Doğalgazda ÖTV tutarı 3 kat attırıldı
Tarih: 16-07-2023 15:53:19WELG | Özel Tüketim Vergisi Kanunu'na Ekli (I) Sayılı Listede Yer Alan Mallara İlişkin ÖTV Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, ÖTV tutarı standart metreküp başına doğalgazda 0,0747 lira, motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan doğalgazda ise metreküp başına 2,7944 lira oldu.
Doğalgazda bir önceki ÖTV oranı standart metreküp başına 0,0230 lira, motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan doğal gazda 0,8599 lira olarak belirlenmişti.
“ÖTV üç katına çıkarılmıştır”
Vergi Uzmanı Ozan Bingöl konuya ilişkin paylaşımında "Değerli arkadaşlar daha fazla moralinizi bozmak istemem ama konutlarda kullanılan doğal gazda da ÖTV üç katına çıkarılmıştır" ifadelerini kullandı.
Bingöl'ün paylaşımı şu şekilde:
“Değerli arkadaşlar daha fazla moralinizi bozmak istemem ama konutlarda kullanılan doğal gazda da ÖTV üç katına çıkarılmıştır.
Sm3’te 0,0230 TL olan ÖTV bugünkü karar ile 0,0747 TL’ye yükseltilmiştir!
Ayrıca geçtiğimiz günlerde doğalgazdaki KDV oranı da yüzde 20 olmuştu.”
@welgmedya.com




























