HDP’nin 8. yaş Kutlamalarına, Kılıçtaroğlu ve İmamoğlu’ndan mesaj

 Tarih: 19-10-2020 08:17:20
Son Dakika Editör: Haber merkezi Kaynak: welgmedya WELG Medya kaynağı
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 8’inci kuruluş yıldönümü kutlama etkinliği, Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi.

HDP, 8’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla İstanbul’da bir kutlama etkinliği düzenledi. Partinin eşbaşkanları Buldan ve Sancar yaptıkları konuşmalarda ‘birlik’ mesajı verdi, topluma ve demokrasi güçlerine çağrı yaptı: “Hep birlikte bu bozuk düzeni değiştirelim, insanca, eşitçe yaşamı birlikte kuralım.” Diğer yandan etkinliğe mesaj gönderen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Adalete olan özlemimizin giderek arttığı bu günlerde, ülkemiz demokrasisine katkı sunacağınız çalışmalarda başarılar diliyor, kuruluş yıldönümünüzü kutluyorum” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 8’inci kuruluş yıldönümü kutlama etkinliği, Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın konuşma yaptığı etkinlik pandemi nedeniyle sınırlı sayıda katılımla düzenlendi.

HDP’li seçilmişler ve parti yöneticilerinin yanı sıra bileşen partilerinin temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte Kürtçe ve Türkçe gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra HDP’nin mücadelesini konu alan sinevizyon gösterimi düzenlendi.

Tutuklu HDP’li siyasetçilerin etkinliğe gönderdiği mesajların okunmasının ardından bir konuşma yapan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, “Tüm baskılara rağmen HDP tüm engelleri aşarak yürüyor, yürümeye devam edeceğiz. Biz sokaklarda olmaya aynı zamanda parlamentoda olmaya, mücadelemizi her alanda yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

Uğurlu, “Kararlılıkla, umutla inançla yürümeye devam ediyoruz ve üçüncü yolu inşa edeceğiz” diye ekledi.

Buldan: HDP’nin gücü halktır, halklardır

Ardından bileşen partilerin temsilcileri sahneye davet edilirken, daha sonra ise sözü HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan aldı.

HDP’nin kuruluş tarihi olan 15 Ekim’in “demokratik siyasal yaşam açısından önemli bir gün” olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Buldan, “Büyük fırtınaları, darbeleri, barajları birer birer aşarak bugünlere gelen emeğimiz, alın terimiz, onur kaynağımız Halkların Demokratik Partisi kurulalı tam 8 yıl oldu. Evet, daha dün gibi yeniyiz, heyecanlıyız, bir o kadar da coşkuluyuz” diye belirtti.

“Halkların demokratik iktidarı, özgürlükçü, eşitlikçi demokratik sistemi yoldadır. Engelleri aşa aşa emin adımlarla gelmektedir” diyen Buldan, “İşte HDP, halkı bıktıran, bezdiren bu soygun düzeninden kurtulmanın yolunu açmak, demokratik iktidar seçeneğini yaratmak için siyasal yaşamda kurucu bir rol oynamaktadır” ifadesini kullandı.

Buldan, HDP’nin salt seçimden seçime oy verilen bir parti olmadığını vurgulayarak “HDP farklıdır. HDP, her kimliğin ve her inancın kendini özgür ve değerli hissettiği onurlu bir yaşam biçimidir. Yaşama olan büyük bağlılıktır. Aynı zamanda kadın partisiyiz diyoruz ya, HDP kadının yaşam alanıdır. Kadının özgürlük ve yaşam dokunulmazlığıdır” diye konuştu.

“8 yıllık siyasi ömrüne on yılların mücadelesini sığdırmayı başaran bir partiyiz” diyerek sözlerini sürdüren Buldan, şöyle konuştu:

Neredeyse mücadelesiz geçen bir günümüz yoktur. Hakikat neredeyse, HDP oradadır. Mazlumlar ve ezilenler neredeyse, HDP oradadır ve onların yanındadır. Karanlığın karşısında umudu an be an ayakta tutan ve büyüten bir cesarettir. Başarma azmi ve kararlılıktır. Hangi dilde haykırırsa haykırsın, inadına barış, inadına özgürlük diyen bir çığlıktır. HDP’nin gücü halktır, halklardır.

Pervin Buldan, “Başta İmralı olmak üzere tüm demokrasiyi, adaleti, barışı, toplumu tecrit altına alan hukuksuz politikaların son bulması için mücadele veriyoruz” dedi ve ekledi: “Bu devlet sisteminin demokrasi, adalet ve barışa dayanan yeni bir demokratik kurguya acil ihtiyacı var.”

“Ülkeyi bu uçurumdan kurtarmak zorundayız” diyen Buldan, topluma ve demokrasi güçlerine şu çağrılarda bulundu:

Bu iktidara daha fazla katlanmak, bunları sırtınızda taşımak zorunda değilsiniz. Çocuklarınızın, torunlarınızın geleceğini çalan, sizin sırtınızdan kendi geleceklerini kurtarmaya çalışan bu haramilere ‘dur’ demenin artık zamanı gelmiştir. Hep birlikte bu bozuk düzeni değiştirelim, insanca, eşitçe yaşamı birlikte kuralım diyoruz.

Buradan tüm demokrasi güçlerine, ülkeyi ve toplumsal barışı dert edinen sorumlu herkese diyoruz ki, gelin birlikte bir yol açalım ve birlikte yürüyelim! Birlikte mücadele edelim. Faşizme karşı, yolsuzluk ve adaletsizlik düzenine karşı hep birlikte meydan okuyalım. Meydanlar bizimdir. Meydan okuma, hesap sorma gücü de bizdedir. Hep birlikte güçlü bir şekilde hesap soralım.

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, son olarak ise iktidara seslendi: “Buradan size de faşizminize de meydan okuyoruz. HDP’yi yıkamayacaksınız. HDP’yi ve milyonları bitiremeyeceksiniz. Güneşi karartamayacaksınız. HDP demokrasinin kalesidir. Bu kale düşmez. Bu kale sarsılmaz. Bu kale yıkılmaz. Bu halk geçilmez.”

Sancar: Şimdi tam da birlik zamanı

Buldan’ın ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da mücadelenin önemine dikkat çektiği konuşmasında, “HDP olarak 8 yaşındayız ama arkamızda asırlar var, asırlarca biriktirilmiş mücadele var. İşte biz bu mücadele geleneğinin mirasçısıyız. 8 yaşında değiliz, 8 bin yaşındayız” dedi.

“Bizler binlerce yıllık direnişin eşitlik ve özgürlük geleneğinin partisiyiz” diyen Sancar, “Bu ülkede faşizme karşı direniyoruz, özgürlüğü inşa etmeye geldik, direnişi bildiğimiz gibi bu ülkede biz inşa edeceğiz” diye konuştu.

Sancar, sözlerini şöyle sürdürdü:

Faşizme karşı direniş her gün tazelenmesi gereken bir hayat tecrübesidir. Biz o nedenle her gün her an yeniden faşizme karşı direneceğiz, direneceğiz ki o gün geldiğinde sandıklarda bu iktidarı devirmek için gücü gösterelim. Bu iki hedefi bir araya getirmedikçe bu zulüm yönetimini sona erdirmenin imkanı yok. Faşizme karşı her gün direniş ve demokratik cumhuriyeti inşa için mücadele ediyoruz. Er ya da geç kazanacağız. Şimdi tam da birlik zamanı. Bu ülkeye demokrasiyi getirmek için demokrasi güçlerinin birlik zamanıdır. Bu ülkede Kürt halkının onuruyla oynamak isteyen zalimlere karşı Kürtlerin ulusal birlik zamanıdır. Şimdi HDP’nin ve emekçilerinin kenetlenme zamanıdır. Partimiz için de birlik, partimiz için de kenetlenme partimiz için de daha da birlik zamanıdır.

Ülkeye istediğimiz demokrasiyi bu partinin içinde de işletmek için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Bütün sorunlarımızı bu temelde çözeceğimize inancımız tamdır, sizin de inancınız tam olsun. Hepinizin de inancı böyle olsun. HDP bu ülkeye demokrasiyi getirecek. Bunu getirirken de kendi içindeki demokrasi yürüyüşünü de en iyi şekilde devam ettirecek. Bunu yaparken dünyaya örnek olacak potansiyelimiz var. Yürüdüğümüz uzun bir yol aldığımız büyük bir mesafe var ama durmak yok. Hayat hareketle mümkündür, yürüyüşe devam değerli dostlarım, yoldaşlarım, yürüyüşe devam.

“Konuşmamın buraya kadar ki bölümünü özgürlük demokrasi mücadelesine emek vermiş bütün insanlara adamıştım” diyen Sancar, konuşmasının bundan sonraki bölümünde Kürtçe devam etti.

Mithat Sancar, “Bu konuşmayı en başta Kürt dilini var etmek için sonsuz emek sarf eden bütün sanatçılara bütün yazarlara bütün insanlara ithaf ediyorum. Kürtlerin dilini ayakta tutmak için Apê Musa’nın şahsında bütün mücadele ve emek yolcularına ithaf ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından sanatçı Pınar Aydınlar ve Mezopotamya Kültür Merkezi sanatçıları sahne aldı.

Kılıçdaroğlu’ndan mesaj

Öte yanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’nin 8’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla partinin eşbaşkanları Buldan ve Sancar’a bir mesaj gönderdi.

Kılıçdaroğlu’nun mesajı şöyle:

Partinizin 8. yıldönümü kutlaması davetinize çok teşekkür ederim. Adalete olan özlemimizin giderek arttığı bu günlerde, ülkemiz demokrasisine katkı sunacağınız çalışmalarda başarılar diliyor, kuruluş yıldönümünüzü kutluyorum. Sizin nezdinizde tüm parti yöneticilerinize, üyelerinize ve katılan tüm konuklara selam ve saygılarımı sunuyorum.

İmamoğlu’ndan HDP’lilere teşekkür mesajı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da HDP’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla HDP Eşbaşkanları Buldan ve Sancar’a mesaj gönderdi.

İmamoğlu mesajında, şunları kaydetti:

Sayın Pervin Buldan, Sayın Mithat Sancar, HDP Eş Genel Başkanları. Halkların Demokratik Partisi’nin 8’inci kuruluş yıl dönümü sebebiyle hem sizleri hem de HDP’ye gönül vermiş tüm partililerinizi yürekten kutluyorum. Daha adil ve eşit bir İstanbul için çıktığımız yolculukta adaletsizliğe ve haksızlığa karşı demokrasiden yana iradesini ortaya koyan tüm partililerinize bir kez daha teşekkürlerimi sunarım. Bu vesileyle barışı ve kardeşliği büyütmekten asla vazgeçmeyeceğimizin bir kez daha altını çiziyor, tüm katılımcılara en içten selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

 

Etiketler hdp 8 yaş
  Bu haber 2854 defa okunmuştur.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

☁️
--°

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    # Takım O G B M A Y AV P
    1Galatasaray7511--516
    2Beşiktaş7502--815
    3Amed7421--814
    4Fenerbahçe7412--1313
    5Trabzonspor7412--1113
    6Alanyaspor7331--212
    7Kocaelispor7403--212
    8Çorum FK7313--410
    9Kasımpaşa7241--010
    10Rizespor7313---210
    11Başakşehir7223---18
    12Gaziantep FK7223---38
    13Gençlerbirliği S.K.7223---88
    14Erzurumspor FK7223---88
    15Konyaspor7124---45
    16Samsunspor7115---94
    17Göztepe6033---43
    18Eyüpspor6105---143
    Tarih Ev Sahibi Saat / Skor Konuk Takım
    9 Ekim, CumaGalatasaray3-1Kasımpaşa
    10 Ekim, CumartesiGençlerbirliği S.K.2-2Amed
    10 Ekim, CumartesiAlanyaspor0-0Erzurumspor FK
    10 Ekim, CumartesiSamsunspor0-3Trabzonspor
    10 Ekim, CumartesiRizespor0-3Fenerbahçe
    DünKonyaspor0-0Başakşehir
    DünGaziantep FK0-3Çorum FK
    DünBeşiktaş2-1Kocaelispor
    BugünEyüpspor20:00Göztepe
    # Takım O G B M A Y AV P
    1Kayserispor9711--1322
    2Bursaspor9612--819
    3Iğdır FK9612--619
    4Keçiörengücü9441--916
    5Batman Petrolspor9513--116
    6Mardin 19699432--515
    7Antalyaspor9504--215
    8Sarıyer9432--215
    9Bandırmaspor9342--913
    10Fatih Karagümrük9342--113
    11Muğlaspor9261--112
    12Sivasspor9252--111
    13Pendikspor9243---610
    14Manisa F.K.9234---19
    15Bodrum FK9153---18
    16Esenler Erokspor9153---58
    17Ümraniyespor9144---37
    18İstanbulspor9126---135
    19Vanspor FK9135---114
    20Boluspor9018---181
    Tarih Ev Sahibi Saat / Skor Konuk Takım
    13 Ekim, SalıBandırmaspor14:30Sivasspor
    13 Ekim, SalıSarıyer17:00Bodrum FK
    13 Ekim, SalıPendikspor20:00Vanspor FK
    14 Ekim, ÇarşambaBatman Petrolspor14:30İstanbulspor
    14 Ekim, ÇarşambaÜmraniyespor17:00Boluspor
    14 Ekim, ÇarşambaAntalyaspor20:00Kayserispor
    14 Ekim, ÇarşambaKeçiörengücü20:00Iğdır FK
    15 Ekim, PerşembeMardin 196917:00Fatih Karagümrük
    15 Ekim, PerşembeManisa F.K.20:00Esenler Erokspor
    15 Ekim, PerşembeMuğlaspor20:00Bursaspor
    # Takım O G B M A Y AV P
    1Muş Sport Klübü6510--916
    2Aliağa FAŞ6501--415
    3Elazığspor6411--1113
    4Güzide Gebzespor6330--412
    5Çorluspor 19476312--510
    6İnegöl Kafkas Gençlik6312--310
    7Isparta 32 Spor6312--110
    8Şanlıurfaspor6231--19
    9Menemen FK6303---19
    10Erbaaspor6213--07
    11Somaspor5212---27
    1268 Aksaray Belediyespor6132--16
    13Ankaraspor6204---46
    14Kastamonuspor6204---103
    15Sebat Gençlikspor5023---42
    16Arnavutköy Belediyespor6006---100
    Tarih Ev Sahibi Saat / Skor Konuk Takım
    17 Ekim, CumartesiElazığspor19:00Arnavutköy Belediyespor
    17 Ekim, CumartesiMenemen FK19:00Güzide Gebzespor
    17 Ekim, CumartesiŞanlıurfaspor19:00Hatayspor
    18 Ekim, PazarKastamonuspor14:30Isparta 32 Spor
    68 Aksaray BelediyesporErbaaspor14:30Çorluspor 1947
    68 Aksaray Belediyesporİnegöl Kafkas Gençlik15:00Sebat Gençlikspor
    68 Aksaray BelediyesporMuş Sport Klübü19:00Ankaraspor
    68 Aksaray BelediyesporSomaspor19:00Aliağa FAŞ
    # Takım O G B M A Y AV P
    1Yeşilyurt Belediyespor6510--2016
    2Talasgücü Belediyespor6510--1016
    3Bitlis Özgüzelderespor6501--1215
    4Niğde Belediyesispor6501--1015
    5Karaköprü Belediyespor6501--915
    6Mazıdağı Fosfatspor6420--914
    7Kırşehir Belediyespor6411--1513
    8Ağrı 19706222--08
    9Kırıkkale Büyük Anadolu6213---17
    10Adana Adaletgucu5203--06
    11Osmaniyespor6204---56
    12Yeni Mersin Idmanyurdu6204---56
    13Karaman FK6204---96
    14Silifke Belediyespor5113---64
    15Yozgat Bld Bozokspor6114---154
    16Diyarbekirspor6015---71
    17Yeni Malatyaspor6015---151
    18Adanaspor6006---220
    Tarih Ev Sahibi Saat / Skor Konuk Takım
    DünDiyarbekirspor2-3Kırıkkale Büyük Anadolu
    DünKaraköprü Belediyespor0-1Bitlis Özgüzelderespor
    DünMazıdağı Fosfatspor0-0Yozgat Bld Bozokspor
    DünKırşehir Belediyespor0-0Ağrı 1970
    DünTalasgücü Belediyespor6-1Adanaspor
    DünYeni Mersin Idmanyurdu0-1Osmaniyespor
    DünNiğde Belediyesispor1-2Karaman FK
    DünYeşilyurt Belediyespor3-0Yeni Malatyaspor
    BugünAdana Adaletgucu15:00Silifke Belediyespor
    Son güncelleme: 12.10.2026 02:49:48