Kazım BALABAN
  Güncelleme: 16-06-2020 11:12:00   16-06-2020 11:10:00

AAİK’de ÇÜRÜME / TUZ KOKTU

Fakir başlığa iki isim yazdı. Hangisini başlık yapayım diye de epeyce düşündü. AAİK Yöneticisi Seyyitleri istifaya davet ettiğim için hemen bir İTİBARSIZLAŞTIRMA kampanyası başlattılar. Kampanyalarında 3 nokta öne çıktı.

Fakirin ‘’Benlik’’ yaptığı, Fakire ve Bektaşilere olan alerji ve yazı içeriğini sorgulamamak.

Fakirin gerek bu ve gerekse daha önceki yazılarında dile getirdiği ve tamamı belgeli, ispatlı hiç bir tespit ve eleştirisine yönelik açıklama yoktu..

Örneğin:

• Bir Dede, nasipli bir Bektaşi için hangi hakla ‘’Bektaşiliğe soyunmuş’’ diyebilir,

• Bektaşilik alehinde bir ortam gerçekten var mı idi?

• Bir Dede, Alevi olan bir Bektaşi için ‘’Pir, Mürşit ve Rehber’ini TERK etti’’ iftirasını atarsa ona ne demek gerek?

• Bektaşi olanlar gerçekten Alevi inancından çıkıyor mu idi?

• Bektaşi olan kişi ‘’Düşkün mü?’’ oluyor?

• Bektaşi olan kişi eğer Yol ile ilgili bir hatası varsa onun sorgu yeri neresi olacaktı veya olmalı idi?

• Alevilik kabul edildikten sonra neden Bektaşilik alehinde kampanya yürütüldü? Ve sonra ne oldu ki toplumdan gizlenerek 5 sene sonra Bektaşiler, İsmaili, Zeydi, Caferi Şii olanlarla beraber Alevilik şemsiyesi altına alındı? Bu işin perde arkasında hangi ince hesaplar yapılıyordu?

• 4 Kapı 40 Makama (İnsan-i Kamil) olma yolu ile uyum veya çelişkisi var mı idi?

• Avusturya’da gerçekten çok aramalarına rağmen herhangi bir Bektaşi bul(a)madıkları doğru mu idi?

• Çelişti var ise bu konu neden İnanç Kurullarında veya bir Dar’da gündeme getirilmedi de basın üzerinden yalan yanlış sözler sarf edildi, neden iftira atılıyor?

• AAİK bünyesinde oluşturulan Yıpratma Kampanyasında bazıları tarafından neden hakaret edici sözler söylendi? Hakaret Alevi inancında var mı idi? Hz. Ali’nin ‘’Bin defa mazlum olsan da bir defa zalim olmayınız’’ ile Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin ‘’İncinsen de İncitme’’ sözüne uymamak Alevilik de var mı?

• Fakirden özür dilemek yerine neden AAİK içinde bir kısmı trol olan kişiler aracılığı ile Yıpratma Kamyasına gerek görülüyor?

• Başvuru metninde ‘’Alevi inancının Serçeşmesi Pir evi / Hacıbektaş Dergâhı olarak belirtilmesine rağmen neden bu ‘’İKRAR’’dan dönüldü? İkrar’dan dönme Alevilikte var mı idi?

• Pir evi /Hacıbektaş Dergâhı Alevilerin Serçeşmesi ise oraya nasıl bağlı olunuyordu? Bunun sorumlulukları nedir?

• Tarik-i Nazenin sözü olan ‘’Fakir’’ deyimi ile dalga geçmek nasıl bir ahlaktı?

• Ajanlık, Şikayet, İspiyon ve Jurnalcilik gibi durum AAİK içinde bazı kadrolarda mevcut mu idi? Mevcut ise bunların Alevilik inancında yeri var mı idi?

•Ve.... daha bir yığın soru.

..

Ama hayır. Bunların hiç biri olmadı. Yıpratma kampanyasına sürüklenen kimi trol kişiler bunların hiç birini sorgulamadı.

.

Normalinde olması gereken şu idi.

Yazı içindeki eleştiriler tek tek ele alınır. Kişi diyelim ki 10 konuda eleştiri getirmişse bunun 3 tanesinde HAKLI’sın, 5 tanesinde ARAŞTIRILMASI gerek, 2 tanesi de Doğru değil denebilirdi.

.

Ayrıca örneğin ‘’İFTİRA atan kişilere karşı kendi içimizde bir Divan'da bunları Dar’a çekeceğiz’’ demediler /diyemediler.

.

Bu yapılsa idi fakirin yazısına yapılan yorumlara eleştiri diye bakabilirdik. Ama bunların hiç biri olmadı. Hatta bazıları altını çizerek ‘’Bir insan Bektaşi olduğunda Pir, Rehber ve Mürşid’ini TERK ediyor’’ iftirasına devam ettiler.

.

Bir kısmı ‘’Biz Serçeşmeye bağlı değiliz’’ derken, bir kısmı fakire hakaret dahil saldırı çıtasını yükselttiler.

.

Bu arkadaşların anlamadığı bir şey var.

Onlar başkalarına göre Alevilik yapacak değiller. Kendi yazdıkları metinleri var ve ona bağlı değiller. Kendi yaptıkları İkrarı kırmışlardır. Bu yanlışı görmemek o yanlışa ortak olmak demektir.

.

Her sözü gibi Hz. Ali’nin şu güzel sözü var.

‘’Haksızlık karşısında susan dilsiz Şeytan’dır’’

.

Haksızlık kimden kime yapılırsa yapılsın orada adalet aranır.

.

Menkıbelerimizde yazılıdır.

Hz. Ali bir cenkte rakibini altına almış tam son darbeyi indirecek iken o şahıs Hz. Ali’nin mübarek yüzüne tükürür. Hz. Ali hemen kılıcını kınına koyar ve onu öldürmekten vaz geçer.

Adam bunun üzerine sorar,

- Neden beni öldürmedin?

O yüce zat şöyle der.

- Benim seninle kişisel bir husumetim yok. Hakk dini adına savaşıyorum. Ama sen yüzüme tükürünce birden sinirlendim. Kişisel tepki duydum. Hemen kendimi toparladım. O anda seni öldürse idim o zaman Hakk dini savaşımın içine kişel kızgınlığım da dahil olacaktı ki bu Hakk dini savaşıma gölge düşürürdü.

..

Zahit olan Hz. Ali’nin yolundan ne anlayacak?

Onlar sadece şekle bakarlar. İçerik (batıni) yanlar onların ilgi alanında değil.

Onlar Hz. Hüseyin’in Hakk yolu için dedesi Resul-ü Ekrem-i dahi Dar’a kaldırabildiğini anlamazlar. Onların anladıkları bir şey var.

Örgüt (Kurum) Yöneticilerimize bir şey diyemezsin.

.

Kurum Yöneticileri hassasiyeti, İnanç hassasiyetinin önüne geçmiş.

Acı acı gülüyorum hallerine.

..

Biz bu filmi daha de önce görmüştük.

AABF çevrelerinden Hz. Ali’ye, 12 İmamlara, Ehli Beyte ahlaksızca hakaret (Örneğin haşa Muhammed Sapık, Ali katil, Kerbelâ 2 Arap’ın kavgası) edenlere hemen hemen hiç tepki göstermeyenler, herhangi biri Turgut Öker’i eleştirince birden topluca karşı koyar, o kişiye demediklerini bırakmazlardı.

Anlaşılan bu kesimler gözünde Turgut Öker, Hz. Ali’den daha büyük ve değerli ki onu can siperane savunuyorlardı.

Bu olayda da benzerini görüyoruz. Bu fakir eğer haddini aşıp haşa bir YOL ulusuna bir laf etse idi bu kadar tepki gelir miydi?

.

Yeni YOL ulularınız size hayırlı olsun.

Anladık ki yeni YOL ULULARINIZ bizim kutsallarımızdan daha değerliler. Onların dokunulmazlığı vardır ve İftira atma, Kul Hakkı Yeme, Serçeşmeyi RED hakkına sahiptirler.

Yeni Yol Ulularınız size hayırlı olsun.

..

Biz bu fimi daha önce seyretmiştik.

* Bir dönem AABF için şöyle deniyordu. Yönetici bir kısım kadrolar için Örgüt Amaç, Alevilik Araç’tı.

Görüyoruz ki AAİK de bu noktaya gelmiş.

* AABF bu yozlaşma, klikleşme noktasına 15 sene içinde geldi. AAİK kadroları ise çok daha çalışkanlar. Bu süreye 10 yılda geldiler. AABF’den öğrendiklerinin üzerine kendi becerilerini de ilave ederek süreyi kısalttılar.

* AABF’de iftira atanlar basit Ham Ervah insanlardı. AAİK’de ise‘’Benlik yapıyor’’, ‘’Düşkün’’, ‘’Pir, Rehber, Mürşid’ini Terk etti’’ iftirasını hem bazı Yönetici, hem de bazı Seyyitler yapıyorlar.

* AABF içinde bazı kadrolar tarafından ‘’Hz. Muhammed, Ehli Beyt, 12 İmamlar’’ gibi ulularımızın yolu RED ediliyor.

AAİK içinde bazı kadrolar tarafından ise ‘’Serçeşme’’ yani Hünkâr Hacı Bektaş Veli yolu RED ediliyor.

* AABF içinde bazı kadrolar tarafından ‘’Mürşit ve Rehber’’ yani Hz. Muhammed ve Hz. Ali’nin temsili makamları Red ediliyor.

AAİK içinde bazı kadrolar tarafından ise ‘’Pir’’ yani ‘’Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin temsili makamları Red ediliyor.

* AABF içinde bazı kadrolar tarafından İslam, RED ediliyor.

AAİK içinde bazı kadrolar tarafından ise İslam adı altında içerik (öz) değil, şekil savunuluyor. Hacı Bektaş Veli savunuluyormuş gibi yapılarak onun kurduğu güzidelik kimince görülmüyor, kimince de RED ediliyor.

.....

Dedik ya, biz bu fimi daha önce seyretmiştik diye.

* Alevilik kabul edildikten kısa süre sonra VAKB’de Dede /Seyitlerin katıldığı bir toplantı yapıldı. İAGÖ yöneticisi olan bir kişi içeri girerek Dedelere talimat verdi. (Bu, gerek söylem biçimi ve gerekse içerik olarak talimat idi).

Şöyle dedi;

- Bundan böyle ‘’İncinsende inccitme’’ sözünü kabul etmiyoruz. AABF’ciler bize bir sürü ağır sözler söylemişler. Siz de aynı şekilde, aynı sözlerle onlara cevap vereceksiniz. Siz de aynısını onlara yapacaksınız......’’

.

Kulaklarıma inanamadım. İçerde 30- 35 Seyyit / Dede vardı. Hiç biri kalkıp buna itiraz etmedi. Kimse bir şey demeyince bu fakir itiraz etti.

- Sevgili Can. ‘’İncinsen de İncitme sözü’’ Hünkâr hacı Bektaş Veli’nin sözüdür. O söz, Hz. Ali’nin ‘’Bin defa mazlum olsanda bir defa zalim olma’’ sözünün devamıdır. Biz kimiz ki onların sözlerine itiraz edelim. Madem onların yolundayız diyoruz, biz ancak ve ancak onların sözünden, izinden gitmek zorundayız...

.

Fakat arkadaşımız bu fakiri hiç duymuyordu. Söylendikçe söylendi. Durumu gidip VAKB başkanı Seyyit Hasan Ayık’a söyledim.

Hasan Ayık ‘’Olmaz böyle şey, böyle denmez’’ deyip geçiştirdi. Ama bu konuda hiç bir adım atmadı. İşte Alevilik Avusturya’da kabul edildikten sonra en alta konulan TEMEL TAŞı böylece eğri kondu. Taş, eğri olunca, üzerinde yükselen duvar da eğri olacaktı.

* Sonra AVKB içinde Bektaşilik karşıtı bir kampanya yürütüldü. Eğri temel taşı üzerine yapılan duvar eğri eğri yükseldi.

Dısardan davet edilen bilgili bir Seyyid; ‘’Bektaşilerin yolu bozduğu, onların Alevi olmadığı.., gibi sözler sarf etti.

Tartıştık. Kendisine şöyle dedim.

‘’O halde size göre 2 Mahmut, Bektaşileri katl ederek, dergâhları kapatarak iyi bir şey yapmıştır’’

‘’O bir realite’’ dedi.

Seyyid’e bir türlü ‘’2 Mahmut katliam etti. Zulm yaptı’’ sözünü söyletemedim.

Eğri duvar giderek yükselti.

Ve en sonunda AAİK başkanı tarafından ‘’Burada Bektaşi bulamadık... Bektaşiliğe soyunmuş...’’ gibi sözlerle duvarın eğri olduğu itiraf edildi.

...

İşin en acı yanı da bir kaç köy kadar talibi olmayan ve aynı zamanda Talipleri ile bağları neredeyse tamamen kopmuş olan bazı Seyitlerin ‘’Pir, Rehber Mürşit’ten oluşan İkrar yolunu öne sürerek 3 kıtada yüzyıllarca çeşitli halkları irşat eden bu güzide yola girenleri DÜŞKÜN görmeleridir.

Gerçekten çok ama çok acınacak durumdalar.

Gene de Cedleri onları Hidayete erdirsin demekten başka elimizden bir şey gelmiyor.

 -Kazim Balaban /Viyana

 

Hal Ehline Muhabbetlerimle

 

 


 

  Bu yazı 7236 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 34 30 1 3 80 21 93 +59
2 Fenerbahçe 34 28 1 5 89 31 89 +58
3 Trabzonspor 34 18 12 4 60 45 58 +15
4 Başakşehir FK 34 15 12 7 46 39 52 +7
5 Beşiktaş 34 15 13 6 45 40 51 +5
6 Kasımpaşa 34 14 13 7 56 59 49 -3
7 Çaykur Rizespor 34 14 13 7 45 51 49 -6
8 Alanyaspor 34 12 10 12 49 46 48 +3
9 Sivasspor 34 12 10 12 41 45 48 -4
10 Antalyaspor 34 11 11 12 39 42 45 -3
11 Adana Demirspor 34 9 11 14 49 47 41 +2
12 Kayserispor 34 11 13 10 39 48 40 -9
13 Samsunspor 34 10 15 9 37 44 39 -7
14 MKE Ankaragücü 34 8 12 14 42 45 38 -3
15 Fatih Karagümrük 34 9 16 9 41 43 36 -2
16 Konyaspor 34 8 14 12 34 48 36 -14
17 Gaziantep FK 34 9 18 7 39 54 34 -15
18 Hatayspor 34 7 15 12 38 48 33 -10
19 Pendikspor 34 7 18 9 38 70 30 -32
20 İstanbulspor 34 4 23 7 26 67 16 -41
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 32 23 6 3 73 28 72 +45
2 Göztepe 32 20 6 6 56 19 66 +37
3 Sakaryaspor 32 16 7 9 48 33 57 +15
4 Çorum FK 32 16 9 7 53 33 55 +20
5 Kocaelispor 32 16 9 7 48 36 55 +12
6 Bodrumspor 32 14 7 11 39 21 53 +18
7 Boluspor 32 14 10 8 31 33 50 -2
8 Bandırmaspor 32 12 9 11 47 30 47 +17
9 Gençlerbirliği 32 12 9 11 37 32 47 +5
10 Erzurumspor FK 32 12 9 11 30 28 44 +2
11 Keçiörengücü 32 10 13 9 32 40 39 -8
12 Manisa FK 32 8 11 13 39 38 37 +1
13 Ümraniyespor 32 10 15 7 36 46 37 -10
14 Şanlıurfaspor 32 8 14 10 29 36 34 -7
15 Tuzlaspor 32 8 14 10 32 46 34 -14
16 Adanaspor 32 9 17 6 25 45 33 -20
17 Altay 32 5 24 3 15 73 15 -58
18 Giresunspor 32 2 26 4 15 68 7 -53
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 35 25 5 5 77 29 80 +48
2 Van Spor FK 35 24 5 6 63 34 78 +29
3 Bucaspor 1928 35 20 5 10 51 24 70 +27
4 1461 Trabzon FK 35 20 6 9 66 35 69 +31
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 35 16 9 10 48 31 58 +17
6 Ankaraspor 35 15 8 12 42 32 57 +10
7 Karacabey Belediye Spor 35 13 10 12 42 34 51 +8
8 Beyoğlu Yeniçarşıspor 35 14 14 7 44 37 49 +7
9 Ankara Demirspor 35 14 16 5 38 44 47 -6
10 Diyarbekir Spor 35 12 14 9 38 38 45 0
11 Kırklarelispor 35 11 13 11 32 38 44 -6
12 Altınordu 35 10 13 12 42 36 42 +6
13 Hes İlaç Afyonspor 35 10 13 12 24 34 42 -10
14 Serik Belediyespor 35 10 15 10 29 39 40 -10
15 Nazilli Belediyespor 36 11 16 9 38 57 39 -19
16 Zonguldak Kömürspor 35 10 17 8 38 56 35 -18
17 Kırşehir Futbol SK 35 5 22 8 34 71 23 -37
18 Bursaspor 35 5 22 8 25 64 20 -39
19 Adıyaman FK 35 3 25 7 24 62 16 -38
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 28 22 2 4 67 18 70 +49
2 Aliağa Futbol A.Ş. 28 19 0 9 60 18 66 +42
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 28 15 6 7 40 25 52 +15
4 52 Orduspor FK 28 14 7 7 40 28 49 +12
5 İnegöl Kafkas GK 28 13 7 8 37 30 47 +7
6 Edirnespor 28 13 10 5 45 28 44 +17
7 Mardin 1969 Spor 28 12 11 5 40 34 41 +6
8 K.Çekmece Sinopspor 28 10 10 8 41 31 38 +10
9 Karabük İdmanyurdu Spor 28 10 13 5 27 44 35 -17
10 Artvin Hopaspor 28 9 12 7 33 29 34 +4
11 Talasgücü Belediyespor 28 10 14 4 34 45 34 -11
12 Kırıkkalegücü FK 28 8 15 5 31 42 29 -11
13 Gümüşhanespor 28 4 14 10 25 49 22 -24
14 Malatya Arguvanspor 28 3 21 4 21 57 13 -36
15 Tarsus İdman Yurdu 28 2 22 4 20 83 10 -63
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 03/05/2024 Beşiktaş vs Çaykur Rizespor
 03/05/2024 MKE Ankaragücü vs Alanyaspor
 04/05/2024 İstanbulspor vs Adana Demirspor
 04/05/2024 Kayserispor vs Fatih Karagümrük
 04/05/2024 Samsunspor vs Trabzonspor
 05/05/2024 Başakşehir FK vs Kasımpaşa
 05/05/2024 Galatasaray vs Sivasspor
 05/05/2024 Gaziantep FK vs Hatayspor
 06/05/2024 Antalyaspor vs Pendikspor
 06/05/2024 Konyaspor vs Fenerbahçe
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 04/05/2024 Eyüpspor vs Göztepe
 05/05/2024 Altay vs Adanaspor
 05/05/2024 Bandırmaspor vs Keçiörengücü
 05/05/2024 Bodrum FK vs Kocaelispor
 05/05/2024 Çorum FK vs Şanlıurfaspor
 05/05/2024 Gençlerbirliği vs Giresunspor
 05/05/2024 Manisa FK vs Boluspor
 05/05/2024 Sakaryaspor vs Tuzlaspor
 05/05/2024 Ümraniyespor vs Erzurumspor FK
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 04/05/2024 Adıyaman FK vs Hes İlaç Afyonspor
 04/05/2024 Altınordu vs Ankaraspor
 04/05/2024 Ankara Demirspor vs Yeni Mersin İdman Yurdu
 04/05/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs Karacabey Belediye Spor
 04/05/2024 Bucaspor 1928 vs Diyarbekir Spor
 04/05/2024 Bursaspor vs Van Spor FK
 04/05/2024 Kırklarelispor vs Zonguldak Kömürspor
 04/05/2024 Kırşehir Futbol SK vs 1461 Trabzon FK
 04/05/2024 Serik Belediyespor vs Esenler Erokspor
 04/05/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor - Karacabey Belediye Spor Karacabey Belediye Spor ligdeki son 7 maçında hiç kaybetmedi  Karacabey Belediye Spor yenilmez
 04/05/2024 Bucaspor 1928 - Diyarbekir Spor Diyarbekir Spor ligde deplasmandaki son 8 maçında hiç kazanamadı  Bucaspor 1928 yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 27/04/2024 Malatya Arguvanspor 3 - 4 Talasgücü Belediyespor
 27/04/2024 Gümüşhanespor 2 - 4 Kepezspor FAŞ
 27/04/2024 Artvin Hopaspor 0 - 1 52 Orduspor FK
 27/04/2024 Mardin 1969 Spor 4 - 2 İnegöl Kafkas GK
 27/04/2024 Tarsus İdman Yurdu 1 - 1 Karabük İdmanyurdu Spor
 27/04/2024 Ayvalıkgücü Belediyespor 1 - 0 Edirnespor
 27/04/2024 Aliağa Futbol A.Ş. 6 - 3 Kırıkkalegücü FK
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI