Viyana’da Avrupa Kadın Dayanışması eylemine faşist saldırı (VİDEO)

Avusturya’nın başkenti Viyana’ da, Kobane’ye yönelik gerçekleşen saldırı sonrası yaşamını yitiren üç kadın için yürüyüş düzenlendi yürüyüşe bir gurup ülkücü Faşistin saldırıda bulundu.
 Tarih: 25-06-2020 08:16:17   Güncelleme: 25-06-2020 08:22:17
Viyana’da Avrupa Kadın Dayanışması eylemine faşist saldırı (VİDEO)

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Kobane’ye yönelik gerçekleşen saldırı sonrası yaşamını yitiren üç kadın için yürüyüş düzenlendi, yürüyüş esansında ortaya çıkan örgütlü bir gurup ülkücü ve AKP’li faşist gurubun saldırısına uğradı.

Dün Akşam Viyana’da gerçekleştirilen Kobane’de insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren üç Kürt kadın siyasetçiyi anma eylemine faşistlerin bir gurubun saldırısına uğradı. Viyana Türkiyeli İşçiler Derneği’nde bulunan kişilerin müdahalesi ile alandan uzaklaştırılan faşistler, göstericilerin dernek lokaline gitmesi üzerine derneğin karşısında toplanmaya başladılar.

Avrupa Kadın Dayanışması da Helincê köyündeki kadın katliamını lanetleyen eylemlerde yerini aldı. AKD’nin Viyana’da yapmak istediği eyleme daha başlamadan Türk sivil faşistleri saldırdı. Faşistler kadınlardan gereken cevabı aldılar. Polis araya girdi. AKD bileşenlerinin Viyana Türkiyeli İşçiler Derneği’ne gittikleri, faşistlerin ise derneğin karşısında toplanmaya başladığı gelen bilgiler arasında. Şu anda polis derneğin sokağını trafiğe kapatarak, derneğe girmek istemektedir. Orada bulunan ve faşistlere müdahale eden arkadaşlarımızı gözaltına almaya çalışmaktadır.

VTİD derneğine giden devrimci, demokrat, yurtseverler yeniden örgütlenerek gelen ve derneğe bozkurt işaretleri yaparak saldırmak isteyen faşist çetelere karşı “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Kürdistan faşizme mezar olacak!” sloganları atarak bekleyişlerini sürdürmektedir.

Avrupa Kadın Dayanışması ise “Saat 21:00’de tekrar 10 Viyana Keplerplatz U1 alanında eylem gerçekleştireceğiz, bütün halkımızı bu eyleme katılmaya çağırıyoruz” açıklaması yaptı. Yapılmak istenen yürüyüş başladı.

 

 

  Bu haber 2837 defa okunmuştur.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER AVUSTURYA Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI