleri gereğince, ilimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk görevinin ifası bakımlarından uygun görülmemiştir."

@welgmedya.com

 

 

 

  Bu haber 877 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: Welg medya haber

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım