Eylül türbülansına dikkat!

Ons altının 112 dolar, gram altının ise 30 liraya yakın düşüşü alım fırsatı mı? Yıldırımtürk, TL ve altında Eylül’e işaret etti.
 Tarih: 10-08-2021 09:33:20
Eylül türbülansına dikkat!

WELG ÖZEL: İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk altının düşüşünde, ABD temmuz ayı istihdam verilerinin iyi gelmesine, FED’e ve tahvillere işaret ediyor: “FED’in faiz artırımını öne çekebileceği beklentisi ile tahvil geri alımlarındaki kısıtlamanın da öne çekilebileceği beklentisi oluştu. Cuma günü ABD verisi açıklandıktan sonra doların güçlendiğini, altının gerilediğini gördük. Asya verisi açılınca cuma kapanışından daha da aşağı giderek 1.760 dolara geriledi. Asya ile 1.680 dolara kadar geldi. Bu yıl ikinci dip yaşandı. Altın, 1.745 dolar seviyelerinden işlem görüyor.”

Jackson Holl toplantılarında Fed, beklendiği gibi tahvil geri alımlarını öne çekmez yine faiz artırımlarında belirlenen 1,5 seneyi de öne çekmez ise bu seviyelerin korunacağı belirtiliyor. Yıldırımtürk, sene başından beri kullanılan aynı ifadeler tekrarlanırsa ons altın 1.950 dolara yükselir, diyor.  Enflasyona ve belirsizliğe karşı, altının güvenli liman haline geleceğini belirten Yıldırımtürk ons altının yönünü şöyle kaydediyor: “3. çeyreğin sonunda ve 4. çeyreğin ilk ayında 1.950 dolar seviyelerine gelir.”

PETROLDEN ÇIKIP ALTINA GİRİYORLAR

Petrolden çıkıp altına girildiği tespitini yapan Yıldırımtürk, bir süre sonra altından da çıkılabileceğini ama şimdilik, enflasyon ve delta varyantının etkisi ile merkez bankalarından da alım görüldüğüne dikkat çekiyor.

24 GRAM EYLÜLDE 505 LİRA

TL’deki fiyatlara bakıldığında, dış piyasadaki gerilemenin içeride görülmediğini belirten Yıldırımtürk, bu hafta yapılacak Merkez Bankası (TCMB) ve Jackson Holl toplantıları beklentilerinin, dolar kurunu 8,3’ten 8,67’ye çıkardığını anımsatıyor: “24 gram altın 488 lira iken bugün 486 lira. Bu zaman aralığında altın tekrar 500 ve Eylül’de 505 TL ye çıkacaktır.”

@welg medya haber

  Bu haber 799 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: Welg medya haber
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI