İstanbul'da Seçmen Tercihleri Belli Oldu: AK Parti ve CHP Önde!

Özer Sencar’ın sahibi olduğu Metropoll Araştırma, 31 Mart yerel seçimlerine doğru geri sayım başlarken bu pazar seçim olsa İstanbul seçmeninin hangi partiye oy vereceğini ölçtü. Ankette seçmenlere “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi.
 Tarih: 03-03-2024 19:07:40
İstanbul'da Seçmen Tercihleri Belli Oldu: AK Parti ve CHP Önde!

Öncelikle, Metropoll Araştırma'nın 21-22 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirdiği kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre İstanbul'da seçmen tercihleri şu şekildedir:

AK Parti: %26,4

CHP: %24,7

Dem Parti: %8,0

Diğer partiler (MHP, İYİ Parti, Zafer Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Yeniden Refah Partisi): Toplamda %35,9 (her birinin oy oranı %5'in altında)

Geçmiş yılın (2013) seçim sonuçlarına göre:

AK Parti: %35,73

CHP: %28,51

HDP: %8,18

MHP: %6,17

İYİ Parti: %8,23

Yukarıdaki verilere dayanarak, mevcut ankette MHP, İYİ Parti ve HDP gibi partilerin %5'in altında oy aldığı belirtilmektedir. Bu durumda, bu partilerin oy oranları kesin olmamakla birlikte tahmini olarak %5'in altında olduğu anlaşılabilir.

Sonuç olarak, Metropoll Araştırma'nın 2014 tarihli anket sonuçlarına göre, AK Parti ve CHP'nin önde olduğu, diğer partilerin ise %5'in altında oy aldığı görülmektedir. Ancak, bu sadece bir anket sonucu olduğundan ve gerçek seçim sonuçlarından farklılık gösterebileceğinden, kesin sonuçlar için seçim gününü beklemek gerekmektedir.

@welgmedya.com

  Bu haber 236 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: welg medya haber
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TÜRKİYE Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI