Patika Göçmen Özörgütlenmesi, Forum Stadtpark’ta bir tanıtım etkinliği düzenledi

Patika Göçmen Özörgütlenmesi, Forum Stadtpark’ta düzenlenen “Küche für Alle” etkinliği kapsamında açık büfe yemekli bir tanıtım etkinliği düzenledi.
 Tarih: 30-06-2022 14:29:32   Güncelleme: 30-06-2022 16:07:32
 Patika Göçmen Özörgütlenmesi, Forum Stadtpark’ta bir tanıtım etkinliği düzenledi

WELG - Patika’nın düzenlediği etkinliğe Avusturya’da yaşayan çeşitli ülkelerin vatandaşlarından 50 civari kisi katıldı. Patika’nın faaliyetlerine ilişkin sunum ve bilgi aktarımından önce geleneksel Anadolu mutfağının çeşitli yemekleri etkinliğe katılanlara ikram edildi.

Yemeğin ardından Patika’nın üyeleri tarafından Patika’nın kim olduğuna, amaçlarına, hedeflerine ve faaliyet alanlarına ilişkin sunum yapıldı.

Yapılan sunumda Patika’nın savaş, ekolojik yıkım, din, dil, etnisite, cinsiyet ayrımı ya da ekonomik zorluklar nedeniyle yaşadığı coğrafyayı terk etmek zorunda kalmış tüm göçmenlerin ve mültecilerin ortak sorunlarına, ortak çözümler bulmayı amaçlayan bir göçmen öz örgütlenmesi vurgulandı.

Sorunların muhatabı olan göçmenlerin çözümün de öznesi gerçeğinin altını çizen Patika’nın antifaşist olmak ve ırkçılığa, ayrımcılığa, cinsiyetçiliğe ve her türlü emek sömürüsüne karşı olmak gibi temel ilkeler ışığında bir araya geldiği ifade edildi.

Göçmenlerin ve mültecilerin çalışmadan barınmaya, eğitimden sosyalleşmeye dair hayatın her alanında karşılaştıkları sorunlara ortak çözümler bulmayı çalışma alanları arasında sayan Patika’nın şimdiye kadar yaptığı faaliyetlere (eylemler, dayanışma etkinlikleri, film gösterimler, doğa yürüyüşleri) ilişkin bilgiler aktarıldı.

Sunum, Patika’nın dünyanın dört bir yanındaki göçmenler ve mültecilerin verdikleri mücadeleyi görünür kılma ve dayanışmayı büyütme çağrısı ile son buldu.

@welgmedya

@welgmedya.com

  Bu haber 3033 defa okunmuştur.   Editör: haber merkezi   Kaynak: Welg medya
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GRAZ Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI