MİT'in Avusturya’daki suikast listesinde kimlerin ismi var

Geçtiğimiz günlerde Feyyaz Ö. isimli bir şahıs Avusturya polisine teslim olarak “MİT görevlisiyim ve suikastlar için buraya gönderildim” demişti.
 Tarih: 25-09-2020 10:05:07   Güncelleme: 25-09-2020 11:35:07
MİT'in Avusturya’daki suikast listesinde  kimlerin ismi var

Welg Medya olarak yaptığımız araştırma ve incelemede Türk istihbarat teşkilatı MİT’in görevlendirdiği Feyyaz Ö. isimli bir şahısın açıklamalarında aralarında Alevi, Kürt ve Sol sosyalist kurum dernek başkanları hakkında istihbarat çalışma yapıldığını söylüyor. Bu kışında Alevi veya Kürt kurum başkanlarının sahsı isimleri kesinlikle geçmemektedir. Verilen isimlerin basında Kürt kökenli siyasetçi Berivan Aslan’ın da bulunduğu bununla birlikte Avusturyalı politikacılara suikast hazırlığı yapıldığını söylenmekte.

Avusturya’da Polis ve istihbarat tarafından sorgulanan söz konusu şahsın ifadesinde Yeşiller Partisi’nin eski milletvekilleri Berivan Aslan ve Peter Pilz ile Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ)’nün Avrupa Parlamentosu milletvekili Andreas Schiedey'der ve  Eski siyasetçi Efgani Dönmez, suikast listesinde yer alıyor.

Feyyaz Ö.’nün ilk ifadesi ve MİT’in iddia edilen suikast planını ise ilk olarak Pilz’in sahibi olduğu www.zackzack.at isimli haber sitesi yayınladı.

Haberde söz konusu şahsın 15 Eylül günü güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra polisin yaptığı araştırmada iki cep telefonu tespit ettiği belirtildi. Aynı haberde şahsa ait cep telefonlarında MİT ile yazışmaların olduğu kaydedildi.

Feyyaz Ö.’nün ilk ifadesinde Berivan Aslan’ın ismini verdiği, daha sonra 21 Eylül’deki ikinci ifadesinde aralarında Peter Pilz’in de olduğu 4 isme daha suikast planı yapıldığını söylediği öğrenildi. Bunun üzerine Pilz ile diğer siyasetçilere haber veren polisin koruma teklifinde bulunduğu bilgisi verildi.

 Avusturya Alevi İslam İnanç Toplumu (ALEVI) tarafından yapılan bir açıklamada Yüksel Bilgin'e yönelik bir suikast planının Avusturya devleti tarafından ortaya çıkarıldığı söylenmişti buna karsın simdiye kadar açıklanan isimler arasında bu ismin olmadı görülüyor. Alevi kurum başkanları olarak geçmesi nedeniyle Avusturya da resmi olarak tanınan Alevi kurum başkanı olduğu için polisin kendilerini bu konuda uyardığı belirtiliyor.

AVUSTURYA’DA MİT'İN SKANDALI İLK DEĞİL

MİT bağlı olarak çalışan STA'nın daha önce bastığı kitapcıkta Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonun ve güçbirliği yapan kurumlar ve yöneticilerinin adı geçmektedir.

İşte o raporda bir kesit:

PKK’nın bileşenlerinin de yer aldığı “Demokratik Güç Birliği” isimli oluşum da örgüte çeşitli alanlarda destek sunmaktadır. Söz konusu oluşum şu örgütlerden meydana gelmektedir: Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), Avusturya Türkiyeli İşçi-Gençlik Federasyonu (ATİGF),124 Avusturya Kürt Dernekleri Federasyonu (FEYKOM), Avusturya Göçmen İşçiler Derneği (AGİD), Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Avusturya Alevi Kültür Merkezi (AKÖ),125 Viyana Dersim Doğa ve Kültür Derneği ve Avusturya Nazım Hikmet Uluslararası Kültür Derneği.126 TABLO 3. DEMOKRATIK GÜÇ BIRLIĞI BILEŞENLERI ÖRGÜT İSMI BAŞKAN/SÖZCÜ Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Ethem Şahin (Onursal Başkan: Mehmet Ali Çankaya) Avusturya Türkiyeli İşçi-Gençlik Federasyonu (ATİGF) Can Tohumcu Avusturya Kürt Dernekleri Federasyonu (FEYKOM) Hüseyin Akmaz Avusturya Göçmen İşçiler Derneği (AGİD) Berk Özdemir Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Coşkun Kesici Avusturya Alevi Kültür Merkezi (AKÖ) Richard Berger Viyana Dersim Doğa ve Kültür Derneği Hasan Aslan Avusturya Nazım Hikmet Uluslararası Kültür Derneği Betül Tuba Gündük Demokratik Güç Birliği isimli oluşuma benzer bir başka çatı örgüt de 4 Şubat 2017 tarihinde Brüksel’de kurulan Halkların Demokratik Kongresi-Avrupa’dır (Demokratischer Kongress der Völker in Europa, HDK-A). PKK’nın çeşitli organizasyonları ve çok sayıda solcu örgütün bir araya gelmesiyle oluşturulan yapı bir çatı örgüt olarak işlev görmektedir.127 Yapının Avusturya’da da terör örgütü adına propaganda çalışmaları bulunmaktadır.

file:///C:/Users/mehme/OneDrive/Masa%C3%BCst%C3%BC/kitap-avrupada-pkk-yapilanmasi.pdf

Ayrıca geçtiğimiz Haziran ayının sonunda Avusturya’nın başkenti Viyana, AKP-MHP iktidarı yandaşı Türk milliyetçilerin şiddet olaylarına sahne olmuştu. Avusturya güvenlik birimleri, birkaç gün arka arkaya başta Kürtler olmak üzere Erdoğan rejimi muhalifi kesimlere yönelik yaşanan saldırılarda Türk istihbaratı MİT’in önemli bir payının bulunduğu tespit etmişti.

Türk ırkçılarının nasıl organize edildiğini araştıran polis Viyana dışında bir MİT ajanını gözaltına almıştı. Olaya ilişkin resmi açıklamayı İçişleri Bakanı Karl Nehammer yapmıştı. Yakalanan kişinin Avusturya'da yaşayan AKP iktidarı karşıtlarıyla ilgili Ankara rejimine düzenli bilgiler aktardığı belirtilmişti.

Fotto:zackzack.at 

 

  Bu haber 6414 defa okunmuştur.   Editör: Haber merkezi   Kaynak: welgmedya
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER AVUSTURYA Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI