Graz Belediye Başkanı Karl, Yönetmen Heinz Trenczak'a Altın Onur Madalyası Takdim Etti

Graz Belediye Başkanı Elke Kahr, yerli sanatçı ve yönetmen Heinz Trenczak'a şehrin Altın Onur Madalyasıve şehrin anahtarını takdim etti. Ödül, Trenczak'ın etkileyici yaşam çalışmalarına yönelik bir takdir işareti niteliği taşıyor.
 Tarih: 07-03-2024 09:39:28
Graz Belediye Başkanı Karl, Yönetmen Heinz Trenczak'a Altın Onur Madalyası Takdim Etti

WELG | 26 Ocak'ta gerçekleştirilen ödül töreni, şehir senatosunun oybirliğiyle onayladığı bir kararla gerçekleşti. Belediye Başkanı Kahr, Trenczak'ın çok yönlü kişiliğini ve uzun yıllara dayanan kararlılığını takdirle belirtti. Ödül sunumunda, Trenczak'a Greith House'un müdürü Isabella Holzmann eşlik etti.

Heinz Trenczak, 3 Ocak 1944'te Graz'da doğdu. Lise eğitimini tamamladıktan sonra Salzburg'daki Mozarteum ve Köln'deki Hochschule für Musik'te müzik eğitimi aldı. 1960 ve 1970'ler arasında Goethe-Institut adına Hindistan'da çocuklar için müzik ve beden eğitimi konulu kapsamlı bir konferans turu düzenledi.

1971'den 1984'e kadar WDR Cologne televizyon kanalında müzik editörü olarak çalışan Trenczak, 1984'teki Steiermark Sonbaharı sırasında birçok film etkinliğinin organizasyonunu yürüttü. Ayrıca, 1985'ten itibaren on yıl boyunca Grazer Filmwerkstatt tarafından yayınlanan "Blimp" film dergisinde editörlük yaptı.

Günümüzde Trenczak, eserlerini gelecek nesillere taşımak ve korumak amacıyla çalışıyor. Bu kapsamda, Graz Müzesi ve Kinemathek Ruhr gibi kuruluşlarla işbirliği yaparak filmlerini arşivleyecek ve gelecek kuşaklara ulaştırmayı hedefliyor. Ayrıca, "In memoriam: Konuşan Mezar Taşı" adlı bir proje üzerinde çalışıyor ve aile hikayelerini ve gerilim unsurlarını içeren bir film projenin de tamamlanmasını planlıyor.

@welgmedya.com

  Bu haber 657 defa okunmuştur.   Editör: Haber Merkezi   Kaynak: welgmedya haber
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GRAZ Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI