Şansölye mutlu. Mersin’in demografik yapısı mı değişiyor?
Tarih: 21-10-2024 19:20:50 Güncelleme: 21-10-2024 22:28:50Welg Medya Özel | Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Türkiye’ye gerçekleştirdiği çalışma ziyareti sırasında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. Ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye önemli bir siyasi aktördür. Farklı görüşlere sahip olsak da, uluslararası sorunlar hakkında kapsamlı bir fikir alışverişi yapmak kritik öneme sahiptir," dedi.
Şansölye, 19 Ekim’de Erdoğan ile buluşmak üzere İstanbul’a geldi.
İkilinin görüşmesiyle ilgili net bir açıklama yapılmazken, Sholz’ün, Türkiye’den mutlu ayrıldığı gözlemlendi.
Sosyal medya üzerinden Türkçe bir paylaşımda bulunan Scholz, şunları ifade etti: "Almanya ve Türkiye arasında güçlü toplumsal bağlar bulunmaktadır. Her konuda aynı fikirde olmasak da, sorunların çözümü için yoğun bir iletişim şarttır. Ancak bu şekilde ilerleme kaydedebiliriz."
Öte yandan Şansölye Scholz, Erdoğan ile görüşmeleri ile ilgili detaylı bilgi paylaşmadı.
Bununla birlikte, Gazeteci Sevgül Eroğlu, Mersin iline geçtiğimiz hafta Lübnan’dan gelen büyük gruptan sonra, ilin demografik yapısının değişmiş olabileceğine işaret etti.
BİZ BU FİLMİ DAHA ÖNCE İZLEMİŞTİK
CHP Eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, daha önce de Şansölye Merkel’in gelişi ile birlikte, o döneme dönüp bakıldığında, sığınmacılarla ilgili nasıl bir pazarlık yapıldığının ortada olduğunu belirterek, “Biz bu filmi daha önce izlemiştik!” diyor.
Tekin, bir ay önce sığınmacıların çalışma süresinin 3 yıla çıkarılmasını değerlendirirken, evlenecekler, çocukları olacak. Ve aslında Türkiye’de yerleşik ve kalıcı olacaklarına işaret ederek, “Aslında Erdoğan bugünün işaret fişeğini o günden atılmıştı” diyor.
UMARIM BİR GÜN TÜRKİYE LÜBNAN OLMAZ
Tekin, Erdoğan’ın arka kapı diplomasisi ile AB ya da Almanya arasında bir uzlaşı sağlamış olabileceğine işaret ederek, “Sığınmacı sorunu yaşanırken; BM eliyle dünyanın çeşitli ülkelerine gönderilebilir mi diye düşünüyorduk. Sorumuzun yanıtını hayatın içinde gördük. ‘Hayır, tamamının Türkiye’ye geleceğinin müjdesini Erdoğan’dan aldık.’ Bugün yaşamış olduğumuz kanamalı, insanlarla umarım Türkiye bir gün Lübnan olmaz.”
@welgmedya.com




























