O gün, TBMM’nin kimden emir aldığını açıkladı!

HDP'li Gergerlioğlu, milletvekilliği düşürüldüğün gün TBMM’den zorla çıkarılması talimatının arkasında bir genel başkanın adını verdi. Ortalık karıştı!..
 Tarih: 17-03-2022 22:35:48
O gün, TBMM’nin kimden emir aldığını açıkladı!

WELG- HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, geçen yıl milletvekilliği düşürülmüş ve TBMM’den zorla çıkarılmıştı. O gün Meclşis Başkanı Şentop’a talimatı, Cumhur İttifakının küçük ortağı MHP Basşkanı Bahçeliş’nin verdiğini açıkladı. Açıklamaya MHP sıralarından gelen itirazlar kavgaya dönüştü.

Gergerlioğlu’nun açıklaması şöyle: “Meclis Başkanı Mustafa Şentop o gün MHP lideri Devlet Bahçeli'nin talimatını dinledi.”

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, “İspat edemeyen alçak ve şerefsizdir” sözleriyle TBMM Genel Kurulu karıştı.

"BAHÇELİ EMRETTİ, ŞENTOP YAPTI"

Gergerlioğlu, "Bugün 17 Mart 2022, yani bundan tam bir yıl önce bugün, 17 Mart’ta, bu Meclis’te vekilliğim düşürülmüş ve hukuksuzca Meclis’ten çıkarılışımın, birinci yıl dönümü… Meclis Başkanı Mustafa Şentop o gün MHP lideri Devlet Bahçeli'nin talimatını dinledi. Cumartesi akşamı MHP Lideri Devlet Bahçeli bir tweet atarak ‘Gergerlioğlu dışarı çıkarılsın’ dedi, pazar sabahı ben sabah namazını kılamadan Meclis’ten yaka paça; terlik, pijama ile olduğum halde çıkarıldım. Neden? Devlet Bahçeli emretmişti" dedi.

Gergerlioğlu, ispat için Bahçeli’nin olaydan bir gün önce attığı twiter mesajlarına bakılması yeterli, deyince, MHP’li Bülbül, Genel Başkanımız şahsi görüşünü açıklamış, açıklamadan çok sonra Meclis kendi kanaatini kullanmıştır, dedi.

MHP, GERGERLİOĞLU’NU FETÖCÜ İLAN ETTİ

Mehmet Taytak (MHP Afyonkarahisar): Doğru konuş lan. FETÖ'cü adam, sen utan.

BEŞTAŞ, TÜRKÖNE VE ÇAKICI ÖRNEKLERİNİ ANIMSATTI

Meral Danış Beştaş, Devlet Bahçeli’nin tweet mesajlarını iki örnekle anımsattı. ‘Mümtazer Türköne artık tutuklu kalmamalıdır’ dedi, nasıl olduysa serbest bırakıldı. Alaattin Çakıcı'yı ziyaret etti, bir süre sonra, o’da serbest bırakıldı hem cezaevinde görüntü verdi hem odasında görüntü verdi. Cumhur İttifakı'nın ortağı, iktidarda. İktidardaki bir partinin yargı üzerindeki etkisini tartışmaya gerek yok yani bugün yargı, iktidarın iktidarını devam ettirmesi için tamamen bir araç hâline gelmiştir.”

@welgmedya.com

  Bu haber 958 defa okunmuştur.   Editör: Murat Bayar   Kaynak: welgmedya
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TÜRKİYE Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI