HDP’li vekil: İbadethane satılır mı?

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Bursa'da ismi ve adresi belirtilmeyen tarihi bir kilisenin internet üzerinden satışa çıkarılmasına, “Toplum ve devlet buna nasıl izin verir? “ diyerek durumu sert bir şekilde eleştirdi.
 Tarih: 18-01-2021 12:26:15
HDP’li vekil: İbadethane satılır mı?

Sahibiden.com" adlı internet sitesinde "Bursa'da Kültür Sanat Merkezi/Müze/Otel Olabilecek Tarihi Kilise" başlığıyla verilen ilanda, kilisenin satışı için 6 milyon 300 bin lira talep edildi.

"Ticari sırların ve kişisel verilerin korunması" gerekçesiyle temsili fotoğraflar kullanılan ilanda, kilisenin ismi ve yeri paylaşılmadı.

İlanda, "Bursa bölgesinde yer alan ve özel mülkiyet statüsüne geçmiş tarihi kilise satışa sunulmuştur. Bölgede yasayan Ermeni nüfusu için inşa edilen kilise, mübadele sonrası nüfusun ayrılması nedeniyle özel mülkiyete geçmiştir ve 1923 yılından itibaren bir süre tütün deposu, ardından da dokuma fabrikası olarak kullanılmıştır. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren bir bölge içerisinde, bilinen bir konumda yer aIan kilise, lokasyonu itibariyle turistik amaçla değerlendirilebilir" ifadelerine yer verildi.

Söz konusu durumla ilgili HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan paylaşımında, “Bursa’da satılık Ermeni Kilisesi. İbadethane satılır mı? Toplum ve devlet buna nasıl izin verir? Yazıklar olsun!” ifadelerini kullandı.

  Bu haber 1078 defa okunmuştur.   Editör: haber merkezi   Kaynak: welgmedya.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI