Dersim'de "7 ve Üzeri" Deprem Uyarısı! Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Hızlandı

 Tarih: 02-06-2024 09:35:38
Dersim'de
Dersim - Bilim insanlarının "7 ve üzeri" büyüklüğünde deprem uyarısında bulunduğu Dersim'de, deprem çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Şehir merkezinde ve bazı ilçelerde depreme dayanıksız binalar incelenerek kentsel dönüşüm çalışmaları başlatıldı.

WELG | Yapılan incelemeler sonucunda, 134 yapının bulunduğu 8 bölge riskli ve rezerv alan ilan edildi. Ovacık ve Nazımiye fay hatlarını içinde bulunduran ve Doğu Anadolu Fay Hattı ile Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın kesiştiği noktada yer alan Dersim'de, deprem hazırlık çalışmaları titizlikle yürütülüyor.

Kapsamlı İncelemeler ve Eğitimler

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu'nun talimatıyla polis ve jandarma ekiplerinden oluşan 1600 kişiye arama-kurtarma eğitimleri verildi. Kamu binalarından numuneler alınarak yapı stoku gözden geçirildi. 63 okulun yapılan performans analizinde, 17'sinin yıkılmasına karar verildi.

Kent merkezi ve ilçelerde konteyner kentler kuruldu ve toplamda 1122 konteyner inşa edildi. Ayrıca 61 yıllık Mutu Köprüsü'nün yeniden yapılması için çalışmalar başlatıldı. Mevcut veya yeni açılacak yerleşim alanlarındaki tüm tehlikeleri belirlemek amacıyla mikro bölgeleme çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmalar sonucunda, imar planına esas risk azaltma planlarında kullanılarak depreme dirençli kent oluşturulması hedefleniyor.

Vali Tekbıyıkoğlu: "Kimseyi Enkaz Altından Kaldırmak İstemiyoruz"

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Bedri Sinan Gül ve diğer yetkililer, askeri helikopterle ağır hasarlı binaları ve kentteki yapı stokunu havadan inceledi. İncelemeler sonucunda 8 bölge riskli ve rezerv alan olarak tespit edildi. Bu bölgelerdeki binaların yıkımı ve yeniden yapılması planlanıyor. Vali Tekbıyıkoğlu, "Artık kimseyi enkaz altından kaldırmak istemiyoruz. Depreme dirençli şehir deniyoruz. Tunceli'yi depreme dirençli şehir haline getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Kentsel Dönüşüm Hedefi

Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Bedri Sinan Gül, "Tunceli ilimizin depreme karşı dirençli hale getirilebilmesi için deprem öncesinde bir takım faaliyetler yürütüyoruz. Hem yapı stoğu bakımından zayıf olan noktalar hem de zemin bakımından zayıf olan bölgelerin tespit çalışmaları devam etmekte. İnşallah kısa süre içerisinde bunları tamamlayıp Tunceli'yi depreme karşı daha dirençli hale getirmek hedefindeyiz" ifadelerini kullandı.

Dersim'de deprem tehlikesine karşı alınan bu önlemler, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve şehri olası büyük depremlere karşı dirençli hale getirmek için atılmış önemli adımlar olarak görülüyor.

@welgmedya.com

  Bu haber 792 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: welgmedya haber

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım