AK Parti'den YRP Genel Başkanvekili Doğan Aydal’a Sert Tepki

 Tarih: 12-07-2024 18:06:26
AK Parti'den YRP Genel Başkanvekili Doğan Aydal’a Sert Tepki
WELG / Ankara - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sarf ettiği sözlere sert tepki gösterdi. Aydal'ın ifadelerini "çirkin bir şuursuzluk ve saygısızlık" olarak nitelendiren Çelik, bu sözlerin haddi aşmak olduğunu belirtti.

Ömer Çelik'ten Sert Açıklama

WELG | AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Doğan Aydal'ın "Erdoğan anayasayı değiştirmezse bir başka ülkeye gider, Amerika'ya gider" sözlerini kınadı. Çelik, bu ifadelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cesur duruşunu hedef aldığını belirterek şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın vesayetle mücadeleden terörün her türlüsüyle ve FETÖ'yle mücadeleye, 7 Şubat'tan 15 Temmuz'a kadar her türlü saldırı karşısında ortaya koyduğu cesur duruşunu tüm dünya bilmekte ve aziz milletimiz takdir etmektedir. Doğan Aydal'ın Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik kullandığı saygısız ifadeler, bir çirkinliğin dışa vurumu olduğu gibi açıkça haddi aşmaktır. Bu çirkinlik ve iftiralarla şimdiye kadar çok mücadele ettik, bundan sonra da siyasi ve hukuki karşılığını vermeye devam edeceğiz."

Efkan Ala'dan Tepki

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala da Doğan Aydal'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. Ala, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Aydal'ın ifadelerini "haddini aşmış, müflis bir zihnin çirkin hezeyanları" olarak nitelendirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanvekili Doğan Aydal'ın 'Erdoğan anayasayı değiştirmezse bir başka ülkeye gider, Amerika'ya gider' ifadeleri haddini aşmış, müflis bir zihnin çirkin hezeyanlarıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanına böylesine seviyesiz sözler söylemek kimsenin haddine değildir. Her türlü politik seviyenin altındaki bu ifadeleri esefle kınıyor ve reddediyoruz. YRP'nin yetkili kurullarının, bu kişi hakkında devlet ve demokrasi terbiyesinin gereğini yapacaklarını umuyorum."

AK Parti yetkililerinin tepkisi, Doğan Aydal'ın açıklamalarının ardından gündeme oturdu ve siyasi tartışmaların alevlenmesine neden oldu. Yeniden Refah Partisi'nin bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

@welgmedya

  Bu haber 837 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: welg medya haber

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım