St. Pölten Cemevi’nin icra yoluyla satış tarihi beli oldu

Avrupa’nın ilk resmi cemevi binası olarak inşa edilen St. Pölten Cemevi binası banka borcu yüzünden mahkeme kararıyla icra edilmişti. "satılacağı tarih belli oldu"
 Tarih: 10-01-2021 00:43:12   Güncelleme: 10-01-2021 14:05:12
St. Pölten Cemevi’nin icra yoluyla satış tarihi beli oldu

Avusturya St.Polten’de “Cemevi üyesi Alevi toplumunu bölerek bu duruma getiren St.Polten Cemevi Başkanı Mehmet Mercan ve yönetimi ile açık artırmaya gidilmeden önce AABF’nin sorunun çözümü için yaptığı görüşmelere, Mehmet Mercan olumsuz cevap vermişti.”

Avusturya’nın St. Pölten şehrinde olan cemevini üyelerinden habersiz Alevi İslam teşkilatına bağlayan, Mehmet Mercan daha önce yaptığı açıklamalarda banka ödemlerinin sorunsuz yapıldığını söylemişti. Daha sonra mahkeme kararı ortaya çıkınca; AABF'nin Mehmet Mercan ile yaptığı görüşmede, AABF’nin parasal sorunu çözdüğünü eğer siz alamıyorsanız bırakın biz alalım demişti. Dergahımızın yarın icra yolu ile başka birilerine satılmasının sorumluluğunu AABF kabul etmiyeceği belirtilmişti. Buna karşın Mehmet Mercan, toplantıda kredi sorunun çözüldüğünü yakında krediyi ödeyeceklerini söylemişti.

 “St.Pölten Cemevinin icra yolu ile satışa çıkarılmasına neden olan şahıslar Alevi toplumuna en büyük ihaneti yapmışlardır”

Avrupa’nın ilk resmi cemevi binası olarak inşa edilen St. Pölten Cemevi  bahçesinde Hünkar’ın, Pir Sultan’nın, Yunus Emre’nin heykelleri bulunuyor bu Cemevimizin icra yolu ile açık artırmaya gitmesine göz yuman, Mehmet Mercan ve yönetimi her zamanki gibi doğruları söylemeyerek bu duruma gelmesine neden olmuştur.

St.Pölten Cemevimizin “İcra yolu ile açık artırmaya gidilmesi” Aleviler için büyük bir acıdır! Cemevini Alevi toplumunu bölerek bu duruma getiren St.Polten Cemevi Başkanı Mehmet Mercan ve yönetimi Alevi topluma hesap vermelidir.


 

 

  Bu haber 6016 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: Welg medya haber
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER AVUSTURYA Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI